Most & Itt

Ön és magyarul imádkozó pártja...

A Szilágyiba járt gimnáziumba, Bayer Zsoltnak volt osztálytársa. Már akkor kitűnt rettenthetetlen bátorságával, és az egypártrendszer iránt...

A Szilágyiba járt gimnáziumba, Bayer Zsoltnak volt osztálytársa.
Már akkor kitűnt rettenthetetlen bátorságával, és az egypártrendszer iránt érzett engesztelhetetlen utálatával: irodalom órán az első héten dolgozatot írtak, az volt a kérdés, hogy kivolt Antigoné? Az akkor még igen fiatal Semjén Zsoltnak fogalma sem volt róla, ezért azt írta a papírra: Antigon felesége. Persze, balhé lett belőle, viszont Bayer kolléga elismerését már akkor kivívta magának - a későbbi publicista bemutatkozott, mellé ült, padtársak lettek.



Akkor még nemcsak értették a viccet, de szerették is.
2005 februárjában ezt mondta pártja kongresszusán: „Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re. Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz, vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli"
Némi szusszanásnyi idő után azzal verte ki sokaknál a biztosítékot, hogy a magyar parlamentben Weisz nénizett és Schwarcz bácsizott: "Jó-e az a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika túszként löki maga elé Schwarcz bácsit és Weisz nénit? Jó-e ez a magyar zsidóságnak?" – kérdezte komolyan.
Egy másik alkalommal, ugyancsak a magyar országgyűlésben, ezzel fordult Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz: Ön és magyarul beszélő kormánya.
Semjén Zsolt, aki a kereszténydemokrata Néppárt alapító tagja, az első időkben valószínűleg nem túlságosan rokonszenvezett mostani jó barátjával, tanítómesterével és példaképével. Orbán Viktor, narancsszínű mezben feszítő liberális társaival együtt akkoriban ugyanis még azt kiabálta a parlamentben felszólaló kereszténydemokraták felé: térdre, imához!
Rég volt, talán igaz se volt – tudjuk, a jó politikus egyik fő ismerve a rossz emlékezet.
Évekkel később kiérdemelte és megkapta a Fidesz Hőse kitüntetést. Nem vicc, tényleg így történt: 2006 karácsonyán egy karácsonyi koccintás alkalmával adományozta Navracsicsnak és neki ezt a címet Orbán Viktor.
Nemrégiben egy interjúban kijelentette, hogy a kereszténydemokraták készek a kormányzásra. A közvélemény azóta is feszülten figyel, vajon mikor akad valaki illetékes, aki felkéri őket erre a felelősségteljes tevékenységre.
Egyébként meg hívő ember, mindennap imádkozik Gurcsány Ferencért.A tojásdobálást viszont, szemben egyes bíróságokkal, nem tartja jó eszköznek. De azért ne legyenek illúzióink: főként az a baja ezzel, hogy a tojás egy ideje nagyon drága.


A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2008.08.11 00:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.