Most & Itt

Kellett hozzá Kövér Laci

Mondjuk, én mindig sejtettem, hogy mindenhez Kövér Laci kell. Nélküle nem megy, vagy ha igen, abban nem lesz sok köszönet. Ha fontos ügyről van...
Mondjuk, én mindig sejtettem, hogy mindenhez Kövér Laci kell. Nélküle nem megy, vagy ha igen, abban nem lesz sok köszönet. Ha fontos ügyről van szó, azt a legjobb a Kövér Lacira bízni. 
Kövér Laci nélkül az ország félkarú órás (sic!)
Kötelezni mondjuk Kövér Laci nélkül is lehet valamelyest, meg még az orrba verés is megoldható nélküle, de a pótmunkázás elintézéséhez már rá van szükség.

Az egész úgy kezdődött, hogy Fábry Béla, Fót szocialista alpolgármestere a testület legutóbbi ülésén lejátszott egy hangfelvételt. Nem volt nagyon érdekes, ami ott elhangzott, inkább amolyan unalmas, szakmai szövegnek tűnt. Aszfaltozásról beszélt két illető, meg arról, hogy hogyan lehetne elnyerni egy több tízmilliós megbízást. Mint kiderült, nem nagyon bonyolult dolog ez, úgy kell tenni, ahogyan máskor is szokás: hogy az egyik pályázó majd kevesebbet ajánl, mint a többiek, így azután megkapja a munkát, de hogy ne legyen vesztesége ebből, adnak neki még másik munkát is papíron – ezt úgy nevezik, hogy pótmunkázzák.

Ez hallatszott a hangfelvételen, amelyet Fót szocialista alpolgármestere lejátszott a testület tagjainak. Meg még ez:

"…ebben érdekeltté tudnánk téged tenni, vagy én téged érdekeltté teszlek, hogy milyen úton-módon, azt még megbeszéljük veled külön vagy akár a város vagy a te általad megnevezett jogi személyt... vagy mit bánom én. A lényeg, hogy ezt le kéne pótmunkázni… … a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük… …honorálunk már mindenkit, a Hír TV-től kezdve a Lánchíd Rádión át, mindenkit".

Ekkor egy kicsit elszabadult a pokol a fóti önkormányzat ülésén. A település Fideszes polgármestere, Mádly Zsolt egy mikrofontartót vágott a szocialista alpolgármesterhez, amitől annak vérezni kezdett az orra. Nem nagy ügy, ökölvívó mérkőzésen számtalanszor láttunk már vérző orrot – igaz, önkormányzati ülésen még nem mindennapos az ilyen mifelénk.

Mostantól erre is fel kell készülnünk. Sőt: mindenre fel kell készülnünk. A mindig visszafogottnak, és szabad szemmel majdhogynem úriembernek látszó Pokorni Zoltán (szintén polgármester), nemrégiben például Lendvai Ildikót, a szocialista párt elnökét küldte el a fenébe. Nem egy kocsmaasztal meghitt surmóságában, nem is odahaza, a terített asztalnál, a vasárnapi ima után, hanem egy viszonylag sokak által nézett magyar televíziós csatorna adásában. (Bocsánatkérésnek, megbánásnak nyoma sincs azóta sem).

Valamiért idegesek a Fiúk. Nyerésre állnak, csupa boldogság, ami rájuk és a zemberekre vár, mégis, valamiért ingerültek az mostanában. Lehet, nem is idegesek, csupán egy kis előzetest adnak a szebb jövőből?

A fóti polgármester szerint az eset egyébként nem úgy történt, ahogy látni lehetett. Ő valóban hozzávágta a mikrofontartót Fábry Béla alpolgármesterhez – nehéz lett volna letagadni,
videón van, ami történt - ám szerinte ilyen rövid idő alatt nem kezdhetett el vérezni a szocialista politikus orrnyerge. Valami nem stimmel, mondta a Mádly Zsolt, Fót Fideszes polgármestere.

Valami tényleg nem stimmel: ott tartunk, hogy már azt is a Fidesz mondja meg, mikor vérezhet valakinek az orra, és mikor nem. Nekik nyilván erre is vannak szakembereik, akik, természetesen a zemberek érdekében, bármikor megmondják, hogy egy orrnak szabad-e vérezni, ha mikrofon tartót vágnak hozzá, vagy jobban teszi, ha visszafogja magát, és megvárja, míg szólnak neki, hogy tessék, most már lehet vérezni. 

És ha úgy látják, hogy az illető orr vérezhet, akkor az vérezni is fog.

Állítólag influenzához is nagyon értenek, meg a vércsoportokhoz. Ha kormányra kerülnek, nemcsak az orrvérzést szabályozzák, de azt is elrendezik, hogy kinek milyen legyen a vércsoportja. Merthogy ez utóbbi nagyon nem mindegy. Rendnek kell lenni, az összevisszaság, a parttalan demokrácia nem vezet sehova.

Véleményem szerint nem Fábry Béla vérző orra a legsúlyosabb ebben a történetben. Felszíni sérülés hál’ istennek, járhatott volna rosszabbul is. (Legközelebb rosszabbul is jár majd.)

A legsúlyosabb ebben a történetben az, ami a pótmunkázás felgöngyölítése körül zajlik. A nyomozás során már meghallgatták azokat, akik a felvételt nyilvánosságra hozták, ám azok, akik a felvételen a pótmunkázásról – azaz az adófizetők pénzének ellopásáról – csevegtek, nos, ők még nem kerültek meghallgatásra. 

Talán ehhez is Kövér Laci kellett, vagy egy még nálánál is nagyobb isten.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2009.07.10 22:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.