Most & Itt

Jakupcsekek

Legyünk szolidárisak Jakupcsek Gabriellával! Az ismert műsorvezetőt ugyanis nemrégiben kirúgták a köztévéből. Először úgy nézett ki, hogy...

Legyünk szolidárisak Jakupcsek Gabriellával! Az ismert műsorvezetőt ugyanis nemrégiben kirúgták a köztévéből. Először úgy nézett ki, hogy Jakupcsek még jobban is jár, és sokkal többet kereshet, mint korábban, mert nem a műsorait veszik el tőle, csak a jövőben nem belsősként, hanem külsős beszállítóként foglalkoztatják.

Vagyis, továbbra is ő vezetheti a Ridikül című talkshow-t és a Magyarország, szeretlek vetélkedőt. Idővel kiderült: Jakupcseket nem szervezik ki külsőbe, hanem fiatalabb kollégákra cserélik, és egyszerűen megválnak tőle.


Karácsony előtt nem sokkal, a Ridikül ötszázadik adása előtt mondtak fel neki. Aznap éppen három adást kellett volna rögzíteniük, és a köztévé illetékesei a második és a harmadik adás közötti szünetet találták a legalkalmasabb időpontnak arra, hogy hivassák, és a kezébe nyomják az elbocsátó szép üzenetet.

Ez a mód, ahogyan megváltak tőle (és másoktól), nem csak a rendszer médiájának embertelenségéről, de a közel 80 milliárdos adófizetői pénzből működő közmédia szakmai kvalitásairól is sokat elárul.

Nem azért kell szolidárisnak lennünk a jakupcsekekkel, mert megérdemlik. Ők egy olyan rezsim médiájának voltak éveken át az arcai, mely rendszer átgázolt mindenkin, félresöpörte mindazokat, akik nem úgy gondolkodtak a világról, mint Kétharmad elvtárs. Alkotókat, kétkezi munkásokat, trafikosokat, földet bérlő juhászokat, tanárokat tettek taccsra. A jakupcsekek nem szóltak egy szót sem, amikor a kormány belerúgott az ápolókba, hallgattak, amikor a rendszer elbánt a fiatalokkal, az idősekkel. Egyenruhásokkal, civilekkel, kismamákkal, nagymamákkal.

Félrefordították a fejüket, és felvették a fizetésüket.

Mégis, mindezek ellenére, pontosabban, épp ezért, legyünk velük szolidárisak!

A mi társadalmunkból ugyanis a szolidaritás az, ami a legjobban hiányzik.

Ezt tudják a hatalom fura urai, és ezért tehetik meg, hogy belerúgnak mindenkibe, aki az útjukban áll. Senkit sem hagynak az út szélén, mondják, és tényleg: akire nincs szükségük, azt egyszerűen belerúgják az árokba. (És akkor még jól járt az illető, ha a csupán árok van az út mentén, és nem szakadék.)

Valahol, valakinek el kell kezdeni. Legyünk mi, akik elkezdjük, legyünk szolidárisak a jakupcsekekkel!

Gyakoroljuk, hogyan lehetünk szolidárisak másokkal. A saját érdekünkben.

Most & Itt
2016.01.10 20:01

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.