Most & Itt

Maugli a nagyvárosban

Jó fél éven keresztül egy 12 éves romániai cigánygyerek tartotta rettegésben a magyar fővárost. A Krisztián nevű, 120 centiméter magasra nőtt...

Jó fél éven keresztül egy 12 éves romániai cigánygyerek tartotta rettegésben a magyar fővárost. A Krisztián nevű, 120 centiméter magasra nőtt bűnelkövető elsősorban a Blaha Lujza tér környékén garázdálkodott, ott fosztogatta a hajléktalanokat, és az aluljáró boltosait. Időnként az arra járók közül is szedett áldozatokat, egy, az interneten keringő videón ő maga dicsekedett azzal, hogy akár néhány perc alatt képes százezer forintot megszerezni.
Az erre hivatott szervek időnként elkapták, bevitték a rendőrségre, állítólag ilyenkor megverték, mert idegesítette őket a tudat, hogy el kell engedniük.
Gyerekkorú ugyanis Magyarországon nem büntethető.
Amíg Krisztán csak a helyi hajléktalanokat és az aluljáró boltosait zaklatta, nem volt nagy a baj - a bili akkor borult ki, amikor combon szúrt egy 15 éves fiút, amiért az nem akarta neki odaadni a MP3 lejátszóját.
Krisztián ugyanis meg van győződve arról, hogy ami neki megtetszik, az az övé. Amire szüksége van, az neki jár.
Soha életében nem járt iskolába, iratai nincsenek, így csak saját elmondásából lehet tudni, hogy ki is ő valójában? Már az ideérkezéséről is többféle történet van forgalomban, állítólag a szülei hagyták itt, mert ráuntak a kezelhetetlen gyerekre, míg mások szerint átszökött a határon.
Pedig nem sok hiányzott, hogy Krisztiánnal szemben intézkedni lehessen. Ha magyar állampolgár lett volna, akkor el lehetett volna járni vele szemben.
Ha nem magyar, de vannak iratai, akkor ki lehetett volna utasítani az országból.
Ha akár magyar, akár nem, de elmúlt már tizennégy éves…
Vagy ha nem is múlt el még tizennégy, de mások nálunk a törvények, akkor…
Sok a ha ebben a történetben.
Most, legalábbis egyelőre, úgy tűnik, véget ér a nagyvárosi Maugli története. Ártándon átadták a román hatóságoknak, közben kiderült, hogy megvannak a szülei, sőt, egy őt befogadó romániai nevelőotthon is – ahonnan talán egy fokkal nehezebb megszökni, mint a magyarországiakból.
Maugli tehát elment, de itteni vendégszereplését nem lehet meg nem történtté tenni. Az elmúlt napokban számtalan, liberális nézeteket valló ismerőssel beszélgettem - a legkevesebb, amit mondtak a fiúról, hogy javíthatatlan, az ilyet agyon kell verni. Ez a gyerek mondták, már most maga bűn, a két lábon járó gátlástalanság, emberbőrbe bújt szörnyeteg. Mi lesz akkor, mondta valaki, ha megnő, és nem 120 centi lesz, hanem 120 kiló?
A kuruc.infó nevű honlapon – amely abból a szempontból Krisztián testvére, hogy velük szemben a hatóság ugyanúgy tehetetlen - találkozót szerveztek a Blahára. Csuklyás fiúkat hívtak a térre, hogy rendre tanítsák a nagyvárosi Mauglit. Még szerencse, hogy a Magyar Gárda kussolt az ügyben – a köztársasági elnök ablaka alatt megalakult félkatonai szervezet még parlagfűnek nézte volna Krisztiánt.
A nagyvárosi Maugli itt élt közöttünk - tetszik, nem tetszik, a magyar valóság része volt. Bár a szót nyilván nem ismeri, mégis azt kell mondani: tesztelte a törvényeinket, és a türelmünket – kínos bevallani, de nem tehetünk mást: ez a százhúsz centi magas, analfabéta romániai cigányfiú ideig-óráig mattolta a magyar demokráciát.



A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata
Most & Itt
2008.01.16 15:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.