Most & Itt

Kell-e nekünk nácivadász szövetség?

Úgy vagyunk a nácikkal, mint az időjárással: mindenki panaszkodik rájuk, de senki nem tesz ellenük semmit. Persze, mint minden sommás megállapítás...

Úgy vagyunk a nácikkal, mint az időjárással: mindenki panaszkodik rájuk, de senki nem tesz ellenük semmit. Persze, mint minden sommás megállapítás, ez is igazságtalan: közírók és egyszerű emberek rendszeresen háborognak azon, hogy a derék fasiszták egyre szemérmetlenebbül dugják ki a fejüket a földből, és egyre kevesebb jelét látni annak, hogy bárki hivatalos ember megpróbálná törvényi eszközökkel visszaszuszakolni őket oda, ahonnan jöttek.
A gyűlöletbeszédről szóló törvényt a mi köztársasági elnökünk szánalmas asszisztálása mellett már sokadszorra sem sikerült hatályba léptetni. Értem én, hogy a világot nem törvényekkel kellene szabályozni, hanem úgy, hogy a tisztességes többség kiközösíti soraiból az oda nem valókat. Szép és nemes gondolat, még akkor is, ha valójában nincs semmi értelme.
És azt is el tudom fogadni, amit képzett jogászok, és képzetlen, többnyire idealista, magukat liberálisnak gondoló politikusok mondanak: hogy azért nincs szükség szigorításra, mert a gyűlöletre való uszítást ma is lehet büntetni - a törvényeink alkalmasak arra, hogy a köztársaság minden polgárával betartassák az emberi együttélés szabályait.
Ha tényleg alkalmasak, akkor miért arra alkalmatlanok alkalmazzák őket?
Most már nagyjából mindegy, ha harc, legyen harc: a napokban bejelentették, hogy megalakult a Magyar Nácivadász Szövetség. Nem bejegyzett szervezetként kíván működni, tagjai egyelőre (?) inkognitóban maradnak, és még csak arra sem ügyelnek, hogy mindig betartsák a törvényességet.
Jelenleg nincs szó arról, hogy a nácik fizikai megsemmisítésére törekednének, mindössze annyit ígérnek, hogy hasonlóképpen járnak el, mint a nemrégiben – átmenetileg (?) – leállított kuruc.info. Azaz, a nekik nem tetszők neveit, lakcímeit, telefonszámait felteszik az internetre. Mely adatok, tudjuk, személyes adatoknak minősülnek, és ilyeneket csak az érintettek tudtával, és beleegyezésével lehet nyilvánosságra hozni.
De valamit tenni kell a nácik ellen.
Sokan tudták, hogy a náci ideológiájukról elhíresült Gede testvérek, valamint a velük bajtársi szövetséget alkotó ifj. Hegedűsné, Budakeszi alpolgármestere –civilben ifj.Hegedűs Lóránt, még mindig református lelkész felesége – vetíteni fogják a Jud Süss című náci propagandafilmet. Mely film vetítése a világ minden demokratikus országában – így nálunk is - be van tiltva. Most egy ideig talán nem lesz vetítés, úgy hírlik, lefoglalták a film néhány kópiáját – a Gede testvéreknek, valamint Budakeszi alpolgármesterének nyilván idő kell, míg pótolják az elkobzott kincseket.
Minden hivatalos szerv tudott a készülő törvénytelenségről, de nálunk mindenki oly kínosan vigyáz a törvényességre, hogy képtelenség volt megakadályozni a törvénytelenséget.
A Magyar Gárda akadálytalanul tájol az országban, a Gój Motorosok telket vásárolnak, ahonnan a romák házait pásztázhatják a reflektoraikkal, gárdisták szelektálják a bírósági tárgyalásra érkezőket, elállják a bejáratot és az utcát.
Vannak országok, ahol az egyházi főméltóságok megszólalnak ilyen ügyekben – nálunk a négy történelmi egyház közül három pappal is képviseltette magát a Magyar Gárda első avatásán.(Találják ki, melyik történelmi egyház papja nem volt ott...)
A legfőbb közjogi méltóság hallgat – őt a mi kisstílű problémáink helyett távlatosabb kérdések foglalkoztatják: neki a vidrákkal és a bazsarózsákkal van dolga.
Nem kell csodálkoznunk azon, hogy nácivadász szövetség alakult. Szükségszerű volt, ide nem illő kifejezéssel: törvényszerű.
Nem tartozom azok közé, akik különösebben lelkesednének a vadászatokért - szerény véleményem szerint senkire sem kellene vadászni. Még az állatok esetében is csak nehezen vagyok meggyőzhető, a vadászok érvelése - mármint hogy az állomány színvonalának megőrzése, javítása a cél -, szerintem a legtöbb esetben igencsak sántít.
De valamit tenni kell, különben észre sem vesszük, hogy beleragadunk a barna mocsokba.
Lehet, hogy már benne is vagyunk, visszavonhatatlanul, reménytelenül.
Valami azt súgja, hogy nem a nácivadász szövetség a legjobb megoldás.
Tud valaki valami jobbat?


A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2008.07.23 11:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.