Most & Itt

Mutassatok nekünk egy pártot!

Mutassatok nekünk egy pártot, akikre jó szívvel szavazhatunk. Lelkifurdalás nélkül, és nem azért, mert ők a kisebbik rossz. Kevésbé rohadtak...

Mutassatok nekünk egy pártot, akikre jó szívvel szavazhatunk. Lelkifurdalás nélkül, és nem azért, mert ők a kisebbik rossz. Kevésbé rohadtak, mérsékeltebben kompromittáltabbak, mint azok, akiket már ismerünk.


Akikre nem csak azért szavazhatunk, mert másképp lopnak, mint a többiek. Akikre nem azért adjuk a voksunkat, jobb meggyőződésünk ellenére persze, mert számunkra vállalhatóbban hazudnak, korszerűbben, szimpatikusabban, mint azok, akikkel már tele van az összes tökünk.

Mutassatok egy pártot, akik tényleg tiszták és valóban becsületesek. Nem szedték meg magukat a régi rendben, nem halásznak most a zavarosban, nem rajtunk gazdagodnának a jövőben.

Mutassatok egy pártot, akik tényleg a javunkat akarják, és nem a javainkat.

Mutassatok egy pártot, akikre nem azért szavazunk, kénytelenségből és rossz érzésekkel, hogy ne ezek legyenek, akik most vannak. Mutassatok egy pártot, akiket nem azért választunk, mert azokról, akik most vannak, tudjuk, hogy milyenek.

Pökhendiek, arrogánsak, elviselhetetlenek. Félelmet keltenek és - éppen ezért -, nevetségesek. Árvalányhajasan és áporodottan álságosak.

Olyan világot szeretnénk, amelyben mi is élhetünk.

Átlátszó víz legyen, patakok. (Cseh Tamás). Nem zavaros, gyanús állagú, bűzlő folyadék.

Mutassatok nekünk egy pártot. Profi és tisztességes politikusokból álló csapatot.

Kedvesek, és szimpatikusak a lelkes amatőrök, vállalhatók, jó velük lenni. Jó az Egymillióakkal is, csupa aranyos, rendes ember. Minden tiszteletünk az övék, amiért csinálják, le a kalappal előttük.

Csak hát, ők is olyanok, mint mi: reménytelenül amatőrök.

Civilek, ha úgy tetszik.

Mi is azok vagyunk, akik most profi pártot keresünk magunknak: civilek és amatőrök.

Mutassatok nekünk egy profit, akire rossz érzések nélkül és szégyen nélkül szavazhatunk. Hogy ne azt érezzük, amit már annyiszor az elmúlt években: most utoljára. Mert nem érdemlik meg, és csak azért húzzuk melléjük az ikszet, hogy mert ők a kisebbik rossz.

Hányszor választottuk már a kisebbik rosszat! Egyszer már szeretnénk a nagyobb jót választani.

Mutassatok nekünk egy pártot. Lehetőleg hamar, ha kérhetnénk.

Mert kevés az időnk. Bontják a demokráciát, az építményt már a földig rombolták. Az alapok talán még megvannak, de már azok sem sokáig.

Fogy a levegő.

Most & Itt
2011.04.16 08:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.