Most & Itt

Keskenyvágányú vasutasok

„El ne feledjétek, /vannak e világon,  keskenyvágányú /vasutasok is” Cseh Tamás Nem Gaskóznék, de most még talán nem késő. Nem a...

„El ne feledjétek, /vannak e világon, 
keskenyvágányú /vasutasok is”
Cseh Tamás


Nem Gaskóznék, de most még talán nem késő. Nem a sztrájkról beszélek. Meghirdették, volt, van, vanni fog - az eddig anyagi veszteség kb. egymilliárd forint, az erkölcsi károkozás felmérhetetlen. 

 

Van miből, futja az adófizetők pénzéből.

Emiatt még nem írnék Gaskó Istvánról, sőt, szívem szerint egyáltalán nem írnék róla. A legjobb az lenne, ha mások sem írnának róla – leírnánk Gaskót, azaz semmibe vennénk, mégpedig azzal, hogy nem írnánk le a nevét. Ha lennének tisztességes és mértékadó sajtószervezetek e hazában, pártállásra, világnézetre és felekezetre, valamint nemre és korra tekintet nélkül megállapodnának abban, hogy Gaskó István nevét nem írják le. Nem csinálnak belőle sztárt, médiaszereplőt – nem tennének úgy, mintha Gaskó István valaki lenne.

Mivel azonban a fenti elvárás hiú remény, sőt, éppen ellenkezőleg, a szakmaiatlanság és az ezzel elegy tisztességtelenség dívik a legtöbb helyen, kénytelenek vagyunk Gaskó Istvánnal foglalkozni.

Nem azzal, hogy mennyi kárt okoz azt országnak (lásd, mint fenn), és mennyi kellemetlenséget okoz az embereknek. Embereket írtam, mert mostanában a Fidesz is ezt a kifejezést használja a leggyakrabban: „a Fidesz nem megy szembe az emberek akaratával,” „a Fidesz senkivel sem köt szövetséget az emberek ellen.”

A Fidesz most támogatja Gaskó úrék sztrájkját.
Jó lenne, ha mindenkiben tudatosulna: Gaskó úr mögött a Fidesz áll. Maga Szíjjártó elvtárs nyilatkozta a minap, hogy igazságosnak tartják Gaskó úrék követelését.

És ugyancsak jó lenne, ha az is tudatosulna az emberekben, hogy Gaskó úr nem egy hozzájuk hasonló szegény, kispénzű munkásvezér. Gaskó úr, maga nyilatkozta néhány évvel ezelőtt, reggelenként egy négyszintes, ételliftes házból indul bevetésre, amikor meg otthon van, ebből a kulipintyóból álmodja meg, hogy képviselje az emberek érdekeit. Szeretném, ha minél többen tudnák, hogy Gaskó úr havi jövedelme állítólag 800 ezer és egymillió forint körül mozog. 

Nem baj ez, van annak, aki el nem issza! Csupán miheztartás végett jeleztem, ha valaki ránézésre azt gondolná róla, hogy egy szerencsétlen szakadt üldözöttet lát a tévében. Csak azért fontos Gaskó úr jövedelmi viszonyairól értekezni, hogy az emberek tudják, ki az, aki az amúgy is nehéz helyzetben lévő országot és annak polgárait most taccsra teszi. 

És azt el kellene mondani az embereknek, hogy ha a Fidesz fog kormányozni, akkor a közlekedési tárca egyik önjelölt várományosát Gaskó Istvánnak hívják. Tudom, Szíjjártó elvtárs erre kapásból azt mondaná, hogy butaság, itt ők még nem tartanak.

Dehogynem: ők már régóta itt tartanak. Amióta 2002-ben elveszítették a választásokat, azóta egyfolytában itt tartanak. Mert semmi más nem fontos számukra, csak a hatalom.
Ha másként nem megy, még a sokat hivatkozott emberek érdeke ellenében is.
Egyébként meg távolról sem gondolom, hogy minden vasutas keskenyvágányú lenne. Ellenkezőleg: nyilván szép számmal vannak közöttük, akik képesek tovább látni a szemafornál. Nekik azt ajánlanám: zavarják el Gaskót a fenébe, és helyette olyan szakszervezeti vezetőt válasszanak, aki nem a saját politikai pecsenyéjét sütögeti.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

P.s. Mellékelek még két függeléket. Mindkettő a világhálón kering - az egyik már hónapokkal ezelőtt is megjelent, de mostanában kelt új életre. Szellemes és okos, a másik mostanában kezd terjedni az emberek között – kicsit indulatos, de nagyon igaza van.


Tisztelt Vasutas Dolgozó!
 
Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:
 - Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
 - 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg
 
Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az idoszakban már nálunk dolgozott.

Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebbol adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
 - Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után
 Új egyenlege ennek megfeleloen 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március 1-ig kiegyenlíteni. 
Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.
 
További jó munkát kívánunk!
 
A MÁV csoport tagjai nevében:
 Kis Piroska
 Pénzügyi Csoportvezető



A gördülő kurva anyádat!!!
Én csak vonattal tudok hazamenni karácsonyra. Kocsim nincs, buszjárat nincs - a kibaszott vasutasok pedig megint sztrájkolnak.
"Gördülő sztrájk" - mondják, azaz bármikor, újra és újra, ahogy most is, megbéníthatják a vonatközlekedést. Most is ez van, és megint nem közlik a végét - nekem pedig már kurvára elegem van belőlük.
Elegem van Gaskó Istvánból, a sztrájkvezérből, aki milliós fizetést kap azért, mert NEM dolgozik. Nem, ne tévedjünk, őt épp azért fizetjük közpénzből, hogy NE dolgozzon. Gaskó ugyanis nem vasutas akkor, amikor vonatok ütköznek egymásnak, nem vasutas akkor, amikor valamit tenni kéne a vonattal utazókért, nem vasutas akkor, mikor a hóhelyzet miatti káoszt kéne megoldani, és nem vasutas akkor sem, amikor az ütemes menetrend szétverése miatt egy ország szív. Nem, ő mindezekben a helyzetekben nem vasutas, neki nincs dolga, ilyenkor szépen, visszahúzódva kussol. Ő csak akkor vasutas, amikor meg kell bénítani az országot.
Kéjelegve ismerteti a tévében, hogy megint hogyan basznak ki milliókkal, gyönyör terül szét az arcán, ahogy sorolja, megint hány és hány települést vágnak el a világtól, hány és hány helyen nem hajlandóak dolgozni.
És tudod, te rohadék, mindez azért gusztustalan, mert ha a Suzukinál lennél szakszervezetis, ott szerveznéd a sztrájkot, akkor akár még hős is lehetnél a szememben. Emberibb körülményeket, magasabb fizetéseket kiszorítani egy multiból, az nagy dolog, főleg úgy, hogy közben nem az ártatlanok, hanem csakis a multi szív emiatt.
De nem, te faszkalap, te nem ott dolgozol. Te egy állami feladatot ellátó cég működését baszod szét, immár évek óta. Te az én pénzemből akarsz magadnak és a vasutas haverjaidnak egy negyedmilliós jutalmat, és tizenpár százalékos fizetésemelést - itt, a pénzügyi válság közepén, amikor máshol azért kínlódnak, hogy ne kelljen mindenkit kirúgni. Te az állampolgárokat pumpolod - és nem egy multi működését, hanem a vétlen állampolgárok utazását, életkörülményeit baszod szét. Nem azt kockáztatod, hogy készül-e holnap elég karosszéria, hanem azt, hogy én, és a hozzám hasonló helyzetben lévő százezrek hazajuthatnak-e karácsonyra a családjukhoz.
Meddig vagy még hajlandó elmenni a kibaszott politikai karriered beindítása érdekében?!
A kedves vasutasoknak pedig, en bloc, mindegyiknek, innen üzenem: ti is elmehettek ám a kurva anyátokba. Kicsit sem vagytok jobbak, mint ez a túlfizetett, munkakerülő, gyomorfájós rohadék. Kicsit sem. Azzal, hogy hagyjátok a disznaját törni-zúzni, hogy nem hajítjátok ki úgy, hogy a taknyán csússzon a pályaudvarig, hogy nem váltjátok le, nem zavarjátok vissza jegyellenőrnek, pont olyan bűnösök vagytok ti is, mint ő. Próbálnátok ugyanezt egy magánvállalkozás alkalmazottjaként megtenni... de mit is beszélek, hisz ha a MÁV nevű szarkupac komolyan venné, hogy részvénytársaságként működik, akkor már rég más világ lenne rátok. 
December 24-én apám berakja a halszeleteket a bográcsba. Anyám letakarja a frissen sült, foszlós, meleg kalácsot, a karácsonyfán bekapcsolják az égőket, és várnak. Várják, hogy a fiuk Budapestről hazaérkezzen a faluba, hogy legalább karácsonykor együtt tudjanak lenni.

Ha azt kell nekik telefonálnom, hogy "édesanyám, itt állok a pályudvaron, de nem megy a vonat", akkor az Isten irgalmazzon neked, Gaskó.


Forrás: http://zolivagyok.blog.hu/2008/12/14/a_gordulo_kurva_anyadat 




Most & Itt
2008.12.20 15:12

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.