Most & Itt

Nyomozás van folyamatban

Sajtóértesülések szerint ismét folytatódik a nyomozás a Gede testvérek egyik tagja ellen. A Tibor nevű Gedét keresi ezúttal a rendőrség...

Sajtóértesülések szerint ismét folytatódik a nyomozás a Gede testvérek egyik tagja ellen. A Tibor nevű Gedét keresi ezúttal a rendőrség, merthogy nemcsak nyomozás van folyamatban, de körözés is, lévén Gede Tibor szőrén-szálán eltűnt, nincs sehol, legalábbis olyan helyen biztosan nem, ahol keresik.

 

Persze, előbb, vagy utóbb biztosan megtalálják az erre szakosodott hatóságok, ha másképp nem megy, jó pénzért felnyomja majd valaki. Vagy nem. Annak idején a Kaya Ibrahim ügyben elhíresült Schlett Csabát sem találták, pedig itt lakott a festői Klauzál téren, közel a belvároshoz, még a telefonkönyvben is benne volt a neve és a címe.

 

Gondolom, Gede Tibor, aki a testvérével együtt a hirhedt náci propaganda filmet, a Jud Süß című szennyet forgalmazta Magyarországon, fifikásabb, mint a Fidesz-közeli Schlett Csaba, aki nem csak elbújni nem volt képes rendesen, de még akkora nagy balek is volt, hogy egyetlen nap leforgása alatt 14 darab Fidesz-közeli veszteséges és köztartozásos céget vásárolt. Biztos megdicsérte otthon az asszony: milyen jól bevásároltál fiacskám, leküldtelek hagymáért meg túróért, ezek meg rád sóztak egy csomó adóeltüntetéses Fidesz-közeli vállalkozást. Erre mondta Simicska Lajos, a Fidesz éceszgébere, hogy mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni. Ércnél maradandóbb ez a mondás, véssük fel a kéménybe örökidőkre – úgyis, mint a csámpásra sikeredett magyar demokrácia egyik kultikus kulcsmondatát.

 

De most talán mégis történik valami, ha igaz a hír, nyomozás van folyamatban. Szerzői jogi vétség miatt nyomoznak a Gede testvérpár 50 százaléka ellen, a Tibor nevű Gede ugyanis, miközben forgalmazta, és magyar felirattal ellátta a Jud Süß című náci propaganda filmet, nem állapodott meg a szerzői jogokkal rendelkező, amúgy wiesbadeni illetőségű alapítvány tulajdonosaival.

 

Ez hát Gedéék, pontosabban Gede Tibor nagy vétke, ezért fogják majd valamikor egy nagyon szigorú homlokráncolással felérő pénzbírságra ítélni. Hogy jogosulatlanul vetítette ezt a mocsadékot. Amiből az is következik, hogy amennyiben rendben lennének a szerzői jogok, akkor Gede Tibor és szökésben nem lévő testvére most teljesen jogszerűen forgalmazhatná ezt az aljasságot.

 

A tényállás szerint tehát nem azért nyomoznak most Gede Tibor ellen, ami az ő valódi vétke, vagyis hogy tisztességtelen és mocskos ideológiát terjeszt, gyűlöletet szít és uszít, hanem azért, mert figyelmetlenül járt el a szerzői jogokat illetően.

 

Ezen az alapon azért is nyomozhatnának ellene, mert a Jud Süß vetítésekor nem volt EU szabványos a moziban lévő székek támlája. És hogy emiatt több néző is arra panaszkodott, hogy a megengedettnél nagyobb dőlésszögben kellett a vásznat néznie, és megfájdult a nyaka.

 

Minden rendű és rangú jogtudor egyébiránt úgy ítéli meg, hogy a Jud Süß

nem tisztességes film, de itt meg is áll a tudomány, mert bármennyire is visszataszító ez a náci propaganda szenny, a jogértelmezők szerint nem testestesít meg konkrét veszélyt. Vagyis, az én értelmezésemben a jogértelmezők értelmezése szerint nem kell attól tartani, hogy valaki teszem azt, megnézi a Jud Süß című förmedvényt, majd öt perc múlva romba dönti valamelyik közeli zsinagógát, és hirtelen felindulásból hadat üzen Izraelnek.

 

Ilyenről, bárki beláthatja, szó sincs. Legföljebb ha több disznólábat helyeznek majd el legközelebb a Dunaparti cipőkbe. Ami, köztünk szólva csúnya dolog ugyan, meg visszatetsző is valamelyest, de konkrét veszélytől emiatt még nem kell tartani. Eggyel több, vagy kevesebb disznóláb – ahogy mifelénk, Pesten mondják, ettől még senkinek nem lett gyereke.

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

 


 

Most & Itt
2009.07.21 06:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.