Most & Itt

Kossuth Lajos (Reinkarnációja) azt üzente - A nyugalom megzavarására alkalmas fotóval!

Kossuth Lajos Reinkarnációja (a továbbiakban: KLR) azt üzente a szocialistáknak, hogy távozzanak, mert minél hamarabb elmennek, annál jobb lesz...

Kossuth Lajos Reinkarnációja (a továbbiakban: KLR) azt üzente a szocialistáknak, hogy távozzanak, mert minél hamarabb elmennek, annál jobb lesz mindenkinek.



Nem a levegőbe beszélt KLR, arra a kérdésre válaszolva tette ezt a nagyívű kijelentést, hogy miként képzeli el a gazdasági növekedés megindítását. KLR szerint a gazdasági növekedés első feltétele, hogy a szocialisták távozzanak, vagyis azt üzente, hogy mindnyájuknak el kell menni.
Mindezt a gazdasági elit prominensei előtt vezette elő KLR, akik erre nyilván nem mondtak semmit - néhányan közülük udvariasan megpróbáltak másfelé nézni, mások a körmüket piszkálták, vagy a mobiltelefonjuk gombjait tesztelték.
Igyekeztek úgy tenni, mintha nem is lennének ott.
Magyarország volt – és leendő? – miniszterelnökét mégsem sérthették meg azzal, hogy a szemébe mondják: butaságokat beszél. Hogy nem Gyurcsány az idióta bolond (más közlések szerint: idióta hülye, lássuk be), hanem...
A gazdasági elit ugyanis még a mi sokat szenvedett hazánkban sem nyeretlen kétévesekből áll. Csak olyan ember lehet e be nem jegyzett klubnak a tagja, akik nem ma jöttek a hathuszassal. Akik, finoman fogalmazva, KLR-nál többször és közelebbről láttak már gazdasági folyamatot. Olyan emberek alkotják ezt a gazdasági elitet, akiknek van fogalmuk arról, miként működik a gazdaság, makro- és mikroszinteken egyaránt, talán azért is, mert nekik nem az országgyűlési képviselőség volt az első munkahelyük.
Persze, ne legyünk igazságtalanok. Biztosan vannak olyan gazdaságpolitikai receptkönyvek, amelyeket, ha fellapozunk, rögtön az elején olvashatjuk minden gazdasági növekedés fortélyát: kergesd el a regnáló kormányt, és máris megindul a növekedés!
Innen nézve más vudu varázsszavak is játszhatnak ebben a keser-édes történetben. Mondjuk, ha valaki azt mondja, hogy ne mi kapjuk a legtöbbet, máris csökkennek a járulékok. Ha az illető kijelenti, hogy az Unión kívül is van élet, lejjebb mennek az adók, s amennyiben –még miniszterelnökként - azt mondja, hogy a parlament ellenzék nélkül is működik, biztos, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely teremtődik, oszt jó napot.
Csak akarni kell, de legalábbis merni nagyot álmodni, és legszebb reményeink is valósággá válnak.
Annak azért örülni lehet, hogy KLR már nem a néppel akarja elkergettetni a kormányt. Mert a nép nagy és fenséges ugyan, és árad, mint egy hatalmas, végeláthatatlan folyó, ugyanakkor van egy hátulütője: az, hogy kiszámíthatatlan és megállíthatatlan. És a nagy áradások, láttunk már ilyet a történelemben, gyakran a gátőröket is elsodorják, velük sem tesznek kivételt, sőt, nem ritka, hogy éppen a felelőtlen gátőrök válnak az elszabadult vizek első áldozataivá.
Emlékszünk: KLR nem egészen két évvel ezelőtt vekkerrel a kézben bíztatta a lakosságot, hogy kergessék el a kormányt. 72 órát adott a műveletre, a lakosság azonban nem a kormány eltakarításával volt elfoglalva: este sorozat ment a tévében, a gyereknek másnap iskola, dolgozat matekból, a tanárokat meg nem érdeklik a kifogások, hogy „Kedves Tanárnő/tanár úr, fiam forradalom miatt nem tudott készülni“.
A forradalom és a kormány elkergetése azóta is várat magára. Persze ettől még mehet a kormány: ha az érdes szó és a fenyegetés nem hatott, talán szép szóval többet lehet elérni.
Ebben a viszonylatban értelmezhető, amit KLR néhány hete a Budapest-Őszöd-Filmművészeti Egyetem-háromszög zártkörű kiszivárogtató beszélgetésén mondott: 2006-ban ők tisztában voltak az ország szörnyű helyzetével, ezért valójában nem is akarták megnyerni a választásokat...
Ha mégegyszer ezt üzeni, mindnyájunknak el kell menni...


A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata





Most & Itt
2008.05.28 16:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.