Most & Itt

Lézer János és a többiek

Lázár János hamarosan leadásra kerülő luxusautója a Fidesz eddigi kormányzásának állatorvosi lova. A 30, más források szerint 40 millió forintot...

Lázár János hamarosan leadásra kerülő luxusautója a Fidesz eddigi kormányzásának állatorvosi lova. A 30, más források szerint 40 millió forintot érő autó körül ugyanis szinte semmi sincs rendben. A korábbi kormányok pazarló politikájáról papoló Lázárnak havi hatszázezer forintért bérlik ezt az autót, az adófizetők pénzéből fizetett díj egyik felét a Fidesz frakció, másik részét a hódmezővásárhelyi önkormányzat állja. Nyilván ennyire jól megy Hódmezővásárhelynek, ha még erre is futja a büdzséjükből.


Lázár – legújabb ragadványnevén Lézer – János autóját lézerblokkolóval is felszerelték. Ez a szerkezet a hatályos jogszabályok szerint nem szabálytalan, használata tehát inkább csak etikátlan. Főként azért ütközik a jó erkölcsbe, mert a lézerblokkolók többnyire nem valamiféle nemes, a haza javát szolgáló célt szolgálnak, még csak nem is a nemzet jobbá tétele okán szokás ilyet felszerelni, hanem azért, hogy az autó tulajdonosa a törvény által előírt, és minden jogkövető állampolgár számára kötelező sebességhatárokat ne legyen kénytelen betartani. Hogy ki tudja játszani a rendőri traffipaxok éberségét, meg tudja úszni a bírságot.

Lézer János szolgálati autóját a minap egy állampolgár lefényképezte. Nem azért, mintha az illető gyűjtené a szép és nagy értékű autókról készült fotókat, hanem mert a képviselő úr – nem mellékesen hódmezővásárhelyi polgármester – épp egy rokkantaknak fenntartott helyen parkolt. Lézer János azzal védekezett, hogy nem ő vezetett, hanem a sofőrje, és közölte, hogy amennyiben feljelentik, ő hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, és áll a vizsgálat elébe. (Persze, ha nem jelentik fel, akkor nincs mit tenni, nem lesz vizsgálat, hiába is szeretné a képviselő úr.)

A Lézer János Audijára közpénzből költött sok millió forint pitiáner nagyságrend más pénzekhez képest. A magánnyugdíjpénztárakban összegyűjtött állampolgári megtakarítások „megvédéséhez” képest például kifejezetten az. Mint ahogyan az a kétmillió forint sem különlegesen nagy összeg, amivel Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott a legutóbbi időkig tartozott az adóhivatalnak. Öt éve húzódott az ügy, mások esetében a hivatal már rég inkasszóval emelte volna le a bankszámláról a pénzt, ám a nyugdíjvédelmi megbízott esetében erről valamiért megfeledkezett. A szőke politikus egyébként azzal védekezett, hogy annak idején részletfizetési kedvezményt kért, de, mert nem kapott választ, azt gondolta, hogy minden rendben van.

Semmi sincs rendben. Még akkor sincs, ha Selmeczi a hírek szerint néhány nappal ezelőtt kifizette az öt éve esedékes illetéket.

Hogy mennyire nincs rendben semmi, arra példaként említhetnénk Szijjártó Péternek, a Pofátlan Végkielégítések és Magas Jövedelmek Elleni Küzdelem Vezető Erejének kétmillión felüli fizetését. Szijjártó az elmúlt néhány hónapban valamiért nem vette észre, hogy a megengedettnél többet keres, most meg, hogy szóltak neki, közölte, hogy esze ágában sincs visszafizetni, ez az összeg jár neki.

És a most felállításra kerülő, szép magyar kifejezéssel monitoringnak nevezett adó- és bérkommandók sincsenek rendben. Merthogy nem gazdasági szükségszerűség, a piac természetes folyamatai hozták létre ezeket a szabadcsapatokat, hanem az, hogy a most kormányon lévők azonnali és radikális adócsökkentéssel hitegették az embereket. És ezt kommunikálják még ma is, amikor pedig már százezrek – és épp a legkevesebbet keresők – szembesülhettek azzal, hogy kevesebb került a folyószámlájukra, mint az azonnali és radikális adócsökkentést megelőzően. Most, hogy Orbánék szembesültek ezzel, ellenséget vizionálnak, és szabotázsra gyanakszanak, amelyet majd a magáncégek zsebeiben kutakodni akaró bérkommandók felderítenek.

Szánalmas és szomorú kármentés zajlik.

Lézer János luxus Audija, a nagy értékű ingatlanokat gyűjtő Selmeczi kétmilliós illeték tartozása, Szijjártó pofátlanul magas jövedelme (a kifejezés a Fidesz kommunikációs kelléktárából származik), csupán hab a tortán.

Mint cseppben a tenger: sűrűn és piszkosan kavargó, gyanús trutymókkal teli, gusztustalan hab.

Most & Itt
2011.02.17 10:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.