Most & Itt

Kitiltva-e vagy?

„Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot” Esterházy Péter: Harmonia Caelestis   Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter...

„Kutya nehéz úgy hazudni,

ha az ember nem ösmeri az igazságot”

Esterházy Péter: Harmonia Caelestis

 

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter jó egy hete azt mondta: annak idején, amikor átvette a minisztérium irányítását, abban állapodott meg beosztottjával, a NAV elnökével, hogy az minden, a munkáját érintő kérdésről tájékoztatja. S mivel Vida Ildikó az állítólagos amerikai kitiltásról nem mondott neki semmit, ezt ő nem tudja másként értelmezni, minthogy Vida Ildikó nem érintett a kitiltásban.


Magyarul, mert ez itt a lényeg, az amerikaiak nem vádolták a NAV elnökét és hivatalát korrupcióval. Ha így lenne, ő, mármint Varga miniszter, biztosan tudna erről, s mint törvényt tisztelő állampolgár, rögvest értesítette volna az illetékes hatóságokat. Akik, ezt sugallja Varga Mihály egy héttel ezelőtti megnyilvánulása, azonnal léptek volna az ügyben. Rendőrség, ügyészség, minden rendű és rangú nyomozók, késedelem nélkül tették volna a dolgukat. Nyilván a sajtót is értesítik, ha bárkit is el kell vezetniük bilincsben.


Üdvözlet Amerikából.

Néhány nappal később ugyanez a Varga miniszter, ugyanerről az ügyről ezt mondta: nincs abban a helyzetben, hogy megkérdezze Vida Ildikót. Egyébként meg, tette hozzá, lehet, hogy magánéleti dologról van szó.

Most nem kérdezünk rá, hogy milyen lehet az a magánéleti dolog. Magánügy, közünk nincs hozzá. Nem is ez volt az eredeti kérdés, hanem az, hogy Vida Ildikó, a magyar adóhatóság elsőszámú vezetője, a NAV elnöke, ki van-e tiltva az Egyesült Államokból, vagy sem?


Üdvözlet Amerikából.

A NAV azóta is hallgat az ügyben, Vida Ildikót legutóbb egy hete a bécsi repülőtéren látták, állítólag a Kanári-szigetekre utazott hivatala alelnökével. (Más források szerint egy barátnőjével ment nyaralni.)

A hivatal mindössze egy közleményt tett közzé, amelyben visszautasítottak minden vádat. Ők nemhogy nem korruptak, épp ellenkezőleg, a törvényesség legfőbb őrei, harcolnak a korrupció és az adócsalás ellen.

Hogy Vida Ildikó, vagy a NAV bármely munkatársa ki van-e tiltva az Egyesült Államokból, arról nem írtak egy szót sem.


Üdvözlet Amerikából.

Legutóbb Varga miniszter ugyanebben az ügyben azt nyilatkozta: rábízza Vida Ildikóra, hogy nyilatkozik-e, vagy sem. Vagyis, Vida Ildikónak, szemben a miniszter úr első megszólalásával, lenne miről nyilatkoznia, de Varga miniszter rábízza, hogy elmondja-e, amit tud.

Más, de még mindig ugyanaz. Amikor bedobták az internetadó ötletét, az első indoklás (megint csak Varga Mihály tolmácsolásában) az volt, hogy a távközlés egy része áttevődött az internetre, ezért azt is meg kell adóztatni.

Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője azt mondta, hogy azért kell az internetadó, mert így tudjuk teljesíteni a Brüsszel által elvárt 3 százalék alatti hiányt.

Németh Szilárd rezsibiztos, aki már ránézésre is mindenkinél okosabb, szintén megnyilvánult az ügyben: azt mondta, hogy a tüntetők majd szépen eltűnnek, és lesz internetadó.

Rogán Antal közgazdaságilag közelítette meg a problémát: szerinte azért kell az internetadó, hogy abból tovább lehessen fejleszteni az internet országos hálózatát.

Azután hazajött Svájcból Orbán Viktor Zürich érintésével, vonaton, másodosztályon, (Kelenföldnél szállt le, mint annak idején a berni világbajnoki döntőt elbukó Aranycsapat játékosai) és másnap reggel azt mondta a közrádióban, hogy ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót.

Ugyanő, néhány órával később már úgy emlékezett, hogy valójában szó sem volt internetadóról. Csupán a távközlési adó kiterjesztése vetődött fel, amely áthúzódik az internetre is.

Értünk hazudnak, nem ellenünk.

Magyarország, én így szeretlek!

Most & Itt
2014.11.02 10:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.