Most & Itt

Megy a kocsi, megy a kocsi Kanizsára...

Az a baj, hogy a nagykanizsai polgármester úr Fideszes és kereszténydemokrata. Mert ha nem a nemzet és a haladás, valamint a tisztakezűség iránt...

Az a baj, hogy a nagykanizsai polgármester úr Fideszes és kereszténydemokrata. Mert ha nem a nemzet és a haladás, valamint a tisztakezűség iránt volna elkötelezve, hanem, teszem azt, korrupt szoci lenne, vagy magyarul beszélő szadeszes, akkor mindent értenénk. Akkor minden világos lenne, és még az is bőven beleférne, hogy miközben a nép éhezik, és nyomorba lett döntve, ráadásul rosszabbul él, mint mondjuk akárhány éve, ő eközben luxusautót vásároltat magának.
Ami egyébként nem is luxusautó. Mert a luxusautó, amint azt Marton István nagykanizsai polgármester úr szíves közléséből tudjuk, húsz és harminc millió forintnál kezdődik. Ő pedig ehhez képest egy elenyésző árú, mintegy tízmilliós járművet szeretne vásároltatni magának. Hinnünk kell Marton István nagykanizsai polgármesternek, ha valaki, ő biztosan tudja, hogy mi a luxus.
A tízmilliós autó, pláne közpénzből, nem az. Az legföljebb tisztes jómód, ami egy élet dolgos munkája után mindenkinek kijár. Már csak ezért sem kellene elhamarkodottan ítélkeznünk, vagy hebehurgyán, hűbelebalázs módjára pálcát törni a Fidesz, valamint Semjén Zsolt pártja által is támogatott polgármester fölött.
Szóval, hátrébb az agarakkal, ne lássuk meg a más szemében a szálkát, miközben a miénkében még a gerenda sem zavarja a látásunkat. Mert mi rossz van abban, ha a nagykanizsai polgármester az autójába sízsákot is szeretne? Megy az ember az úton, aztán bármikor adódhat váratlan hóakadály, vagy előre nem látható időjárási anomália. Ilyenkor bizony jól jön az a sízsák, meg a benne lévő lécek. Mert akkor nem az van, hogy ezen rekvizitek híján hősünk lemarad egy fontos üzleti tárgyalásról, melyen nyilván a szűkebb patria felvirágzásának ügye a tét. Vagyis, hogy egy hülye sízsák hiánya miatt megrövidül a város, az adófizetők meg sírnak mérgükben, miként lehettek annyira elővigyázatlanok, hogy olyan polgármestert választottak, akinek még egy sízsák sincs a szolgálati autójában.
A televíziót, meg a fából vagy bőrből készült kormányt szinte szégyellem is említeni, aki már látott autót közelről, azt tudja, hogy ezek ma már alapnak számítanak. Mondjuk az elektromos toló-és billenő tető egy kicsit necces, én erre az éghajlatra nem igazán ajánlanám. Merthogy az ilyet a mi időjárási viszonyaink között csak mérsékelten, azaz egy-két hónapig lehet gond nélkül használni. Nyitott tetőnél a klíma sem úgy működik olyan hatékonysággal, mint zárt térben, a téli hóesésről és a csontig hatoló hidegről most nem is szólnék. Mondjuk egy golyóálló pápamobilnak lenne értelme, de az már tényleg luxus, ha a nagykanizsai polgármester ilyet vásároltatna magának, még azt mondhatnák rá, hogy pápább akar lenni a pápánál.
És azért is a polgármester úr védelmére kelnék, merthogy igen kifinomult ízlésre vall, miszerint kifejezetten fantom fekete, gyöngyház színű autóra vágyik. Jó helyről tudom ugyanis, hogy a fantom fekete gyöngyháznál jóval nehezebben, és sokkal több pénzért is beszerezhető színek is vannak a piacon. Nekem az Alcantara üléshuzattal sincs bajom, főleg azért, merthogy most az ilyenről most hallok először. (Persze, ha autós szakíró lennék, vagy nagykanizsai polgármester, akkor nem lennék ennyire tudatlan.)
És azért is védeném a polgármester urat, akit ugye most pellengérre tűz a magyarul beszélő sajtó, merthogy ő nem holmi kivagyiságból, vagy rosszul értelmezett, közérdeknek álcázott haszonlesésből szerezne be egy ilyen autót az adófizetők pénzén. Egészen másról van itt szó, hiába is törnénk a fejünket, soha nem találnánk ki, mi vezette a polgármester urat az autó megvásárlásának szándékában. „Öreg vagyok már, szeretem a biztonságot és a kényelmet” - mondta Marton István nagykanizsai polgármester, és ha mást nem ezt mindenképpen el kell hinnünk neki.
Van ilyen, másokkal is megesett már ebben az országban, hogy fogták magukat, és megöregedtek. És ilyenkor az emberben mindennél jobban felerősödik a biztonság és a kényelem utáni vágyakozás.
Igaz, a legtöbb ember ezt az igényét nem tízmillió forintos autóval elégíti ki. De ez már legyen a mi bajunk - miért nem lettünk a Fidesz és a kereszténydemokraták által támogatott nagykanizsai polgármesterek?

A Klubháló- www.klubhalo.hu -számára írt cikk írott változata




Most & Itt
2008.05.20 12:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.