Most & Itt

Orbán alatt ketyeg az időzített gomba

„Én egész Európát fogom, nem középiskolás fokon, móresre taní-tani” Gombát szedek, kecskét tartok, lányaimat, asszonyaimat takarítani...

„Én egész Európát fogom,

nem középiskolás fokon,

móresre taní-tani”

Gombát szedek, kecskét tartok, lányaimat, asszonyaimat takarítani küldöm a Zunióba.


Közben meg ülök a tárgyalóasztalnál, és várom, hogy jöjjön végre valaki. Idegesen dobolok az ujjaimmal, alattam időzített gomba ketyeg. Két hónapja várok lankadatlan, hátha idejön a hárombetűs szervezet valamelyik lakája, hogy hozzám vágjon néhány milliárdot. Euróban, ha szabad kérnem - a forintban már magam sem bízom.

Ülök a tárgyalóasztalnál, jófajta magyar fából lett ácsolva: fából vaskarika. Nem leszünk gyarmat, üvöltetem délelőtt a Békemenetem csahosaival, délután meg megyek pénzt lejmolni Brüsszelbe. Viszem magammal a tárgyalóasztalomat, nélküle én már egy tapodtat sem, sehová.

Összenőttem vele, mint aki összetartozik.

Várom, hogy jöjjön valaki abból a vidéki kócerájból. Szegény Merkel asszony, teszem azt, vagy az az Ivascsenko nevű kedves ukrán hölgy.

Mint a boltos, ülök a pult mögött, és nem értem, miért nem jönnek a vevők. Azok után, hogy tegnap becsaptam őket, tegnapelőtt meg az anyjukat szidtam. Volt olyan, akinek szamárfület mutattam. Kokikat osztogattam, sallereket. Lehetnének kedvesebbek hozzám.

Pedig nem olyan bonyolult, amit szeretnék. Tegyék le ide szépen a pénzüket, és felejtsük el egymást. Ha jól viselik magukat, szabadon távozhatnak. Legföljebb utánuk köpök, de még ez sem biztos. Velem mindenről lehet tárgyalni, itt ülök a tárgyalóasztalomnál – lásd, mint fenn.

Tehetek arról, hogy ezeknek abban a vidéki kócerájban, jó a memóriájuk? Hogy emlékeznek arra, amit tegnap mondtam? Miközben én magam sem emlékszem rá, vagy nem akarok emlékezni.

Nem az a fontos, amit mondok, hanem amit teszek.

Ne azt nézzék, hogy elküldtem a fél világot az anyjába, hanem hogy két hónapja itt ülök a tárgyalóasztalnál. Mert már nagyon kell a pénz. Úgyhogy, tessék már jönni, nem érek rá. Nincs nekem időm ilyenekre, holnapra megforgatom az egész világot.

Ha már Magyarországot ilyen istenesen felforgattam.

Addig meg, kéretik gombát szedni! Mert, minden ellenkező híresztelés ellenére, meg lehet itt élni havi 47 ezer forintból. Ha van az embernek egy jó magyar kecskéje. Amit, szükség esetén, akár gombával is meg lehet etetni.

Mérges gombával. És akkor a kecske is megdöglik, és a káposztát is ellopják.

A gomba az utcán hever, csak le kell hajolni érte. Fogyasztás előtt kérdezze meg kezelőorvosomat, gyógyszerészemet!

Most & Itt
2012.03.11 18:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.