Most & Itt

Kósa elvtárs jó elvtárs

Csaltak-e a szocialisták? Ezt kérdezte „kedveslány25“ nick néven egy hölgy Kósa Lajostól az interneten, a 2006-os, a Fidesz szempontjából...

Csaltak-e a szocialisták? Ezt kérdezte „kedveslány25“ nick néven egy hölgy Kósa Lajostól az interneten, a 2006-os, a Fidesz szempontjából vereséggel végződő választásokat követően. Csak annyit csaltak, mint amennyi normális üzemmenetben elvárható tőlük, válaszolta a debreceni polgármester. Ez sem kevés, tette hozzá. A sarkos kijelentéseiről is elhíresült Kósát Herényi Károly a legbunkóbb magyar politikusnak nevezte. Nem a fenti kijelentés miatt: Kósa azzal verte ki a biztosítékot a Magyar Demokrata Fórumnál, hogy a Playboy című, politikainak nem nevezhető folyóiratban Dávid Ibolyáról a következőket volt szerencséje nyilatkozni: „ugye mindenki észrevette, hogy általában ferdén tartja a fejét. Szegénynek volt egy súlyosabb autóbalesete. Na most, az embernek az a benyomása, amikor nézi, hogy ez a ferdén tartott fej a gondolkodó ember póza...pedig nem az."
Kósának nincs szerencséje a nőkkel. Dávid Ibolya sértegetése nem az első volt a sorban: ezt megelőzően már Dobrev Klára ellen is elkövetett egy merényletet. Amikor a miniszterelnök – azóta sokak által felemlegetett és szövegkörnyezetéből alaposan kiemelt – nyilatkozatában az öregecske feleségek lecserélésnek lehetőségét csillantotta meg a lakosság előtt, Kósa Lajos nem mulasztotta el megjegyezni: képzeljük el, amint Dobrev Klára egy fiatal, kigyúrt testű kertészlegénnyel enyeleg.
Kósa, ha jól emlékszem, utóbb mindkét hölgytől bocsánatot kért. Amiből annyi mindenképpen leszűrhető, hogy bocsánatkérésben már elég jó – a jövőben csupán nyilatkozásban kell valamelyest javulnia.



Ezen gálánsnak csak módjával nevezhető modor ellenére – vagy talán éppen ezért? - Kósa Lajos ma Magyarország legnépszerűbb politikusa. (Igaz, időnként Sólyom László holtversenyben). Nyilván sok oka van ennek a páratlanul magas tetszési indexnek. A fideszesek közül sokan talán azért szeretik, mert közülük való, és mégsem olyan, mint Orbán. Azok, akik egyik nagy pártra sem szavaznának meg valószínűleg azért kedvelik, mert nem olyan, mint a szocialisták de olyan sem, mint Orbán.

Kósa párton belüli népszerűsége már az örök és megbonthatatlan Első Embernek is szemet szúrt, olyannyira, hogy sokak szerint csak kevésen múlt, hogy nem törték ki a nyakát. Egy időben olyan híresztelések is lábra kaptak, hogy Kósa egy Orbánnal szembeni centrum szervezésén buzgólkodik - igaz, ilyennel már Rogánt és Pokornit is megvádolták. Ami viszont tény: az első vonalból mindhárman a papíron második ligának számító polgármesterségbe menekültek, arra számítva, hogy így talán kevésbé lesznek a vezér éber és bizalmatlan szemei előtt.
„Kósa elvtárs jó elvtárs“ – mondta Orbán az ő és a debreceni polgármester közötti állítólagos vetélkedésre utalva. Vicces megjegyzsének szánta, de senki sem tudott felszabadultan nevetni rajta. Orbán is tudja: amióta a szocik autópályát építettek Debrecenig, a civis város már nincs is olyan messze Budapesttől.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata





Most & Itt
2008.08.12 18:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.