Most & Itt

Másnap

Másnap minden más lesz. Semmi sem lesz olyan, mint amilyen volt. Megváltozik minden, és mi magunk is megváltozunk.Kolbászból lesz a kerítés...

Másnap minden más lesz.
Semmi sem lesz olyan, mint amilyen volt.
Megváltozik minden, és mi magunk is megváltozunk.



Kolbászból lesz a kerítés, fenékig ér a tejföl, és még több ígérettel lesz teli a padlás. (Az ígéretekkel teli padlásokkal meg majd Dunát lehet rekeszteni.)
Végre teljesül a magyarság ezeréves álma: el lesz törölve a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj.
És akkor már nem lesz messze az idő, amikor itt lesz a Kánaán. Amikor majd a vonatozásért sem kell fizetni, ingyen lesz a kínai kifőzdékben a nyereg alatt puhított nyolc kincsmártás, és grátiszér’ adják a hanyatt esést.
És a mackósajt is free, oh yeah!
Hallgass a zsebedre!
Másnap minden más lesz. Kinézünk az ablakon, nagyot szívunk a friss levegőből, megropogtatjuk a csontjainkat, és jóleső érzéssel állapítjuk meg: véget ért a nyomasztó álom, mostantól már semmi sem fekszik keresztbe a haladás útjában.
Átjön majd a szomszéd, hoz egy kis hazait, fazékban főtt szilvalekvárt. Még soha sem tett ilyet, legutóbb tavalyelőtt kommunikáltunk, akkor, amikor felrúgta a kutyánkat, mert túlságosan hangosan csóválta a farkát.
Másnaptól ünnep van, piros betűs, nemzeti színű: a Vizitdíj Eltörlésének Nagy Napja. Egy következő kormány talán még törvényt is elfogadtat erről, egy következő köztársasági elnök pedig nem küldi vissza megfontolásra az országgyűlésnek, hanem gondolkodás nélkül aláírja.
Nem március 15. lesz a nemzeti ünnep, az megmarad a tojásdobálóknak, még csak nem is Október 23.
Másnaptól majd március 9-én, a Vizitdíj Eltörlésének Nagy Napján húzzák fel a magyar állami lobogót. Ekkor adják át a magas állami kitüntetéseket és ezen a napon mondanak ünnepi beszédet a magas beosztású közjogi méltóságok. (Talán még kezet is fognak a kitüntetettekkel).
Gyerekek tízezrei fogannak a Vizitdíj Eltörlésének Nagy Napján, a majdani újszülöttek pedig a keresztségben a Nincstöbbévizitdíj nevet kapják.
Apák vezetik kézen fogva kicsiny gyermekeiket, s magyarázzák nekik a rakparton és a Terror Háza előtt felállított installáción látható képeket. A kicsiny, tudásra éhes – nem lesz tandíj, mindenki egyetemre jár, addig, ameddig neki jól esik, és még fizetni sem kell érte! – gyermekek pedig, tágra nyílt szemekkel, hitetlenkedve kérdezik: mondd apa, és tényleg volt idő, amikor még vizitdíjat kellett fizetni? Zavart, de büszke mosollyal válaszolunk majd gyermekeinknek, tudjuk magunkról: nagy idők kis tanúi vagyunk.
Mindenki addig fekszik az ingyenes kórházban, ameddig csak neki jólesik.
Véget ér a hazugság kora, soha, senki nem hazudik többé, mostantól mindenki mindig igazat mond.
A jövő a vizitdíj eltörlésével kezdődik.
Másnap már egy más nap lesz.
Másnap másnaposak leszünk.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2008.03.07 11:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.