Most & Itt

Megint hazudott

El lehet kezdeni tanulni a bocsánatkérő szöveget. Gyűjtögetni hozzá a szavakat, ismerkedni a szükséges kifejezésekkel, gyakorolni az ilyenkor...

El lehet kezdeni tanulni a bocsánatkérő szöveget. Gyűjtögetni hozzá a szavakat, ismerkedni a szükséges kifejezésekkel, gyakorolni az ilyenkor szokásos gesztusokat.
Kiderült, hogy a Felcsút SE elnöke, fogalmazzunk visszafogottan, tévedett, amikor azt mondta, hogy az Unióból érkező pénzek nagy részét ellopják. Akkor sem mondott igazat, amikor később kissé visszakozott: talán túlzott, mondta a Felcsút SE elnöke, amikor azt állította, hogy a pénz nagy részét, lopják el. Lehet, mondta, hogy csak a felét, vagy a kisebbik részét.
Ez sem igaz - jelenleg ugyanis még egyetlen egy olyan uniós centről sincs tudomásunk, amely igazolhatóan el van lopva.
Szoktak pénzeket lenyúlni ebben az országban, mindkét politikai oldal prominenseinek van gyakorlata az ilyesmiben. Senki normális ember nem állítja, hogy ahol pénz van, ott nem próbálnak meg lopni. A kísértés nagy, s ha a kockázat látszólag kicsi, akkor az emberi lelemény mindenre képes.
Általában nem könnyű bocsánatot kérni, bevallani, hogy tévedtünk, hazudtunk, megtévesztettünk. A Felcsút SE elnöke számára ez nem csupán nehéz, de úgyszólván kivitelezhetetlen. Ő akkor sem kért bocsánatot, amikor 1998-ban, kormányra kerülve, első miniszterelnöki ténykedéseként azzal vádolta meg az övét megelőző kormányt, hogy párttársait titkosszolgálati eszközökkel, közpénzen és törvénytelenül megfigyelték. Jogerős bírósági határozatot kapott arról, hogy ez nem felel meg a valóságnak.
Senki sem várta az akkori miniszterelnöktől, a Felcsút SE jelenlegi elnökétől, hogy látványosan lobogtassa a bírósági végzést, és világgá kürtölje: emberek, képzeljétek, most már papírom is van arról, hogy hazudtam!
Ezt nem várhattuk, de annyi azért illendő lett volna, hogy legalább halkan annyit rebegjen: elnézést! És, hogy tudja, hazudozási ügyekben ettől kezdve van mire szerénynek lennie.
Ha a Felcsút SE elnöke nem is fog most elnézést kérni, azért a párt kommunikációs vezetője ezt megtehetné. Már csak azért is, mert a piros egyenpulóveréről elhíresült Szíjjártó Péternek van némi gyakorlata az ilyenben. Két évvel ezelőtt, a dicsőséges Magyar Vizsla szárnyalásakor, már tett egy bejelentést, miszerint politikai ellenlábasuk a magyar demokrácia történetében példátlan csalást követett el: meghamísított egy faxot, minek folytán az a látszat keletkezett, hogy a Magyar Vizsla levonatait nyomdába adás előtt a Fidesz központban korrigálták.
Pedig dehogy, mondta akkor Szíjjártó, és a később a fején megsebesült Révész Máriusz.
Pedig dehogynem! Mert kiderült, hogy tényleg onnan faxolták. Akkor sikerült ezért bocsánatot kérni.
Ha minden igaz, Weiszenberger László, a szocialisták volt kistérségi megbízottja, még csak nem is csaló, amint azt egy videó felvételen látni és hallani lehetett. Szeretett volna csaló lenni, de ehhez sem volt eléggé tehetséges. Még kisstílű szélhámosnak sem mondható, leginkább úgy lehetne őt leírni, hogy egy olyan ember, aki nem létező hatalmával szeretett volna létező pénzekhez hozzájutni. Talán hozzá is jutott valamennyihez, jelenleg ezt sem tudni biztosan - ha szerencsénk lesz, akkor a nyomozás végére ez is kiderül.
Most csak annyit lehet tudni, hogy ha loptak is, nem onnan, nem azok, és nem azt, amiről a Felcsút SE elnöke beszélt. Vagyis az F. Károly tulajdonában lévő Rózsa Motel nem uniós forrásokból, hanem területfejlesztési alapból kapott támogatást. És ma még az sem kizárt, hogy teljesen szabályosan.
A Felcsút SE elnöke megint hazudott. Nem először, és bizonyára nem utoljára. Enyhítő körülmény lehet a számára, hogy talán most valamelyest vétlen a dologban - a hírtévések, akarva, akaratlanul megvezették.
Hogy szándékosan vitték-e az ingoványos talajra az örök és megbonthatatlan vezért, vagy véletlen balesetről van szó, azt a Fidesz belső ügyeit jobban ismerők bizonyára ki fogják majd deríteni. Lehet, hogy jót akartak a Felcsút SE elnökének, de az sem elképzelhetetlen, hogy bizonyos Fidesz-közeli köröknek elegük van már belőle, és egy ilyen botlással akarták kitörni a nyakát.
Hogy sikerül-e, ma még nem tudhatjuk.
Amit tudni lehet: a Felcsút SE elnökének környezetében el lehet kezdeni tanulni a bocsánatkérő szöveget. Gyűjtögetni hozzá a szavakat, ismerkedni a szükséges kifejezésekkel, és gyakorolni az ilyenkor szokásos gesztusokat.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2007.09.29 14:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.