Most & Itt

Kovács úr és a kötelesség

Kovács Tamás nem az a fajta tisztségviselő, akit kell szólítani, és figyelmeztetni arra, hogy mi lenne a dolga.

Kovács Tamás nem az a fajta tisztségviselő, akit kell szólítani, és figyelmeztetni arra, hogy mi lenne a dolga.

Kovács úr a Magyar Köztársaság legfőbb ügyésze, a fentieket tőle magától tudjuk: nem kell engem felszólítani semmire, mondta kedden az országgyűlésben, tudom, én, hogy mi a kötelességem.

 

Talán rosszul tudja. Tenné ő a dolgát felszólítás nélkül is, csak lehet, félre van vezetve kissé. Azt hiszi valamiről, hogy nem az ő kötelessége, közben pedig dehogynem az.

 

Amin nem kell csodálkoznunk, más is összezavarodna az ő helyében. Az ügyészség ugyanis veszélyes anyagokkal dolgozik. Pontosabban szivárgó anyagokkal, amelyek, ha nem vigyázunk velük, könnyen bajt okozhatnak. Időnként ugyanis különféle dokumentumok szivárognak ki az ügyészségről, és ki tudja miért, ezek a kiszivárgott dokumentumok – folyóban lévő ügyekről, tárgyalások jegyzőkönyveiről van szó többnyire - rendszerint a Magyar Nemzet nevű újságnál landolnak.

 

Érdekes postaládája lehet a Magyar Nemzetnek. Nagy és hatalmas, még tán varázserővel is bír, hogyha az ügyészségről elszabaduló összes szivárgó anyag náluk köt ki. Vonzza a Magyar Nemzet postaládája a veszélyes anyagokat. Nem a Népszabadsághoz kerülnek ezek a dokumentumok, nem a Népszavához, valamiért a 168 órát is rendre elkerülik, de még ide a Klubhálóhoz sem szivárog egy fia titkosság sem.

 

Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt gondoljuk, hogy a Magyar Nemzet postaládája általában jókor van jó helyen.

 

Félreértés ne essék, nincs ezekben a szivárgásokban semmi szándékosság, részrehajlás. Tudjuk mi jól, hogy az ügyészség a pártoktól független szervezet, ám egy ideje azt is tudjuk, hogy nem elég függetlennek lenni – annak is kell látszani. (Fordítva legalább ennyire igaz…)

 

Különben is: a legfőbb ügyész úr már mielőtt felszólították volna, elrendelte a belső vizsgálatot. (Nem a Magyar Nemzetnél, bár a Fidesz-közeli postaládák ügye is megérne egy misét.) A saját hivatalában vizsgálódik a legfőbb ügyész úr, mert hozzánk, adófizető polgárokhoz hasonlóan ő is kíváncsi arra, miként kerülhetnek most már nem először titkos dokumentumok a Fidesz-közeli napilaphoz.

Talán meg is tudja egyszer az igazságot, bár lehet, jobban jár, ha nem tudja meg soha. Még baja lehet belőle a legfőbb ügyész úrnak, akkora nagy baja, amekkorát nem kívánunk senkinek.

 

Úgyhogy kéretik a legfőbb ügyész urat békén hagyni. Nem vegzálni, nem sürgetni, még kevésbé sértegetni.

 

Van gondja neki enélkül is éppen elég. Például, hogy rendre leszavazzák az országgyűlésben, pedig csupa pitiáner ügyben interpellálják. Olyanokkal idegesítik, hogy miért nem tesz a hivatala hivatalból feljelentést olyan ügyekben, amelyekben sokak szerint kötelessége lenne. Például a Magyar Gárda várbéli holokauszt tagadásakor, meg még egy sor, hasonló esetben.

 

Jó lenne már leszállni végre a legfőbb ügyész úrról. Hagyni őt dolgozni, nehogy már mi, úgyis, mint lakosság mondjuk meg neki, hogy mi a kötelessége.

Tudja ő ezt nélkülünk is. Jövőre választások lesznek – azt követően majd még a mostaninál is jobban fogja tudni, hogy mi a dolga.

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2009.05.27 17:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.