Most & Itt

Miért kell várnunk március 6-ig?

Nem biztos, hogy ki fogom bírni addig. Erős vagyok, sokat elviselek, de ekkora feszültség még nekem is sok lehet. Pedig minden olyan jól indult....

Nem biztos, hogy ki fogom bírni addig. Erős vagyok, sokat elviselek, de ekkora feszültség még nekem is sok lehet. Pedig minden olyan jól indult. Szépen, zökkenők nélkül. A Hír TV honlapján még február 18-án, délelőtt fél 11 kor is azt olvastam, hogy a néhány órával később kezdődő évértékelőt a Hír TV és a Lánchíd Rádió is egyenesben közvetíti.

Már csak néhány óra választott el bennünket a boldog beteljesülésig! Amikor végre karjainkba alél álmaink asszonya – aztán tessék, nyakunkba ömlött a kijózanító valóság. Orbánra még mindig várnunk kell – vajon ennyi hiábavaló reménykedés után kibírunk-e még egy kis időt? 

Ha nem jön közbe a cseh és a lengyel miniszterelnök, akkor már túl lennénk rajta. Február 18-án, szerdán megtudtuk volna, hogy mi a helyzet. Hogy mit kell tennünk, utána meg mehettünk volna haza, nyúlhattunk volna a hűtőbe a sörért. Mi más kellene még a zembereknek? Hideg sör, és hogy tudják: a haza jó kezekben van.

Illetve lesz majd. Valamikor. Legkésőbb ugye 2010-ben, de lehet, hogy már annál is sokkal hamarébb. Ha ezek a mostaniak eltakarodnak az Audijaikkal. Mert akkor végre jöhetünk mi, a mi Audijainkkal.

Február 18-án, szerdán tehát nem volt évértékelés, de két nap nem a világ, a következő időpontnak február 20, péntek lett kijelölve. Először erre az időpontra halasztották Orbán évértékelését, de ez a dátum sem sokáig élt. Most megint várnunk kell a megváltó értékelésre. Nem is keveset: sokat. Egészen március 6-ig kell várnunk, merthogy a két miniszterelnök, a cseh és a lengyel, csak most ér rátalálkozni Orbánnal.

Ez azért egy kicsit durva. És csöppet sem csodálkoznék, ha lenne még folytatása. Mi az, hogy nem érnek rá máskor? És főleg: miért nem jönnek ők ide, ha valamit akarnak Orbántól? Mert abban speciel teljesen biztos vagyok, hogyha Topolánek, vagy Tusk akar valamit Orbántól, akkor elég, ha bejelentkeznek Szíjjártó Péternél – a kommunikációs igazgató úr biztosan talál számukra egy időpontot, amikor a Vezénylő Tábornok fogadja őket.

Így azonban, hogy március 6-ig kell várni, mindenki azon élcelődik, hogy miért halasztják el újra és újra Orbán évértékelőjét. Mely esemény már az életünk részévé vált - jár ez a magyarnak, mint az ágybavizelés.

Hiába is igyekszem, sehogyan sem tudok egyetérteni azokkal a felelőtlen, a nemzet jövőjét félvállról vevő polgártársaimmal, akik nem akarják elhinni, amit a Fidesz az Orbán beszéd elhalasztásáról kommunikál. Még magukat komolynak gondoló emberek – például politológusok - is képesek azt híresztelni, hogy Orbán azért halaszt, mert még nem állt össze a mondanivalója. Hogy még nem tudja, milyen színben kell feltűnnie: jóságos bölcsnek maszkírozza magát, vagy rettenthetetlen harcosnak? Kenetteljes legyen, vagy megint zavarja el a kormányt? Adjon neki újból 72 órát, kezében egy vekkerrel, vagy inkább az lenne a jobb, ha jóságos, nagyszakállú Mikulásként állna minden magyarok elé. Akinek a puttonyában ott van a jövő. Vagy ha az nem, merthogy egyetlen zsákba talán nem fér bele, akkor legalább piros alma, mogyoró. 

A legvalószínűbb - ezt egy nagyon Fidesz-közeli illetőtől hallottam – hogy Orbán nemrégiben jósnőnél járt. A Járai fedőnéven üzemelő jósnő azt jövendölte neki, hogy közel már az összeomlás, Magyarországot le fogják söpörni Európa térképéről. Még nincs eldöntve, Afrikába, vagy Ázsiába száműzik-e a hont, állítólag Amerikából is van rá érdeklődés. Szóval, azt mondta Orbánnak Járai jósnő, hogy várjon még azzal a beszéddel, nemsokára még nagyobb lesz a baj, és akkor ő majd még a mostaninál is nagyobb megmentő szerepében tud tetszelegni.

Mert minél nagyobb a córesz, annál jobban kell a zembereknek egy vezér.

Jól hangzik ez a jósnő-projekt, de én azért nem gondolnám, hogy ilyen sanda szándékok húzódnak meg a kétszeri halasztás hátterében. Miért nem tudják a zemberek elhinni azt, amit mondanak? Hogy Orbánnak március 6-ig tényleg tele van a naptára bejegyzésekkel, egy fia szabadideje, annyi sincs!

Mert ne gondolja senki, hogy csak a lengyel és a cseh miniszterelnök van a világon! És ha, teszem azt, maga Obama kívánna tanácskozni Orbánnal? Az ilyen nem várt esetekre is kell időt tartalékolni. És akkor még a pápa is bármikor bejelentkezhet, benne van a pakliban.

Gondoljátok meg emberek! És ne találgassatok, az nem vezet sehová. Konkrét kihívásokra konkrét válaszok kellenek. És persze konkrét időpontok. Például olyan, mint amilyen a március 6.

Már persze, ha addig nem jön közbe semmi. Fontos bajnoki Felcsúton, vagy egy hirtelen felindulásból elkövetett disznóölés.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata
Most & Itt
2009.02.20 09:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.