Most & Itt

KI akarja megdönteni Orbán Viktort?

Puccsot szerveztek Orbán Viktor ellen. Ezt mondta Egerben, a frakció zárt ülésén a miniszterelnök. Annyira zárt volt az ülés, hogy a légy is...

Puccsot szerveztek Orbán Viktor ellen. Ezt mondta Egerben, a frakció zárt ülésén a miniszterelnök. Annyira zárt volt az ülés, hogy a légy is csak szigorú motozás útján juthatott be. A CNN szervezte a puccsot, meg néhány diplomata, itthon és külföldön.


Ezek voltak az első hírek. Rárepült az egész magyar sajtó, még a kormányhoz közeli lapok is meg lettek vezetve rendesen, Széles Gábor újságját éppúgy átvágták, mint a Fidesz-közeli Magyar Nemzetet.
Merthogy állítólag a hírből egyetlen szó sem volt igaz.

Volt puccskísérlet, de Orbán nem beszélt ilyesmiről.
Vagy: valóban mondott ilyet, miközben nem is volt puccskísérlet.
Vagy: nem volt puccskísérlet, és nem is beszélt erről senki.

Legyen elég annyi, hogy a pszichiáterek szerint kétféle paranoiás ember van. Az egyik azt hiszi, hogy üldözik, a másik meg azt, hogy nem.

Lázár János egyébként már másnap cáfolta az értesülést, azt mondta, hogy Orbán nem beszélt puccskísérletről. Nem sokkal később Kósa Lajos finomított: csupán egy szimpla, világméretű Orbán-ellenes összeesküvésről volt szó.

A forint ezúttal nem szólt semmit, pedig, ahányszor eddig Kósa megszólalt, mindig történt valami a forinttal. A leggyakrabban az, hogy hirtelen zuhanni kezdett az árfolyama, a devizahitelesek törlesztőrészletei pedig meredeken emelkedtek. Most azonban, hál’ istennek visszafogta magát a forint, nem dőlt be Kósának – úgy látszik, megtanulta értékén kezelni a debreceni polgármester kijelentéseit.

Persze, ettől még jó lenne tudni, hogy ki nem mond igazat. (Túl azon, hogy eddigi tapasztalataink szerint senki). Különös tekintettel arra a körülményre, hogy ezidáig sem Szijjártó Péter, sem pedig Selmeczi Gabriella nem szólalt meg az ügyben. Pedig, ha valaki, ők biztosan árnyalhatnák a képet. Mert bármi is legyen a kérdés, náluk mulatságosabban senki sem tudja azt válaszolni, hogy a szocialisták elrontották az előző nyolc évet, és most nem tudják elviselni, hogy a sikeres kormány végrehajtja az emberek akaratát.

A diplomatákat nem ismerem, fogalmam sincs, van-e köztük olyan, aki Orbán eltávolításán tüsténkedne. Pedig biztosan lenne erre igény, de a filmekben az ilyen tevékenységeket orvlövészekre, vagy a politikai alvilágra szokás bízni.

A CNN más tészta, tőlük minden kitelik. Most nem azzal jönnék, ami egyébként igen közel áll az igazsághoz: hogy láttam a CNN teljes vezérkarát, amint magukat jugoszláv könnyűbúvárnak maszkírozva, laposkúszásban araszolnak az ürgebőrökkel álcázott csőszkunyhó felé. Ennyire azért nem mennék le Giró-Szász Andrásba.

Az viszont tény, hogy a CNN mindenre képes. Orbán Viktor jobb kezét, a Valutaalapot kipateroló, s havi 47 ezer forintból megélni tudó Matolcsyt is ő hozta a nyakunkra. Jó helyről tudom: benne van egy nagyon titkos, franciából fordított, bolgár törzsanyagban.

Most & Itt
2012.02.11 20:02

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.