Most & Itt

Én is magyar, te is magyar

Én is magyar, te is magyar, meg is magyarázom, itt születtünk mindannyian, itt ezen a tájon. Szegeden és Győrben, Baján, Budapesten, Keszthelyen...

Én is magyar, te is magyar, meg is magyarázom, itt születtünk mindannyian, itt ezen a tájon. Szegeden és Győrben, Baján, Budapesten, Keszthelyen és Vásárhelyen, Tatán, Debrecenben. Magyar a mi anyanyelvünk, s bár más nyelvet is tudunk, magyarul küldünk a búsba, s magyarul álmodunk, apánk, anyánk magyar, ők is itt születtek, gyerekeink is magyarok, ha innen el is mentek.

A Balaton is magyar, meg a Dunakanyar, az M7-es autópálya, és a hajtűkanyar. A kék-fehér is magyar, a zöld-fehér is magyar, a piros, fehér, zöld zászlónak minden színe magyar. Magyar a balkezes, magyar a jobbkezes, magyar vagy, ha fáj a fejed, s ha kilóg a beled. A roma is magyar, a zsidó is magyar, ha itt él, a szlovák, bolgár, minden magyar magyar.

Magyar a hetero, és magyar a meleg, magyar, aki egyedül él, s az, kinél sok gyerek, lakik a családban, engem ez nem zavar, nem érdekel, nincs közöm hozzá, hogy ki kivel kavar. Görögdinnye, olaszrizling, skót és német juhász, Kovács, Vadász, Halász, Szabó, Kádár, Szűcs, Madarász. Molnár és Mészáros, János, Tamás, Géza, Péter, Gyuri, Feri, Sanyi, Laci, Károly, Béla. Kati, Helga, Klára, Anna, Kinga, Sára, Márti, Mari, Zsuzsi, és az ország minden lánya. Presser, Dusán, Zorán, Charlie, Demjén Rózsi, magyar még az Omega és a Szörényi-Bródy. Dr. Török, Ifj. Görög, prof. Lengyel és Németh, mind magyarok, egytől egyig, bárhonnan is nézed.

Én is magyar, te is magyar, meg is magyarázom, itt születtünk mindannyian, itt Magyarországon. Magyar az ég, magyar a víz, a jó idő, s a vihar, magyar a föld, amely minket ápol, és eltakar.

Most & Itt
2012.12.05 16:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.