Most & Itt

Ön kivel karácsonyozna?

Magyarország Mesterházy Attilával karácsonyozna. A Magyar Kereskedelmi televíziózás Legsapkásabb riportere, a Balogh Szilárd néven anyakönyvezett...

Magyarország Mesterházy Attilával karácsonyozna. A Magyar Kereskedelmi televíziózás Legsapkásabb riportere, a Balogh Szilárd néven anyakönyvezett Vujity Tvrtko mondta ezt csütörtökön reggel a Mokkában. Még mosolygott is mellé, hadd lássa mindenki, jó kedve van, és hogy ő sem gondolta komolyan, miszerint Mesterházy kétharmadot kapott volna.

Nem is ezzel lenne a baj, hanem azzal, hogy a TV2-nél semmit sem gondolnak komolyan. Volt már szó róla, vagy egy évvel ezelőtt, hogy a nézőknek időnként olyan buta kérdéseket tesznek fel, mintha szándékosan versenyeznének a műsorkészítők, ki tud nagyobb ostobasággal előállni. Amikor legutóbb erről írtam, azt vélelmeztem, hogy a valamikori Csiga Tévénél nyilván létezik egy bizottság, csupa tanult és tapasztalt ember, akik naponta összedugják a fejüket, és azon agyalnak, miként is lehetne a kereskedelmi tévézés ázsióját még a mostaninál is jobban a béka feneke alá passzítani.

Hogy a nézőket nézik le ennyire, vagy ez az a szint, amelyet ők maguk még képesek megugrani - őket kellene erről kérdezni. Ami tény: 2010. december 23-án reggel azt kérdezték a Mokka nézőitől: Ön kivel töltené a karácsonyt? A választási lehetőségek: Lázár Jánossal, Mesterházy Attilával, Schiffer Andrással.

Sehol egy Benkő Dániel, Tünci, Fekete Pákó, de még csak Király L. Norbira sem lehetett szavazni.

Jó, tudom én, az élet nem habos torta, nem kötelező válaszolni az ilyen kérdésekre, nem muszáj sms-eket írni a tévének - aki mégis megteszi, az magára vessen, ha hülyének nézik. De azért ez valahol mégiscsak egy műsor, s ha több komolyság nem is, de valamennyi értelmi minimum azért elvárható lenne a szerkesztőktől.

A versengést egyébként, amint az az első mondatból is kitetszik, Mesterházy Attila nyerte, 66 százalékkal, Lázár Jánossal 24, míg Schiffer Andrással a Mokka-Magyarország nézőinek 20 százaléka töltené szívesen a karácsonyt.

A szerkesztők nyilván valami vicces dolgot szerettek volna a szeretet ünnepére kitalálni, ezen törték a buksijukat, hogy az év vége felé, amikor már mindenki nyugalomra, és egy kis szelíd derűre vágyik, vidámságot lopjanak az emberek lelkébe. Ha már amúgy nem sok kedvesség jutott nekik ebben az évben – választások voltak, a politikusok is gyakran megjelentek a képernyőn, hogy mást ne is említsünk.

Próbálom elképzelni, amint Dunarettentőn az Egyszeri Tévénéző nyomkodja a mobil teló billentyűit: te asszony, mondja az élete párjának, akkor most a Mesterházy, vagy a Lázár? Vagy inkább a Schiffer? Te tudod, válaszolja az asszony, nekem még le kell ölnöm a kádból a pontyot, el kell vágnom a csirke nyakát, rád bízom, te vagy az okos az ilyen komolyságos dolgokba’.

Így lett, hogy Mokka-Magyarország, nem reprezentatív felmérés alapján természetesen, Mesterházy Attilával töltené legszívesebben a karácsonyt. Sajnálom a Mokka-magyarokat – nem Mesterházy miatt, ha másik jelölt nyert volna, akkor is ilyen szánalmas lenne az egész. Ráadásul most még a politikusokra sem lehet mutogatni, mert ezúttal kivételesen nem ők a hunyók. Nem ők tehetnek arról, hogy a média önként és dalolva, minden külső kényszer nélkül lement kutyába.

(Bocs a kutyáktól, karácsony táján különösen nem akartam megbántani ezeket a kedves, senkinek sem ártó, szeretetre méltó állatokat.)

A cikk eredetije a Metropol Online-on olvasható

Most & Itt
2010.12.23 17:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.