Most & Itt

Hosszú, meleg nyár…

Magyarországon mindig történik, amikor meg nem, akkor mi magunk gondoskodunk arról, hogy ne unatkozzunk. Most ugyan épp nincs válság, mert Kecskemétre...
Magyarországon mindig történik, amikor meg nem, akkor mi magunk gondoskodunk arról, hogy ne unatkozzunk. Most ugyan épp nincs válság, mert Kecskemétre jött a Mercedes gyára és erősödött a forint, ezért jelenleg nem lenne ésszerű az ellenzék részéről összeomlást kiáltani. Pedig néhány hete még ez volt a trendi, jön a világvége, mondták. És tényleg: a magyar ember már bele is élte magát az apokalipszisba, lelki szemeivel látta, amint a magyarság jövőkép nélkül zuhan befelé a szakadékba.
Most ezzel nem lehet előjönni, marad hát az, hogy a kormánynak egy csomó plusz bevétele van. Mert magas azt áfa, számoljon el ezekkel a plusz pénzekkel a kormány, és ossza szét a szegények között. Vagyis mindenkinek adjon belőle, merthogy mindenki szegény, de hárommillióan biztosan.
Ha másból nem, ebből már biztosan látszik, hogy hosszú meleg nyár vár ránk. Az első forró hétvégén már túl is vagyunk: július első szombatján néhány órára ismét csatatérré változott a főváros. Ha valamelyik nagy amerikai filmkészítő cég utcai felforduláshoz keresett volna díszletet, keresve sem találhatott volna alkalmasabb helyszínt Budapestnél. Még a forradalmárnak maszkírozott csürhe is ingyen statisztált, pedig csupán annyi történt, hogy néhány száz, magát melegnek mondó honfitársunk vonult égig az Andrássy úton. Ám ez a vonulás már épp elég volt a néhány száz echte magyarnak, hogy elővegye a hónapok óta parlagon heverő fegyvereket: tojást, utcakövet ragadjon és így védje meg a magyarság jövőjét a fenyegetően rátámadó mételytől. A rendőrség is nagy erőkkel vonult fel, még helikopterek is kőröztek a város felett, így aztán az egyenruhások sem unatkoztak.
Külön szerencse, hogy alkalmi hőseink a Hősök terét csak mérsékelten amortizálták le, a vezérek és más történelmi személyiségeknek nem esett bántódásuk. Persze, ami késik, nem múlik: amikor ezeket a sorokat írom, három nappal a sajnálatos események után, már majdnem mindenki megszólalt az ügyben. Egyedül a köztársasági elnök nem mondott még semmit a demokrácia ellen elkövetett - a melegek elleni támadásnak álcázott - merényletről. Igaz, már megszokhattuk, hogy ő nálunk, gyarló embereknél nagyobb távlatokban gondolkodik.


Az Amerikai Népszava - www.nepszava.com - számára írt cikk írott változata

Most & Itt
2008.07.08 19:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.