Most & Itt

Ne nézzék madárnak!

Jelen állás szerint a Madár becenévre hallgató Erdei Zsolt augusztus 22-én nem bokszol majd Budapesten. Klubja, az Universum ugyanis az előzetes...

Jelen állás szerint a Madár becenévre hallgató Erdei Zsolt augusztus 22-én nem bokszol majd Budapesten. Klubja, az Universum ugyanis az előzetes tervekkel ellentétben nem szervez számára mérkőzést, azon a napon a cég büdzséje csak egy magyar bokszolót, Balzsay Károlyt lesz képes a ringbe vezényelni.

Nagyon nagy meglepetés persze nem ért bennünket ezzel a bejelentéssel. Régóta tudjuk, hogy a profi boksz nem a sportról szól, de még csak nem is a teljesítményről. A sportolók csak látványos külsőségnek kellenek, valójában menedzserek és bankszámlák csatáznak, nézőszámok és tetszési indexek lépnek a szorítóba. Márpedig az Universum által szervezett mérkőzéseket közvetítő ZDF televízió, amelynek egyébként 2010 nyaráig van szerződése Erdei kenyéradójával, nem lát esélyt arra, hogy a kiváló és korrekt, ám „unalmas” Madár 5 millió nézőt odaültetne a képernyők elé.

Anélkül pedig, hiába Erdei a világ legjobb ökölvívója, nem éri meg nekik közvetíteni. Erdei Zsolt ugyanis – régóta köztudott - a nagy pénzek világában, azaz a tengerentúlon eladhatatlan. Nem mintha nem lenne képes bárkit a világ elitjéből legyőzni. Ám Erdeinek „unalmas” a boksza, de ami még ennél is nagyobb baj: eseménytelen az élete. Nem ült börtönben, nincsenek látványos nőügyei, nem fűződnek nevéhez verekedések és balhék – talán még egy anyázással végződő koccanásos autóbalesetet sem lehet a számlájára írni.

A profik között 30 meccsen veretlen, és 2004 óta világbajnok Erdei nyár végi budapesti fellépése most nem jön össze. De még csak nem is a másik magyar csillagé, Balzsay Károlyé lesz a főszerep – a főmérkőzésen az Universum egy másik üdvöskéje, Ina Menzer bokszol majd. Aki a név alapján arra tippel, hogy Ina esetében egy női versenyzőről van szó, az nem téved. Erről egyébként már az úgynevezett férfimagazinokban is meggyőződhetett a nagyérdemű publikum – most majd azt is láthatjuk, hogy a szép hölgy felöltözve mire képes a kötelek között. 

Már aki kíváncsi lesz rá. Merthogy egyes sajtóhírek szerint a budapesti közönség arra készül, hogy Menzer meccse alatt kivonul a teremből, hogy a mi Erdeinkkel oly rútul elbánó ZDF csak üres lelátókat tudjon majd mutatni.

Bármi is legyen, Madáron ez már nem segít. Kárpótlásként ugyan szeptemberre szerveznének neki egy címvédő mérkőzést, ám úgy tűnik, beceneve alapján tényleg madárnak nézik, olyan alacsony gázsit kínálnak neki. Erdei Zsolt lassan már 35 éves, évek óta kérdezik tőle, hogy mikor fogja abbahagyni. Ezekre a felvetésekre ő rendszerint félig kitérő válaszokat szokott adni: hogy ő már tudja, de egyelőre még nem mondja meg. Most, a dicstelen történések után van egy sejtésünk: közeleg a búcsú.

A Metropol - www.metropol.hu - számára írt cikk írott változata





Most & Itt
2009.05.14 20:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.