Most & Itt

Jöjjenek? Ne jöjjenek?

Azt írja nekem a Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy, más neve és fényképe mögé bújva, ahogyan kell, hogy azzal az elfogadható íráskészséggel...

Azt írja nekem a Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy, más neve és fényképe mögé bújva, ahogyan kell, hogy azzal az elfogadható íráskészséggel, ami nekem van, (így írta, nem én találtam ki, az én elfogadható íráskészségemmel ilyet ki sem találhatnék), miért a menekülteket védem? Miért nem a magyar emberek, a hazám érdekében írok?


Megmondom Önnek a színtisztát Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy: egyáltalán nem örülök annak, hogy idejönnek Európába a menekültek. Nem tetszik, hogy áthaladnak Magyarországon, az ígéret földjére, Németországba tartva.

Szerintem. az lenne a helyes, ha mindenkinek ott lehetne a hazája, otthona, ahol a szülőföldje. Más országokba csak turistaként, üzleti ügyekben, esetleg a szerelme után  utazna, egyébként pedig örülne annak, hogy békés, nyugalmas otthona van.

Olyan hely, ahol ismeri a nyelvet, a környező utcákat, tereket. Van kedvenc vendéglője, ahol vasárnaponként a családjával ebédel, és van pénze, hogy ezt a vendéglőt meg is tudja fizetni.

Olyan hely, ahol, "ha néha lábához térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudja".

Nem örülök annak Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy, hogy nem ez van. Szerintem senki sem örül ennek.

Az lenne a normális, ha senki sem menekülne. Nem gyalogolna száz kilométereket, esőben, fagyban, hőségben, nem várakozna reménytelenül idegen pályaudvarokon, asszonyával, gyerekeivel a földön ülve. Nem vágyna mindennél jobban egy palack vízre, ételre, takaróra, zuhanyozási lehetőségre.

Nem a menekülés mellett vagyok Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy, hanem azokkal, akik nem hagyják sorsukra a elesetteket. Takarót, ruhát, sátrat, élelmet visznek nekik.

Ha már az állam nem.
Ha már az egyházak nem.

Orbán Viktor is csak tegnap látogatta meg először a határvidéket. Nem arra volt kíváncsi a miniszterelnök, hogy milyen ott a helyzet, hanem az érdekelte, hogy jól halad-e a határzár építése.
(Nem halad jól, s ezt Hende honvédelmi miniszter feje bánta.)

Ennyit címszavakban Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy arról, hogy az Ön fogalmazásával miért a menekülteket pártolom, ahelyett, hogy a magyar emberek mellé állnék.

A kettő között ugyanis nincs ellentmondás: a normális emberek nem rúgnak bele az elesettbe, hanem ételt, vizet, ha kell, orvosságot adnak neki. Ha valaki éhes és beteg, akkor mindegy, hogy miért lett ilyen. Nem őt kell okolni a sorsáért.

Ezt a mostani helyzetet pedig, előbb-utóbb megoldják majd a politikusok. Nem azok, akik annak mondják magukat, vagy akiket sokan politikusnak gondolnak, hanem a valódiak.

Államférfiak, államnők, Nagyon Mélyen Tisztelt Troll Úr/Hölgy.

Most & Itt
2015.09.08 11:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.