Most & Itt

Kuncze kám bekk!

Mostanában minden Kuncze nevétől hangos, mindenki kunczézik ezerrel. Kunczéznak nappal, kunczéznak éjjel, kunczéznak minden hullámhosszon.Hogy...

Mostanában minden Kuncze nevétől hangos, mindenki kunczézik ezerrel. Kunczéznak nappal, kunczéznak éjjel, kunczéznak minden hullámhosszon.
Hogy jöjjön vissza, mentse meg a hont, és persze mindenekelőtt a Szabaddemokraták Országos Szövetségét. Jöjjön vissza, hogy hasson, alkosson, gyarapítson, mert akkor a haza fényre lesz majd derülve! (De az SZDSZ mindenképp!)
Megjegyzem, nincs más út. Kunczéval legalább volt valami, ma nincs semmi. A szabad demokraták a padlón, ráadásul régi szövetségesüket is magukkal rántották.
Kóka János tíz százalékos pártot ígért - rossz nyelvek szerint ezt sikerült is teljesítenie, csak nem az SZDSZ-ből, hanem a szocialistákból csinált tízszázalékos pártot.
Most mindenki azt mondja, hogy jöjjön, akinek jönnie kell! Mintha egy strandon a hangosbemondó azt harsogná: Kuncze Gábor elveszett kisfiút a családja várja vissza a párt élére!
Kuncze már kétszer volt pártelnök, és bár az általa elnökölt kiscsapat vele sem nyert választást, a középmezőny egyik masszív alakulatának számítottak. A csapatnak nem voltak kiesési gondjai, igaz, a bajnoki címről sem nagyon ábrándozhattak a drukkerek.
Hogy Kuncze jó egy évvel ezelőtt miért távozott a politika első vonalából, azt máig sem tudja senki. Talán elege lett a 18 évnyi küzdésből, elkopott, és elhasználódott. Nem az elvekben, hanem az emberekben csalódott. „Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne.”
Amikor Kuncze bejelentette, hogy visszavonul, az volt az érzésem, mindez csak azért van, hogy kissé kipihenje magát. Hogy felkészüljön az előtte álló feladatokra. Hogy ne használódjon el az erősödő bozótháborúban, hogy frissen és tiszta mezben cserélhessék be, ha majd eljön az ideje.
Naivan azt gondoltam, hogy Kuncze lesz a két koalíciós párt közös kormányfőjelöltje.
Innen is látszik, hogy mennyire nem értek a politikához. Írok róla, magyarázni is tudom, de nem értek hozzá. (Sovány vigasz, hogy nem vagyok ezzel egyedül).
Nézzük meg, miért lenne jó az SZDSZ-nek, ha Kuncze Gábor visszatérne nagypolitikába, és a pártja élére?
Mondjuk ki nyíltan, hogy Kuncze Gábor egy bajuszos, ”tökös” magyar gyerek, teli tököli kötődéssel, a bűnös fővároshoz annyi köze van, hogy itt van a munkahelye. Kunczéval a szabad demokraták kijöhetnének a „gettóból”- rajta tán még a Gój Motorosok sem tudnának fogást találni.
Kuncze nem csak érti, de szereti is a viccet. Igaz, az utóbbi években a humora kissé kesernyés lett de a pihenés nyilván jót tett a megtépázott idegrendszerének.
Nincsenek ügyei, nem ő kapta a legtöbbet. Pedig az erre szakosodott sajtómunkások már nyilván keményen dolgoznak azon, hogy egy-egy tisztességtelen üzletet, magánéleti félrelépést, eltitkolt jövedelmet, vagy más mocsokságot találjanak az életében, egyelőre azonban semmilyen jel nem mutat arra, hogy az „oknyomozás” sikerrel járt volna.
Kuncze nagydarab, nyugodt, mackó típusú ember – a választók kifejezetten kedvelik a férfias, erőt, sugárzó politikusokat. (És tartanak a kicsi, sokat ugráló, világnézetileg is igen mozgékony alacsonyaktól. )
Kuncze visszatérésével tehát minden érdekelt jól járna. Nincsenek gyenge pontjai, még a szabad demokratákkal kevéssé rokonszenvezők sem utálják annyira, mint másokat. Ahogy mostanában mondják: nem osztja meg a társadalmat.
Kérdés persze, hogy maga Kuncze akar-e visszatérni?
Ez az, amit még senki sem mert tőle megkérdezni.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2008.04.21 13:04

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.