Most & Itt

Kiásta a kormány a csatabárdot

Ezt jól elbaltáztátok derék urak odafenn, a magasságos kétharmad háza táján. Kivívtátok az RTL Klub ellenszenvét. Nem kellett volna. ...

Ezt jól elbaltáztátok derék urak odafenn, a magasságos kétharmad háza táján. Kivívtátok az RTL Klub ellenszenvét.

Nem kellett volna.

A sajtó nagyobb része idáig hallgatott, behúzta fülét-farkát, igazodott. Csupán kisebb szabadcsapatok vívták elszánt és reménytelen bozótharcaikat, ők mutatták be, hogy milyenek vagytok. Hogy az ország szolgálata helyett a saját zsebeteket tömitek. Ja, meg a csókosaitokét, de az is a saját zsebetek, mert nálunk mostanra minden zseb a tiétek, akár veletek van az a zseb, akár ellenetek.


Most mintha elvetettétek volna a sulykot.

Kár volt bajuszt akasztani az RTL Klubbal.

Az RTL Klub nem a szívünk csücske, sose volt az, és most sem vagyunk oda tőle. Tudjuk, mit tettek, nemcsak tavaly nyáron, de tizenöt éve mindig: ők hozták ránk Győzikét, a távoli tájakon gilisztaevéssel foglalkozó celebeket, Balázst és vele a mára méltán elfeledett, bukott Vundersőn és Zuperszexit, meg még ezer más, a jó ízlés elleni gaztett is van a rovásukon.

De! Sőt: de viszont! Az RTL, akárcsak ti odafenn, mélyen tisztelt kétharmad, kétarcú. Van egy jobbik oldala is neki, nem vonagábori értelemben, hanem úgy, ahogyan normálisan érteni érdemes. Igaz, ezt idáig elrejtette előlünk. A Házon Kívül például egészen kiváló riportműsor, de valamiért olyan időpontban adják, hogy csak azok látják, akik e műsor nélkül is tudják, hogy mi van ebben az országban.

Szegénység van, drága aranyos kétharmad, reménytelenség és jövőtlenség - erről a Magyarországról szól az RTL Klub Házon Kívül műsora.

És van más tisztességes portékája is az RTL-nek, az RTL II-n látható Híradó. Az ország talán legjobb híradója. Amivel persze önmagában semmit sem mondtunk, mert a legtöbb magyarországi hírműsor úgyszólván nézhetetlen, de legalábbis nehezen minősíthető.

Ez a híradó idáig csak kevesek kiváltsága volt, nem sokaknak adatott meg, hogy a tévében viszontlássák a valódi Magyarországot. Azt az országot, amelyről az elobersovszkult közmédia, annak ellenére, hogy éppen ez lenne a feladata, mélyen hallgat. Vagy nem mond semmit róla, vagy mást mond, mint ami van.

De leginkább nem mond semmit, ez hasznosabbnak tetszik, mintha hazudnának.

Na, tisztelt kétharmados urak, ez az RTL most arra vetemedett, hogy az idáig csupán a II-es csatornáján szereplő híradóját a főcsatornán is megmutassa.

Ami azt illeti, hagytak egy menekülő útvonalat a kétharmadnak: nem vetették be rögtön a nehéztüzérséget, egyelőre késő este, fél 12 tájt adják a híradót. De ezt akár fenyegetésként is felfoghatjuk: ha a kétharmad tovább folytatja a randalírozást, a gazdasági, kulturális, valamint minden rendű és rangú ámokfutást, akkor az sem kizárt, hogy főműsoridőben lesz a híradójuk.

És benne lesz minden, ami a ti műsoraitokból kimaradt. Rogán Antal vagyonosodása, Lázár János kétmilliós londoni hotelszámlája, a Szabadság téri emlékmű gyalázata, a Fidesz-közeli offshore lovagok gazdagodása.

Benne lesztek mind, úgy, ahogyan vagytok.

Még további lépések is elképzelhetők, igaz, azok már egy atomtámadással érnének fel. Mondjuk, ha megszűnne a Barátok közt, mert az RTL a megváltozott feltételek között – lásd reklámadónak csúfolt médiaadó – spórolásra kényszerül. Megszorításokra, ha úgy tetszik, és becsukja a boltot.

Nem lesz többé Barátok közt.

Akkor, tisztelt kétharmad, Magyarországon kitör a forradalom. Mert bár birkanép a magyar, fát lehet vágni a hátán vég nélkül, és távolról sem olyan szabadságszerető, mint amilyennek ti mondjátok. Lenyomtatok a torkán sok mindent: a magánnyugdíj-pénztárakban tartott pénzek lenyúlását, a pedagógusok megalázását. Belerúgtatok a rokkantakba, idősbe, fiatalba, úgyszólván mindenkibe, ám a magyar ember türelme majdhogynem végtelen.

De a Barátok köztet nem adja a magyar. Az ősi jussa neki, ragaszkodik hozzá az utolsó csepp véréig. Még tán ölni is tudna ezért, utcára vonulni, autókat felgyújtani, a Kossuth teret forradalmi módon összeszarni.

Jó, ha ezt alaposan az eszetekbe vésitek.

Hajrá Magyarország, hajrá RTL!

Most & Itt
2014.06.11 21:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.