Most & Itt

Molnár Oszkár Szupersztár

Jelentem, a Molnár Oszkár-helyzet fokozódik. Itt él közöttünk egy ember, Edelény polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője...
Jelentem, a Molnár Oszkár-helyzet fokozódik.

Itt él közöttünk egy ember, Edelény polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője, akiről a közvélemény egészen a legutóbbi azt sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák. Pedig hát létezett ő rendesen, saját, önnön valójában ráadásul, igaz, sokakkal ellentétben, csendben, szinte észrevétlenül tette a dolgát. Nem verte a mellét, kerülte a reflektorfényt - olyan volt Molnár Oszkár, mint egy alvó ügynök, aki csak arra vár, hogy a megbízója beélesítse.

 

Halkan, szinte csak magában ketyegett, néha talán már ő maga is kételkedett abban, hogy mi végre is lett kitalálva. 

 

Aztán egyszerre csak minden megváltozott. Molnár Oszkár megszólalt. Elég volt annyit mondani, hogy a várandós roma asszonyok gumikalapáccsal verik a hasukat, és mindenféle károsító gyógyszereket szednek, hogy a születendő gyerekük fogyatékos legyen, és így több pénzt markolhassanak fel érte az államtól. Nyilvános helyen mondta ezt az egyébként mélyen vallásos Molnár Oszkár, nem a templomi gyóntatószék meghitt magányában, ahol csak ő, és Isten szolgája hallhatja, amit mond.

 

A gumikalapácsos ember ekkor még csak mérsékelten volt népszerű - Oszi bá pedig csupán a második felvétel megjelenése után lett belőle. Akkor aggatta rá az internet népe az Oszi bá nevet, amikor az az okosság hagyta el a száját, hogy meg kell óvni a magyar földet a zsidó nagytőkétől. Ezzel persze még nem keltett volna feltűnést, ilyen baromságot sokan mások, Oszi bá nem túl dicső szellemi előfutárai is hangoztattak már, ám ő nem érte be ennyivel. Oszi bá, ha már megszólalt egy ilyen fontos ügyben, úgy gondolta, hogy akárcsak a gumikalapácsos hasraütések esetében, itt is képletesebbé teszi a mondanivalóját.

 

Jeruzsálemben a gyerekek magyarul tanulnak, állította gondterhelten Oszi bá, hogy majdan könnyebben tudjanak beilleszkedni új hazájukba. A Fidesz mélyen hallgatott, Oszi bá pedig a hallgatást – több helyen is „lenyilatkozta” - bíztatásnak vette.

Oszi bá egyébiránt minden látszat ellenére nem antiszemita, mint mondta, több zsidó származású barátja is van. (Erre mondják Pesten: most panaszkodik, vagy dicsekszik?)

 

Hősünk innentől önjáróvá vált, s mint egy elszabadult hajóágyú, fékezhetetlenül és megállíthatatlanul tört-zúzott a Fidesz-torpedó fedélzetén. Küldetéses ember lett belőle, nagy, ősi igazságok tudója.

 

Mindez akkor vált még nyilvánvalóbbá, amikor újabb videó került fel az internetre. Nem valami titokban, házilagos használatra készült, magánügynek tekinthető papparazzi felvétel volt ez: az edelényi televíziónak nyilatkozott a polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője. Oszi bá ezúttal sumerológiai alapvetéseit és költészeti felfedezéseit osztotta meg a nagyérdeművel.

 

Molnár Oszkár ugyanis meg nem nevezett, de talán éppen ezért nagyon hiteles tudósok egy csoportjára hivatkozva azt találta mondani, hogy a magyar a világ legősibb nyelve. Ebből pedig – és ezt egy nagyon sejtelmes, ugyanakkor decensen diadalmas mosoly kíséretében közölte a riporterrel – az következik, hogy bizony, a magyar a világ legősibb népe.

 

Itt már kezdett a nézőben bujkálni a kisördög: hogyha mindez tényleg így van, akkor ezt az is jelenti, hogy a világ összes népe tőlünk származik. És nemcsak a svédek, a németek, vagy teszem azt, a spanyolok, hanem a cigányok is például, akiknek az asszonyai – Oszi bá szíves közlése - gumikalapácsos játszadozással ütik agyon a szülésig hátralévő időt. És ebben az esetben persze a zsidók is a magyaroktól származnak, ami azért alapból érthetővé teszi, miért tanulnak magyarul a zsidó gyerekek Jeruzsálemben.

Lehet, hogy Kövér László méltó vetélytársat kapott?

 

De van még tovább is, Oszi bá nem áll meg félúton, irodalmi jártasságát sem rejti véka alá. Nyelvében él a nemzet, mondja, majd a bajsza alatt somolyogva hozzáteszi: ahogy nagy költőnk is mondta. 

 

Ezek szerint Széchenyi István, a Lánchíd építtetője nemcsak adakozó kedvű nemes ember volt, de költő is egyben – Oszi bá talán csak szerénységből nem említette, hogy Széchenyi gróf írta álnéven a Petőfi verseket, a József Attila Összes is az ő nevéhez fűződik, valamint a fél Faludy, és még néhány Radnótira is futotta a tálentumából.

Ha valakiben még nem állt volna össze a kép: Oszi bá még mindig Edelény első embere, ami viszonylag kis helynek számít, legföljebb elkerüli, aki tart attól, hogy a hülyeség ragadós.

 

Ám azért az már némiképp aggályos, hogy Oszi bá nem csupán polgármester, de egy kormányzásra készülő párt színeiben országgyűlési képviselő is egyben. Országos ügyekben van szavazati joga, ugyanúgy nyomhatja a gombokat, mint bárki más a t. Házban.

 

Ha erre gondolunk, sűrű redőkbe ráncolódik a homlokunk, és már nem is tudunk tiszta szívből örülni annak, hogy a jövő hamarosan újból elkezdődik.

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

 


Most & Itt
2009.10.12 08:10

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.