Most & Itt

Miért szeretik utálni az Orbán-kormányt?

Most nem ordították le Orbán Viktor fejét, mint tették ezt egy évvel ezelőtt Brüsszelben. De azért érződött, hogy nem szeretik, és már bánják...

Most nem ordították le Orbán Viktor fejét, mint tették ezt egy évvel ezelőtt Brüsszelben. De azért érződött, hogy nem szeretik, és már bánják, hogy beengedték maguk közé. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője ezt a szabad szemmel is jól kivehető utálatot a maga egyszerű módján úgy értelmezte, hogy Orbán megvédte Magyarországot. Hagyjuk meg Selmeczit ebben a hitében, ha neki így jó, a világért se zökkentsük ki ebből a meggyőződéséből.

Nyomják Krahácsot. Nem először, és gyanítjuk, nem utoljára. Mert összefogtak ellenünk a haladás ellenségei, mindenki ellenünk van. Nem csak a nagy nemzetközi lapok bírálják az Orbán-kormányt, de a nemzetközi szervezetek is, tekintélyes politikusok.

Nem jó mostanában magyarnak lenni – sem idehaza, sem külföldön. Még akkor sem, ha a nagyvilágban tudják, hogy nem a magyarok változtak meg hátrányukra. Nem a magyar népnek szólnak a szokatlanul kemény hangok. Senki sem állítja, hogy a Balaton már nem olyan hullámos, mint amilyen volt, és arról sem cikkezik a világsajtó, hogy az Aranycsapat tagjai annak idején tehetségtelen, tuskólábúak lettek volna.

A magyar kormány politikájának szólnak a bírálatok, és nem csupán a gazdasági teljesítményének, hanem főként annak, hogy Orbánék semmibe veszik az Európában normálisnak számító demokratikus játékszabályokat.

A kormány válaszul azt kommunikálja, hogy ők a magyar emberek érdekeit képviselik, erre kaptak felhatalmazást, és senkinek nincs joga arra, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát. Még a magyar embereknek sincs ehhez joguk, tennénk hozzá halkan.

Egyszerűbb, és kevésbé kockázatos, ha elhitetjük magunkkal, hogy azért van mindenki ellenünk, mert mi nem adjuk be a derekunkat, mint tették azt a mostanit megelőző kormányok. Nem hajtjuk szolgalelkűen igába a fejünket, hanem szilaj tekintettel az IMF lába elé sercintünk - adják ide a pénzt, aztán húzzanak el melegebb éghajlatra.

Mondjuk, halkan, zárójelben meg lehetne kérdezni: vajon a csehek, a belgák, a bolgárok a románok és még sorolhatnánk Európa valamennyi országát, nem olyan kormányt választottak maguknak, amely az ottani emberek érdekeit képviseli? A miénken kívül az összes többi kormány valóban a nemzetközi pénzvilág szálláscsinálója lenne, akiknek eszükbe sem jutnak azok az emberek, akik odahaza megválasztották őket?

Nem Szijjártó féle magasság, ha valami ilyenre gondolunk, amikor a hazai kormány érvelésnek beállított mentegetőzéseit hallgatjuk. Hogy azért van velünk baj, több mint az Unió fennállása óta bárkivel, mert a mi kormányunk a magyar emberek érdekeit képviseli. És ezt nem tudják lenyelni a többiek Európában. Fáj nekik, hogy a mi érdekeink képviselve vannak. Szegény cseh, román, bolgár, belga emberek - az ő érdekeiket nem képviseli senki, különben már nekik támadt volna a fél világ.

Persze, lehet, hogy Orbán valóban megvédte Magyarországot. Egy titkos támadás ellen, amelyről csak neki és néhány közvetlen kollégájának volt tudomása. Például a már említett Selmeczi szóvivőnek, aki szerint a magyar emberek büszkék az új alaptörvényre. Azt nyilván csak szerénységből nem tette hozzá, hogy a büszke magyar emberek reggel, munkába indulás előtt még gyorsan belelapoznak az alaptörvénybe, esténként pedig, mese helyett, abból olvasnak a gyereknek.

Aztán csodálkoznak, ha szegény csemetéjük éjjel bepisil, mert Schmitt Pál törzsanyagból készült doktorijáról álmodik.

Most & Itt
2012.01.18 21:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.