Most & Itt

Már megint tanú

- Jó napot, kívánok, ez itt az ügyészség? - Igen. Miben segíthetünk? - Tanúskodni szeretnék. - Nagyon jó. És milyen ügyben, ha szabadna kérdeznem… -...

- Jó napot, kívánok, ez itt az ügyészség?

- Igen. Miben segíthetünk?

- Tanúskodni szeretnék.

- Nagyon jó. És milyen ügyben, ha szabadna kérdeznem…

- Bármilyen ügyben. Önök megmondják, mire van szükség, én pedig tanúskodom.

- Hát, ez fantasztikus. Épp most készültünk egy hirdetést feladni a polgári sajtóban. Honnan tudta, hogy tanúkat keresünk?

- Megérzés, rutin, hozzáértés. Tudja, választási kampány van, ilyenkor mindig elkél néhány megbízható tanú.

- Ha szabad bátorkodnom, van Önnek valamilyen tapasztalata ilyen ügyekben? Úgy értem, tud tanúskodni?

- Nagyon komoly referenciáim vannak. Régi tanú-családból származom, az egyik nagyapám már az ötvenes években tanú volt. Feketevágás, hazaárulás, ilyenek. Gondolhatja, nem voltak könnyű idők.

- Ne tessék itt pityeregni, azok az idők már elmúltak. Egyelőre. Van még valami?

- Anyám egyik nővére a hetvenes években ért fel a csúcsra. Volt olyan esztendő, hogy négyszer is tanúskodott. Államellenes izgatás, ellenséges irodalom terjesztése – akkor ezek mentek.

- Önnek van valamilyen szakterülete?

- Vannak kedvenc témáim, de szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy szinte mindenhol otthon vagyok. Legszívesebben azért BKV-ügyekben tanúskodom. Hagyó-, vagy éppen Demszky-ügyekben. De ha úgy adódik, Gyurcsány-ügyben sem jönnék zavarba.

- Sajnos, BKV-ügyben jelenleg nincs üresedés. Nagyon kiváló és régi tanúink dolgoznak a témán. Az Eclipse nyomozáshoz azonban még keresünk néhány tanút. Ha netán abban tudna nekünk segíteni…

- Állok rendelkezésükre az uraknak.

- Faxolni tud?

- Faxolni? Tudok. De hogy jön ez ide?

- Tudja, nekünk igen kiváló és korszerű fax készülékeink vannak. És ezeket szeretnénk minél jobban és hatékonyabban kihasználni. Ezért, ha elkészül egy tanúvallomás, vagy befejeződik egy gyanúsított kihallgatása, akkor több helyre is faxot szoktunk küldeni.

- A Tanúképző Főiskolán fax-szakon végeztem. Moszkvában és New Yorkban jártam továbbképzésre. A világ valamennyi faxát tudom kezelni. Hova kell faxolni?

- Kuruc.info, Magyar Nemzet, Hír TV, hasonlók. Polgári média. Az a fontos, hogy a fax hamarabb megérkezzen az említett szerkesztőségekbe, mint az ügyben érintettekhez, vagy azok ügyvédeihez. Erre azért van szükség, hogy a közvélemény ne tőlünk, hanem az újságból értesüljön a kihallgatás tartalmáról.

- Értem. Rajtam nem fog múlni. Önök kihallgatnak engem, lenyomom a Nokiás dobozos rizsát, vagy elmegyünk ebédelni a kihallgató ügyészekkel, mint Kulcsár Attila, és a többire ne legyen gondjuk: a tanúvallomás után fél órával már az Önök által kért helyen lesz a tanúvallomásom.

- Nagyszerű. Akkor hát vágjunk bele. Holnap akár kezdhet is.

- Bocsánat, még nem tisztáztuk az anyagiakat.

- Anyagiakat? Az anyagiakat természetesen mi álljuk. Már legyártattunk több tucat Nokiás dobozt. A faxba a festéket, és a papírt is mi fizetjük.

- Nem így értettem. Nem szoktam ingyen dolgozni. Mennyit fizetnek egy tanúvallomásért? Van nálam egy részletes árajánlat – minél magasabban áll az illető a politikai hierarchiában, annál többet kóstál.

- Mi sem ingyen gondoltuk. Vádalkut ajánlunk. Ha önnek mondjuk, kinéz tíz év letöltendő börtön, elintézzük, hogy csak ötöt kapjon. Vagy még annyit sem.

- Tíz év börtön? Uram én nem követtem el semmit. Nem vagyok bűnöző. Én egy feddhetetlen előéletű, tisztességesben megőszült, talpig becsületes hamis tanú vagyok.

- Maga még soha nem volt büntetve?

- Már miért lettem volna? Nem szoktam tilosban parkolni, nem vagyok garázda, tudatmódosító szerrel nem élek.

- Azt akarja itt nekünk bemesélni, hogy Önnek nincs semmi a füle mögött?

- Nincs uram.

- Nos, ebben az esetben sajnálattal, de el kell tekintenünk az Ön alkalmazásától. Mi csak nagyon jó referenciákkal rendelkező, zsarolható tanúkkal tudunk együttműködni.

- Ja, már rémlik. 15 évvel ezelőtt késve vittem vissza egy kölcsönzött könyvet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba.

- Na ugye. Majd meglátjuk, mire lesz ez elég. Most mindenesetre felírjuk az elérhetőségeit, ha szükségünk lesz Önre, jelentkezünk.

Most & Itt
2010.03.14 12:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.