Most & Itt

Levél az Orbán-szülőknek

Tisztelt Orbán-szülők! Tájékoztatjuk önöket, hogy Viktor fiuk magatartásában az utóbbi időkben kedvezőtlen változás tapasztalható....

Tisztelt Orbán-szülők!

Tájékoztatjuk önöket, hogy Viktor fiuk magatartásában az utóbbi időkben kedvezőtlen változás tapasztalható. Bár e negatív elmozdulásnak voltak előjelei, mi, ameddig lehetett, türelmesen bíztunk abban, hogy Viktor fiuk szép szóval, meggyőzéssel, ha úgy tetszik, érvekkel is jobb belátásra téríthető.

Ebbéli reményünkben azonban csalódnunk kellett: a fent nevezett Viktor nevű gyermekük magatartása nemhogy javult volna, de egyre inkább elhatalmasodtak a viselkedésében és személyiségében a laikus szem számára is jól látható zavarok.

Nevezett Viktor gyakran verekszik társaival, főleg a nála kisebbekkel, ráadásul, lop is tőlük. Ha nincs más lehetőség, akkor jobb híján a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaikat fújja meg, de volt rá eset, hogy a reményeiktől, hitüktől vagy éppen a jövőjüktől fosztotta meg őket.

Mindezekre már korábban is felhívtuk az Önök nagybecsű figyelmét – például a „Ne mi kapjuk a legtöbbet” projekt esetén – de akkori szavaink, amint azt sajnálattal tapasztaltuk, hatástalanok maradtak.

Azt sem hallgathatjuk el Önök előtt, hogy Viktor fiuk már-már szakmányban hazudik a társainak. Egymillió új munkahellyel, azonnali és radikális adócsökkentéssel, valamint, a nyugdíjak megvédésével tévesztette meg őket. Ráadásul a demokratikus viszonyok iránt sincs túlságosan nagy affinitása, sőt, azt kell mondanunk, hogy ennek épp az ellenkezőjét tapasztaljuk. Nemcsak hogy lebontotta a demokratikus intézményrendszert, és megszüntette a jogbiztonságot, de sérteget és fenyeget mindenkit.

Bármennyire is fájó kedves Orbán-szülők, nem titkolhatjuk el Önök elől: társai, akik egykoron szerették, ma már utálják és félnek tőle.

Nem szívesen mondunk ilyet, már csak azért sem, mert tőlünk mindig is távol álltak a kemény és sarkos megfogalmazások, de nem rejthetjük véka alá: Viktor fiuk mára elviselhetetlenné és kibírhatatlanná vált. Egyre többen panaszkodnak rá, ám úgy tűnik, egyelőre mindhiába: esetében mind a baráti, mind pedig a hivatalos intelmek, falra hányt borsónak bizonyulnak: ha önmérsékletre, és a demokratikus normák betartására intik, ő csak a vállát vonogatja, a demokráciáért aggódó embereknek és nemzetközi szervezeteknek pökhendi és arrogáns válaszokat ad. Nem ismer sem istent, sem embert, ha úgy látja jónak, nekimegy mindenkinek, minek következtében az ország, amelynek az élén áll, ma már kirekesztett, lesajnált és megvetett páriává vált Európában és szerte a világban.

Pszichológusunk meglátása szerint Viktor fiuk nem egyszerűen krónikus hazudozó, de a társai amnéziájára építő politikai szélhámos is egyben: a véleményét gyakran, látszólag minden értelmes ok nélkül változtatja. Ma ezt mondja, holnap meg azt, attól függően, hogy pillanatnyi érdekei alapján mit tart jónak. És meg kell mondanunk, az is aggodalomra ad okot, hogy másképp beszél külföldön, és megint másképp idehaza. (Csupán miheztartás végett jelezzük: ezt a normális emberi kapcsolatokon alapuló társadalmakban - gyk.: demokráciákban – kettős beszédnek nevezik.)

Kötelességünk jelezni, hogy Viktor fiuk személyiségében beálló zavarok, a tevékenységében gyakorta fellelhető uszítás, valamint az ezzel rokon gyűlöletkeltés már közösségünk normális működését veszélyeztetik. Ezért kérjük Önöket, főként nevezett személy édesapját, hogy kemény kézzel, akár a Viktor gyerekkorában alkalmazott – igaz, általunk nem díjazott -, atyai pofonokban és eltángálásban megtestesülő szigorral lépjenek fel vele szemben.

Tisztelettel Magyarország (az egykori és leendő Magyar Köztársaság) polgárai.

Most & Itt
2012.01.03 09:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.