Most & Itt

Kocsis Máté, a jó hírnevű

Ez a cikk az eredetinek egy öncenzúrázott változata. Hogy miért, a végén kiderül. Kocsis Máténak jó hírneve van, és ezt most megsértették....

Ez a cikk az eredetinek egy öncenzúrázott változata. Hogy miért, a végén kiderül.

Kocsis Máténak jó hírneve van, és ezt most megsértették. Ungár Klára sértette meg a józsefvárosi fideszes polgármester jó hírnevét azzal, hogy Facebook oldalán őt, és az ugyancsak fideszes Szájer Józsefet melegnek nevezte.


Szájer Józsefnek is bizonyára jó hírneve van, de ő nem reagált a „lemelegezésre”, Kocsis Máté viszont kikérte magának, hogy őt Ungár melegnek nevezze, ezért bírósághoz fordult. Kétmillió forintot, és bocsánatkérést kért.

A bíróság első fokon a felperes Kocsis Máténak adott igazat. Megítélte a kétmillió forint „kártérítést”, és a bocsánatkérést. Ungár egyelőre nem fizet, és nem kér bocsánatot, az ügy másodfokon folytatódik.

Amíg az újabb döntés megszületik, mondjuk el, hogy a bíróság nem abban foglalt állást, hogy Kocsis Máté meleg-e, vagy sem. Ehhez a bíróságnak semmi köze. Normális üzemmenetben másnak sem lenne köze hozzá. Csak hát, Kocsis Máté egy olyan pártszövetség prominense, mely szövetség számos alkalommal kinyilvánította viszolygását és ellenérzéseit a melegekkel kapcsolatban. Maga Kocsis, amikor Ungár Klára melegnek nevezte, így reagált: nem vagyok buzeráns.

Tehát Kocsisnak nem arról van papírja, hogy ő nem meleg, hanem arról, hogy melegnek nevezték, és ez sérti az ő jó hírnevét.

Nem azt mondták róla, hogy ellopott százmillió forintot. Hogy embert ölt, ittasan vezetett, vagy megmérgezte a szomszédja macskáját. Még csak azzal sem vádolták, hogy korrupt lenne.

Fentiek ugyanis egytől egyig törvénytelenségek, szemben a melegséggel, mely jelen állás szerint csupán egyes keleti diktatúrákban számít főbenjáró (szó szerint) bűnnek.

Magyarországon ma szabad melegnek lenni. Minden pártban, településen szakmában vannak melegek, ám attól, hogy valaki meleg, nem bűnöző. A bíróság azonban ezzel a mostani ítélettel mégis kimondta, hogy melegnek lenni bűn, hiszen ezzel meg lehetett sérteni Kocsis Máté jó hírnevét.

Ha valaki „lezsidózza”, „lecigányozza” Kocsist, és az illető ezt nem tudja bizonyítani, ezek szerint azzal is bűncselekményt követ el. Pedig, ma Magyarországon sem zsidónak, sem cigánynak lenni nem bűncselekmény. Ilyen alapon mondhatták volna Kocsis Mátét kerékpárosnak is. Ha kikéri magának, és nem sikerül bizonyítani, hogy ő igenis biciklis, akkor ezzel is sértve lett volna a jó hírneve.

Kérdés, hogyan ítélt volna a bíróság, ha Ungár Klára és ügyvédje fényképekkel, videó-felvételekkel bizonyítja, hogy Kocsis Máté meleg. Ha lennének ilyenek, és ezeket bizonyító erejűeknek találja a bíróság, akkor bizonyára eszébe sem jut, hogy Kocsis Máténak megsértették a jó hírnevét.

Ha ugyanis Kocsis Máté meleg, akkor lehet őt (vagy bárki mást, mert lássuk be, itt nem egyszerűen Kocsis Mátéról van szó), melegnek mondani.

Meleg embernek szabad sérteni a jó hírnevét, nem melegnek büntetendő.

Már ez sem túl egyszerű, a valóság azonban ennél is bonyolultabb. A napokban Kocsis Mátéról felröppent egy másik híresztelés is…

… Hogy mi ez a híresztelés, és mit gondolok erről, benne volt a cikkben.

Most már nincs benne, kihúztam. A történet a következő: ennek a jegyzetnek az eredetijét vasárnap délelőtt írtam és tettem fel a blogomra. Most a végét megváltoztattam. Torzó lett belőle, de talán jobb is így, mint amikor rendes csattanó volt a végén.

Néhány órával később ugyanis levelet kaptam Kocsis Mátétól, amelyben nyomatékosan felkér, hogy a vonatkozó részt haladéktalanul távolítsam el, mert valótlanságot tartalmaz.

A „valótlanságot” tartalmazó bekezdésben a politikafigyelő blog egyik írására hivatkoztam. Eszerint Kocsis Máté, aki egykor a MIÉP-nek volt a tagja, és onnan igazolt át a Fideszbe…

…a többit nem írom le, mivel a polgármester nyomatékosan megkért, hogy ne tegyem.

Csupán annyit jegyeznék meg, hogy az engem felszólító levelet Kocsis Máté egy Kocsis Angéla nevű hölgy közbeiktatásával írta. Nem tudom, kicsoda Kocsis Angéla, rokon, névrokon, valószínűleg nem is érdekes.

Ami érdekes, hogy a hölgy a józsefvárosi önkormányzat e-mail címéről írt. Vasárnap délben, Mindenszentek napján, a privát e-mail címemre.

Soha nem leveleztem a józsefvárosi önkormányzattal, nem tudom, hogy honnan szerezték meg a privát e-mail címemet. Lehet, hogy valamilyen adatbázisból, vagy más módon. Ez is megérne egy misét.

 

Most & Itt
2015.11.01 11:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.