Most & Itt

Nem amerikai, hanem magyar tragédia

Ennek a mostani történetnek nem az a lényege, hogy az amerikaiak kitiltottak „tíznél kevesebb” – értsd hat – kormányhoz közeli, a Fideszhez...

Ennek a mostani történetnek nem az a lényege, hogy az amerikaiak kitiltottak „tíznél kevesebb” – értsd hat – kormányhoz közeli, a Fideszhez kapcsolódó személyt az Egyesült Államokból. Ez a történet arról szól, hogy „tíznél kevesebb” - értsd hat - honfitársunk a gyanú szerint bűncselekményeket követett el. Korrupciós ügyekbe keveredett, Magyarországon működő amerikai cégeket próbált megvesztegetni.


Ebből kifolyólag az illetékes magyar szerveknek már régen lázas nyomozásba kellett volna kezdeniük. Rendőrségnek, ügyészségnek, titkosszolgálatoknak – mindenkinek, akinek dolga van az ilyen ügyekkel. Akár úgy is, hogy megszállják bizonyos szervezetek székházait – mint tették azt a közelmúltban a norvég alappal kapcsolatban álló szervezetek esetében, – és ha a nyomozás érdekei úgy kívánják, meghívott kamerák jelenlétében bilincsben visznek el embereket, ahogyan tették azt a 2010-es választásokat megelőző hetekben, hónapokban.

Ez a történet a média felelősségéről is szól, nem utolsósorban az adófizetők pénzén fenntartott közmédia tisztességéről és szakmaiságáról. Mely, ahelyett, hogy a dolgát végezné, elhallgat, maszatol, mellébeszél.

Ez a történet nem az Egyesült Államokról, hanem rólunk, magyar emberekről szól.

Most & Itt
2014.10.21 09:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.