Most & Itt

Kilövési engedély Rogánra

A hírt a Nyugati Fény nevű blog osztotta meg a közvéleménnyel, tőlük vette át a Népszabadság online oldala, bár utóbbin idővel elérhetetlenné...

A hírt a Nyugati Fény nevű blog osztotta meg a közvéleménnyel, tőlük vette át a Népszabadság online oldala, bár utóbbin idővel elérhetetlenné vált a cikk.

A Nyugati Fény azonban továbbra is világít. Eszerint, amennyiben a közeli hetekben, hónapokban tovább folytatódnak a kormány elleni tüntetések, nem javul a Fidesz megítélése, vagy, uram bocsá’, tovább zuhan a támogatottsága, akkor Rogán Antal frakcióvezetőt, a belváros korábbi polgármesterét beáldozzák a párt érdekében.


Nem kell persze azonnal hanyatt esni: ez is a Nemzeti Játszma része lesz, de azért fejleményként mégiscsak érdekes. A Fidesz éceszgéberei – talán épp maga az állandó parlamenti belépővel rendelkező Habony Árpád – ugyanis úgy gondolják, hogy Dr. Ötker beáldozásával több legyet is ütnének egy csapásra.

Az egyik légy úgy néz ki, hogy Rogán a Fideszen belül sem örvend osztatlan népszerűségnek, sokan nem nézik jó szemmel a szabad szemmel is egyre nyilvánvalóbban látható nyomulását, és örülnének, ha a Pasa Park basája valamelyest megütné a bokáját.

De van ennél fontosabb dolog is, jelesül a közvélemény megnyugtatása. A gépházban ugyanis egyre nagyobb a zaj, és egyre többeknek nem tetszik, ami az országban, s főként annak kirakatában, Budapest ötödik kerületében történik.

Hogy mi történik, azt csak azoknak kell elmondani, akik kizárólag a közmédiából és a Fidesz holdudvarába tartozó sajtóbirodalom híreiből tájékozódnak. Ilyenek azonban egyre kevesebben vannak, hála az RTL Klubnak, amely gazdasági meggondolásoktól (is) vezérelve, újabban a hazai sajtószabadság élharcosává vált. Elsősorban nekik köszönhető, hogy ma már több emberhez eljutnak azok az információk, melyek Rogán Antal és barátai nem túl dicsőséges tetteiről szólnak híradós tudósítások formájában.

Ezeket most & itt nem részleteznénk – aki ennél több információra vágyik, vegye magának a fáradságot, és nézzen utána. Egy kis segítség a kereséshez: be kell ütni a Google-ba olyan címszavakat, mint például az, hogy Rogán, ingatlan, belváros, panama, és máris kijön egy csomó igen érdekes találat.

Áron alul, barátoknak, rokonoknak és más csókosoknak értékesített ingatlanok, amelyek ily módon a közt károsították meg súlyos százmilliókkal, havi háromszázezres fizetés ki tudja, milyen tanácsokért Rubovszky György parlamenti képviselőnek, akinek lánya alpolgármester a kerületben.

Valamint sok más hasonló, a szakmát még csak tanuló nyomozópalánták pallérozódására és okulására alkalmas ínyencség.

Ha tehát a kedélyek nem nyugszanak meg néhány héten belül, akkor elképzelhető, hogy Polt Péter legfőbb ügyész úr, aki eddig nem túl sok affinitást mutatott a belvárosi ingatlanügyek tisztázására, feltelefonozza Rogán Antalt, és elmondja neki, hogy a következő hetekben a párt kér majd tőle valamit. Rögtön előre közli vele, hogy azért nem kell nagyon megijedni. Az egész csupán a népnek szóló cirkusz – ha már kenyeret nem tudnak adni az embereknek, és a nyugdíjasok is mindössze 1,8 százalékos emelést kaptak, szemben az államtitkárok apanázsának 30 százalékos gyarapításával, akkor legalább a mindennapi betevő vérszomjukat kielégíthessék valamelyest.

Rogánt tehát majd szépen megvádolják, kérik a mentelmi jogának a felfüggesztését, ami meg is történik. Néhány gondosan beidomított kormánypárti sajtómunkás időnként rákérdez a nyomozás állására – mire a rendőrség azt válaszolja, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhatnak felvilágosítást. Majd, amikor megnyugszik Magyarország, és minden újból szép lesz, vagyis a Fidesz ázsiója újból meredeken emelkedik, akkor szépen elalszik az ügy.

Az egész ördögi tervben az a zseniális, hogy mindeközben jó alaposan meg lett mutatva a közvéleménynek: a Fidesz komolyan gondolja a korrupció elleni harcot. Náluk jobban senki sem akarja a tiszta közéletet, lám, még az egyik vezérlő csillagát, a Rogán névre hallgató üstököst is hajlandó az erkölcs és a tisztesség oltárán feláldozni.

Hogy tényleg így lesz-e, arra persze nem lenne okos dolog nagy tétben fogadni. De hogy egy ilyen felvetés tényleg benne van a pakliban - nos, önmagában már ez is elgondolkodtató.

Most & Itt
2015.01.11 20:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.