Most & Itt

Kaszinó Twist

"A zsebeimet pénzzel teletölteném, A biciklimet Cadillacre cserélném. A tengerparton luxushajót bérelnék, A napfényben a hullámokon repülnék."...

"A zsebeimet pénzzel teletölteném,
A biciklimet Cadillacre cserélném.
A tengerparton luxushajót bérelnék,
A napfényben a hullámokon repülnék."

Casino Twist - Hungária együttes

Sokan cinikusnak és álságosnak tartják Varga Mihályt, amiért azt válaszolta Bangóné Borbély Ildikó képviselőnek, hogy azért adtak kedvezményeket Andy Vajna kaszinóinak, mert azt szeretnék, hogy azok minél előbb termőre fordulhassanak. Hamarabb hozzanak hasznot, hogy a befolyt adójukból az éhező magyar gyermekeket támogathassák.


Vagy is nem az van, amire sokan gondolnak: hogy már megint hülyének néztek minket, és ezúttal is a csókosok jártak jól.

Vegyük már észre, miszerint igen súlyos társadalmi érdek fűződik ahhoz, hogy a Vajna Tímea házastársa a birtokában lévő kaszinók hasznát leírhassa a játékadóból. Ezért, és nem másért engedi el számára az áfát is a kormány. Huncut, aki rosszra gondol. Még akkor is, ha szerény számítások szerint mindez hozzávetőlegesen hétmilliárd forint kiesést jelent a költségvetésnek - ha gonoszok lennénk, vagy közgazdászok, azt is gondolhatnánk, hogy ennyivel kevesebb jut az éhező magyar gyerekeknek.

Lehet Varga Mihályt cinikusnak tartani a fenti kijelentésért, de nem érdemes. Nem kizárt ugyanis, hogy neki van igaza. Vagyis, mi járunk jól azzal, ha Vajna Tímea házastársának kaszinói szépen felhizlalódnak. Az általuk bezsebelt pénz ugyanis nem a gonosz multikhoz kerül, mint teszem azt a bankok, vagy a kereskedelmi televíziók esetében. (Nem minden kereskedelmi televízió idegenszívű persze, a TV2 például egyáltalán nem az, a nyereségét, ha lenne neki ilyen, már az első perctől kezdve az éhező gyerekek javára fordította volna.)

A bankok és az RTL azonban idegen érdekeket képviselő, harácsoló rablóbanda, akkor lássuk őket, amikor a hátunk közepét.

Vajna Tímea házastársának kaszinói esetében valószínűleg már az alapítási okiratban is szerepel, vagy ha nem, hát utólag biztosan beleírják, hogy a hasznot nem viszik ki az országból, nem fordítják saját céljaikra, éppen ellenkezőleg: minden innen származó forint az ország gyarapodását, a nemzet felemelkedését, a haza üdvét szolgálja.

Közgazdaságilag ez amúgy könnyen belátható, még a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászok is fel tudják fogni, hogy ami most Vajna Tímea házastársának kaszinóival történik, az nemzeti érdek. Több jóllakott gyerek ugyanis többször megy majd a stadionokba, ezáltal növelik a futballklubok tulajdonosainak a bevételét, akik a kapott pénzt természetesen jótékony célokra költik. Ami ezen felül megmarad nekik, abból többet járnak fodrászhoz és étterembe. Ennél fogva a fodrászoknak is lesz mit a tejbe aprítaniuk, és az éttermesek is jobban járnak.

Magyarország tehát már ettől is jobban teljesít, ráadásul az unortodox körforgásnak még mindig nincs vége! Több jóllakott fodrász, fizetőpincér, szakács és csapos többet jár majd úri szabókhoz és színházba, ettől az úri szabóknak és a színészeknek is megnő a bevételük, több újságot és könyvet vesznek, sőt, új ruhákat is vásárolnak maguknak és a gyerekeiknek. A ruhások és az újságírók is gyarapodnak tehát, miközben minden haszon az éhező gyerekhez vándorol, akik persze egyre kevesebben lesznek, sőt, idővel el is fogynak, az éhező gyerek, mint olyan, Magyarországon megszűnik létezni.

Ezzel azután be is zárul a kör, mindenkinek meglesz mindene, kerítésből lesz a kolbász, fenékig ér a tejföl.

Láthatjuk, a világ sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Fölösleges hát Varga miniszter mondatain kérődzni, és Vajna Tímea házastársának kaszinóira irigykedni.

Most & Itt
2014.08.26 12:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.