Most & Itt

Lószerszámlálás

Vágják a fát, a székely és a fia. Egyszer csak megcsúszik az öreg fejszéje, és lenyisszantja a fia lábát. Felhördül mérgesen a fiú: Apám...

Vágják a fát, a székely és a fia. Egyszer csak megcsúszik az öreg fejszéje, és lenyisszantja a fia lábát. Felhördül mérgesen a fiú: Apám, ez most valami vicc volt? Nem fiam, ez bizony komoly. Na, azért! Mert viccnek egy kicsit durva.

Megint rajtuk röhög mindenki. Hogy ezek milyen hülyék, agyukra ment a kétharmad. Jó dolgukban nem tudják, mit csináljanak, most például összeszámláltatják a kórházi lovakat. Nem valami részeg honatya viccelődött a parlamenti büfében, miniszteri rendeletről van szó, a kórházigazgatók már megkapták a levelet.


Fellebbezésnek helye nincs, kórházi ló nem maradhat összeíratlanul.

Lehet egyébként, hogy a kórházi lovakat korábban is rendszeresen összeírták, csak mi nem tudtunk róla. Eltitkolták előlünk, mert a korábbi kormányok úgy gondolták, hogy nincs közünk hozzá. Pedig, a magyar embernek joga van tudni, hogy melyik kórháznak hány lova van.

Ha már orvos nem jut mindegyikbe, meg ápoló.

Nem úgy van ám azokkal az összeírásra váró kórházi lovakkal, mint ahogyan azt sokan gondolják. Ez a mostani ló-összeírás, köztünk legyen mondva, komolyabb annál, mintsem hogy viccelődni lehessen vele, felelőtlenül, léhán, emberi mivoltunkból kifordulva.

Forrásainkat nem fedhetjük fel, de jó helyről tudjuk, hogy a kórházi lovak összeszámlálása mögött az IMF áll. Az a hárombetűs szervezet (Matolcsy miniszter úr írta le így a Valutaalapot, miután a falkaforradalmárok szabadcsapatai kipaterolták őket a honból), amelynek magyarországi helytartója egy kedves ukrán hölgy. (Kósa Lajos debreceni polgármester szíves közlése). Ők állnak a dolog mögött, a tárgyalások elkezdésének ugyanis jelenleg már csak az az egyetlen akadálya, hogy Magyarországon még mindig nincsenek összeírva a kórházi lovak.

Minden más csak mellébeszélés, maszatolás: a jegybank függetlensége, meg hogy hány alelnök legyen, és hogy ráteheti-e a kormány a kezét az ország devizatartalékaira. Mindez csak mese: mit érdekli az IMF-t a monetáris tanács összetétele, és a döntési mechanizmusa! Egyedül a kórházi lovak fontosak a számukra, akkor adnak hitelt, ha össze vannak írva a kórházi lovak, és nem csak úgy legelnek bele a világba, jövőkép nélkül, ahogy jön.

Romkocsmák félhomályában, merengve.

Megmondták már Felleginek is: tessék összeszámolni a kórházi lovakat, utána beszélhetünk a hitelkeretről.

Még szerencse, hogy nem leszünk gyarmat, a magyar kórházi lovakat nem fogjuk idegen hatalmak kedvéért összeszámlálni. Nekünk ne diktáljon senki, majd összeszámláljuk, ha úgy tartja a kedvünk.

Most jött el az ideje, most lett hozzá kedvünk.

Vannak sejtéseink, hogy az IMF-nek miért ennyire fontos a kórházi lovak összeírása, de még nem fedhetjük fel a kártyáinkat. Csupán jelezzük, hogy ezután az iskolai paripák következnek. Már kimentek a levelek: minden iskolaigazgató hozzon magával még egy lovat!

Felkészülnek a művelődési házak állományába tartozó kenguruk, és a meleghengersoroknál rendszeresített szolgálati pandák.

Most & Itt
2012.07.04 21:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.