Most & Itt

Igazmondó Mándoki Laci bácsi meséi

Szervusztok gyerekek, remélem, jók voltatok. Imádkoztatok már a menekültekért, hogy dögöljenek meg, ott, ahol vannak? Akkor jó. Ma este Igazmondó...

Szervusztok gyerekek, remélem, jók voltatok. Imádkoztatok már a menekültekért, hogy dögöljenek meg, ott, ahol vannak?

Akkor jó. Ma este Igazmondó Mándoki Laci bácsi mesél nektek.


Tessék? Hogy ki a f@szom az Igazmondó Mándoki Laci bácsi? Hát ti nem hallottatok a Dzsingisz Kán együttesről? Nem klán gyerekek, klán a maffiás történetekben van: Kán.

Na ugye, hogy tudjátok: az Igazmondó Mándoki Laci bácsi az Orbán Viktor bácsi jó barátja. Nem olyan jó barátja az Orbán Viktor bácsinak, mint a Mészáros Lőrinc bácsi, vagy a Garancsi Pista bácsi, de azért ő is eléggé jó barát.

Legutóbb az ATV képernyőjén meséltem nektek gyerekek, remélem, mindenki látta és hallotta.

Ne hazudjatok, mert kikérdezem.

Igen, az Igazmondó Mándoki Laci bácsi 1975-ben hagyta el Magyarországot. Akkor lett gazdasági bevándorló, miszerint migráncs. Mert nem tudta elviselni, hogy Magyarországon mindennapos volt a kínzás, és a határon történő lelövés. Az Igazmondó Mándoki Lacit bácsit is mindennap kínozták, és volt olyan nap, hogy többször is lelőtték a határon.

De az Igazmondó Mándoki Laci bácsi nem adta fel, mert neki célja volt az életben. És most itt ül előtettek az Igazmondó Mándoki Laci bácsi, teljes életnagyságában és emberi valóságában.

Bármit kérdezhettek tőlem, amit mertek.

Vannak más mesemondók is ebben a hazában, hazudós emberből jól el vagyunk eresztve. Ha az ember eldob egy követ, szinte biztos, hogy egy hantagolyót talál el. Itt van például rögtön a Boross Peti bácsi, aki korábban azt mondta, hogy a háború előtt, ahol ő élt, ott nem volt antiszemitizmus. Hogy ki a f@szom az a Boross Peti bácsi? Mennyire műveletlenek vagytok ti gyerekek, nem is érdemlitek meg, hogy ilyen nagy mesemondók meséljenek nektek. Hát a pártállam idején az akkori vendéglátásban volt kisebbfajta atyaúristen a Boross Peti bácsi.

Ez volt ám az igazi üldözés gyerekek, ha valaki a vendéglátásban volt tótumfaktum. Azt addig üldözték, mígnem úgy érezte, hogy kötelező jelentenie az elvtársaknak.

Kivéve persze a Boross Peti bácsit, mert amerre ő volt, nem volt antiszemitizmus, úgyhogy neki nem kellett jelentenie semmit.

Csak azoknak a vendéglátósoknak kellett, akik a vészkorszak idején antiszemitizmus közepette éltek.

Hol is tartottam? Ja, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem…Ne szóljatok közbe, hogy öltsem csak nyugodtan. Nem akarom ölteni. Meg vagyok értve?

Van még másik mesemondó is, a Varga Miki bácsi. Igen, ő a Vén Ejróka. Na, őt is nagyon üldözték, de annyira gyors volt, hogy nem érték utol. Ezért mondta most a Varga Miki bácsi a Heti Válaszban, hogy nekünk voltak a legrosszabb kommunistáink, nálunk volt a legnagyobb elnyomás.

Nem a románoknak, a keletnémeteknek, de még csak nem is a szovjeteknek, hanem nekünk. Itt nyomták el a legjobban az embereket, a többiek meg csak irigykedtek, hogy nálunk mekkora nagy az elnyomás, ők meg sehol se vannak hozzánk képest.

Tudna erről mesélni a Szűrös Matyi bácsi is rengeteget. Ne kérdezzétek, hogy ki a f@szom az a Szűrös Matyi bácsi, mert kijövök a sodromból. Inkább megmondom, nehogy képzetlenül feküdjetek le aludni.

Na, őt az átkosban úgy nyomták el, hogy nagykövet lett a Szovjetunióban.

Nagyon sanyarú sors volt ám akkoriban ott nagykövetnek lenni, semmivel sem jobb, mintha az embert a Gulágra küldték volna.

Ilyen kegyetlenül bánt el az a rendszer a Szűrös Matyi bácsival. Addig üldözték, míg csak Moszkvában nem találta magát. A Gulág annyival tényleg jobb volt, hogy ott legalább nem kellett mindig kaviárt enni, ami nagy mennyiségben egészségtelen, és pezsgőt sem kellett inni.

Meg rohadt sok pénzt keresni sem kellett a Gulágon.

Meséljek nektek a Pozsgay Imre bácsiról is? Biztos, hogy akarjátok? Tudjátok, ő az, aki nem volt kommunista. Csak benne volt a párt legfelső vezetésében. Tessék? Hogy belülről bomlasztotta a rendszert? Milyen kifejezéseket használtok ti gyerekek? Micsoda? Hogy ti nem gyerekek vagytok? És nem is annyira hülyék, mint amilyennek az Igazmondó Mándoki Laci bácsi gondol benneteket?

Na, ha tetszett a mesém, akkor most cserébe én is kérek tőletek valamit. Szóval mondjátok el nekem, hogy vénségére miért muszáj az embernek meghülyülnie. Miért kell mindenféle hazugságokat kitalálni a régi dolgokról.

Valami betegség ez, gyerekek? Vagy egyszerűen csak seggnyalás?

A válaszokat az ATV szerkesztőségébe kérem. De mehet a Heti Válaszhoz is, vagy bárhová, Igazmondó Mándoki Laci bácsi mindenhol megkapja.

Feltéve, ha addig agyon nem lövik az Igazmondó Mándoki Laci bácsit, amiért már megint megmondta az őszintét.

Most & Itt
2015.08.24 20:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.