Most & Itt

László Petra Szupersztár

László Petra most nyilván nagyon csodálkozik, amiért kirúgták a N1 TV-től. Ha valaki nem tudná, a Jobbik-közeli N1 TV nevében az N betű...

László Petra most nyilván nagyon csodálkozik, amiért kirúgták a N1 TV-től.

Ha valaki nem tudná, a Jobbik-közeli N1 TV nevében az N betű Nemzetit jelent, de sokan vannak, akik inkább a Nácira asszociálnak.

Ennél az interneten terjesztett csatornánál volt operatőr László Petra, de már nem az, mert idejöttek a menekültek és elvették a munkáját. Úgy vették el, hogy közben eszük ágában sem volt az N1 TV-nél dolgozni (sem sehol máshol Magyarországon), de a kétgyermekes szőke élőlény elgáncsolt egy gyermekével a karján menekülő apát, és belerúgott egy kislányba.


László Petráról idáig azt sem tudtuk, hogy a világon van, az igazat megvallva, nem is lényeges, hogy létezik-e vagy sem. Szabadidejében, vagy mondjuk így, civilben, amikor nincs nála kamera, talán eszébe sem jutna egy apát, gyerekkel a karjába elgáncsolni, gyerekbe belerúgni. Magyar apába, magyar gyerekbe biztosan nem rúgna bele László Petra, talán németbe, franciába, svédbe sem. Most azonban nem civilben, hanem szolgálatban volt, mondjuk így, a röszkei csatatéren, jelesül, a harcmezőn.

Lehetett volna több szerencséje a kétgyermekes szőke élőlénynek. Például, hogy nem derül ki, amit tett. Ám az esetet többen is megörökítették, és László Petra most nyilván nagyon csodálkozik, amiért munkaadói ilyen gyorsan megváltak tőle. Talán nem is alaptalanul csodálkozott, hiszen most sem tett mást, mint amit ő és kollégái eddig is tettek. Ha másként nem, verbálisan már korábban is rendszeresen rugdalták a nekik nem tetszőket. Nemcsak külföldieket, de olyan magyarokat is, akik nem, vagy csak mérsékelten tudnak védekezni. Cigányokat, hajléktalanokat, mindenkit, akikbe kevésbé kockázatos belerúgni, mint azokba, akik a hatalom közelében vannak.

László Petra most bizonyára igazságtalannak érzi, ami vele történt. Talán még munkaügyi bírósághoz is fordul védelemért, hiszen eddig semmi sem utalt arra, hogy rossz az, amit most tett: ha uszítani, gyűlölködni, félelmet kelteni lehet, akkor gáncsolni, rúgni miért nem?


Rájár a rúd erre a kétgyermekes szőke élőlényre: nem elég, hogy most egy ideig nincs állása, de holnap már senki sem fog emlékezni rá. Ma még híres, a Washington Post is foglalkozott vele, meg más lapok is írtak hőstetteiről, de az ilyen idővel elmúlik: Warhol óta tudjuk, hogy 15 perc hírnév mindenkinek jár.

Holnap már csak keveseknek rémlik, hogy volt egy szőke élőlény, aki elgáncsolt egy gyerekével menekülő embert, és belerúgott egy menekülő kislányba.

Tegyük hozzá, hogy nem előzmény nélküli, amit László Petra tett, meg volt ágyazva ennek a gáncsnak és rúgásnak rendesen. Emlékezzünk a kormány kiváló plakátjaira: Ne vedd el a magyarok munkáját! Tiszteld a kultúránkat! Tartsd be a törvényeinket!

Ha úgy vesszük, László Petra egészen sokáig bírta, csoda, hogy a kormány és médiája által hergelt pitbull csak most kattant be.

Nyilván jogos felháborodásban, mert azt tapasztalta, hogy a háború elől menekülő emberek futás közben elvennék a magyarok munkáját. Miniszterelnökök szeretnének lenni Magyarországon, milliárdos gázszerelők, sportklub újgazdag tulajdonosai, saját lábukon álló közvilágítás-szakértők.

Vagy - mert ott most nyilván üresedés van - operatőrök az N1 tévénél.

Most & Itt
2015.09.09 20:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.