Most & Itt

Mit hoz Merkel a magyaroknak?

Szabadságot biztosan nem. És demokrácia sem lesz a retiküljében. Angela Merkel nem fogja elzavarni helyettünk Orbán Viktort. A szabadságot nem...

Szabadságot biztosan nem. És demokrácia sem lesz a retiküljében.

Angela Merkel nem fogja elzavarni helyettünk Orbán Viktort.

A szabadságot nem lehet exportálni. Próbálták már néhányszor, régen és a közelmúltban egyaránt, de, tartósan legalábbis, sehol sem sikerült.

A szabadság magánügy: a nemzetek magánügye. Lehet készen kapni, pénzért megvásárolni, erővel elvenni, de a másoktól kapott szabadság csupán utánzat. Másszóval: bóvli.

Angela Merkel, bármennyire is szeretnénk, nem a magyar, hanem a német érdekeket képviseli. És az európai érdekeket persze, melyek, jó esetben legalábbis, nagyjából egybeesnek a magyar érdekekkel.

Mi magyarok ugyanis európaiak vagyunk. Ez persze nem mindig látszik: mostanában például csak nyomokban lelhető fel, de azért hosszú távon nem lehet vitatni.

1989-ben készen kaptuk a szabadságot. Nem harcoltunk érte, csak vágytunk rá, nem tettünk érte szinte semmit, ám amikor meglett, örültünk neki.

Nem mi szereztük meg magunknak, hanem egy Gorbacsov nevű szovjet pártfőtitkár dobta az ölünkbe. Ajándék lónak nem néztük a fogát. Tapsoltunk neki felállva, de nem ismertük az értékét. Azt hittük, hogy a szabadság egyenlő a jóléttel.

A szabadság feltétele a jólétnek, de nem egyenlő vele. Nekünk nem jött el a jólét a szabadsággal, ezért csalódtunk benne, és kicsit meg is haragudtunk rá. A szabadságot okoltuk a saját silányságunkért.
Bezzeg Kádár alatt milyen jól éltünk!

A Kedves Vezető és társai miközben azt igyekeznek elhitetni velünk és a világgal, hogy szabadságszerető nép vagyunk, mindent elkövetnek, hogy még csak eszünkbe se jussanak eredeti, azaz eretnek gondolatok.

A Kedves Vezető a szabadságharcot szereti, nem a szabadságot.

Akik abban reménykednek, hogy Merkel - Obama, az Európai Unió, vagy bárki más félisten - megvívja helyettünk a mi csatáinkat, téved. Nekünk kell megmondanunk, hogy mi akarunk. Hogy a versenyt akarjuk-e, ahol a szorgalom, a tehetség és a tisztesség érvényesül, vagy a buksinkat megsimogató állami gondoskodást. Egy olyan országot, ahol állam bácsi nem csupán gondoskodik rólunk,  de gondolkodik is helyettünk.

Azt is megmondja nekünk, hogy mit gondoljunk. Mert ő ezt is jobban tudja nálunk. Miért épp ezt ne tudná jobban, amikor mindent jobban tud? Hogy mikor vagyunk jó magyarok, polgárok, munkaerők, emberek.

Merkel, Obama, az Európai Unió, vagy bárki hozzájuk hasonló félisten nem fogja lerendezni Orbán Viktort.

A német kancellár idejön, pár órát eltölt Magyarországon, majd dolga végeztével távozik.

Merkel megy

Mi, magyarok, még maradunk.

Most & Itt
2015.01.29 10:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.