Most & Itt

Lezsidózták Kövérék pártját

A magyar állampolgároknak nem kell félniük, mert biztonságban annak. Ezt mondta Kontrát Károly belügyi államtitkár, miután napvilágra került...

A magyar állampolgároknak nem kell félniük, mert biztonságban annak. Ezt mondta Kontrát Károly belügyi államtitkár, miután napvilágra került egy hangfelvétel, amelyen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere egy polgárháború lehetőségéről beszélt. Amerikai repülőkről, amelyeknek több nap kell, míg ideérnek, valamint megbízható és kevésbé nemzeti érzelmű rendőrökről. MSZP-ről, a Fideszről – utóbbit a jobbikos politikus Zsideszként említette a hangfelvételen.


A Jobbik először tagadta, hogy a felvételen Juhász Oszkár hangja hallható. Utóbb elismerték, maga az érintett pedig azt mondta: olyan emberekkel beszélgetett, akik vállalhatatlan dolgokra készültek, ezért kellett őket a saját stílusukban, gyakran nyomdafestéket nem tűrő módon irányítani.

Most arról nem szólnék, ami amúgy evidens: hogy Juhász Oszkár egy szerencsétlen hülye. Aki addig létezik, ameddig a Jobbik és/vagy a Fidesz prominensei ezt jónak látják. Juhász Oszkár addig van, amíg szükség van rá és a hozzá hasonló szerencsétlenekre. Mert fenn kell tartani a harckészültséget, és el kell terelni a köz figyelmét a arról, hogyan teszik tönkre szakmányban az országot.

Az illetékes államtitkár szerint mindez a Jobbik belharcának megnyilvánulása, és az is nyilvánvaló, hogy a szocialisták kavarnak már megint.

A közmédia, amíg tehette, diszkréten hallgatott az ügyről, s a Kádár-korból kölcsönzött szokása szerint csak a cáfolatot közölte.

Egyébként tényleg nem kell félni a Jobbiktól. Az, hogy egyes képviselői amerikai repülőgépeket vizionálnak, mások a parlamentben a tiszaeszlári vérvádat emlegetik, nem félelmet keltő, „csupán” gyomorforgatóan undorító.

Stílszerűen, azaz, a nemzeti érzelmű jobboldal nyelvén fogalmazva: ótvar.

Félni azonban van kitől. Attól a kormányerőtől, amely nem tartja fontosnak, hogy foglalkozzon vele. A gyöngyöspatai polgármester főszereplésével készült hangfelvételen hallható szöveg ugyanis nyílt felszólítás az államrend megdöntésére. Akkor is az, ha konkrét cselekvési terv még nem készült – vagy legalábbis, illetékes helyen nem tudni ilyenről. (Juhász Oszkárnak, aki elmondása szerint nem értett egyet a saját szavaival, kötelessége lett volna ezt jelenteni az illetékes szerveknek.)

Ennél jóval kisebb bűnökért is vittek már el a kormánynak nem tetsző politikusokat. Bilincsben, láncra verve - a kormánynak kedves sajtót időben értesítve és így annak zajos érdeklődésétől kísérve. Juhász Oszkárnak a haja szála sem görbült, és nem is fog, egészen addig, amíg a regnáló rezsimnek szüksége lesz rá.

Akiktől valóban félni kell, azok a miniszterelnök közvetlen környezetében találhatók. Az egykori MSZMP Társadalompolitikai Intézetében dolgozó Kövér Lászlótól például. És nemcsak azért, mert Orbán egyik legrégebbi harcostársának eszelős a tekintete. Ami azért nem jó, mert félreértésre adhat okot, az ilyen emberrel kapcsolatban az a látszat keletkezhet, hogy még ennél is nagyobb gazemberségekre képes.

Arra például, hogy azt mondja az ellenzék egyik (speciel legnagyobb) pártjára: méltatlan, hogy ott lehetnek a parlamentben. És azért jó, hogy nem vesznek részt Áder János államfővé választásán, mert így legalább látványuk nem rontja el az ünnepséget.

Az, hogy a Jobbik, mely párt sok más apró csínytevése mellett, Zsidesznek nevezi a Fideszt, nem csípi a házelnök úr szemét. Pedig – és ezt lassan mondjuk, hogy Kövér László is megértse – a derék náci urak méltóztattak lezsidózni a házelnök úr pártját.

Most & Itt
2012.04.22 16:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.