Most & Itt

Hogyan bontsuk le a Turul-szobrot?

Az nem kérdés, hogy a XII. kerületben engedély nélkül álló Turul szobrot le kell bontani.Nemcsak azért, mert már a felállítása is jogszerűtlen...

Az nem kérdés, hogy a XII. kerületben engedély nélkül álló Turul szobrot le kell bontani.
Nemcsak azért, mert már a felállítása is jogszerűtlen volt. Engedély nélkül, stikában, mondhatni sunyin tették a mostani helyére.
És nem is csupán amiatt kell eltüntni, mert nagyon sok ember érzékenységét sérti. Olyanokét, akiket azokra az időkre és eseményekre emlékeztet, amikor magyar nyilasok a nekik nem tetsző magyar honfitársaikat a Dunába lövöldözték.
Úgyhogy ezzel a vonulattal nem is foglalkoznék. Hanem azzal, hogy hogyan kellene elbontani a szobrot.
A Jobbik egyik alvezére, bizonyos Novák Előd bejelentette, hogy amennyiben megpróbálják lebontani a nekik oly kedves szobrot, akkor akár ezer embert is képes mozgósítani, hogy ezt megakadályozzák.
Jó lenne, ha valaki jogvégzett ember vagy/és politikus szólna a turulvédőnek: ha csak egyetlen embert is mozgósít egy jogerős végzés ellen, az már bűncselekmény.
Létezik ugyanis a Magyar Köztársaság, amelynek vannak törvényei és ezeket a törvényeket minden magyar állampolgárnak be kell tartania. Akár tetszenek neki ezek a törvények, akár nem.
Lehet, hogy valakinek nem tetszenek a Magyar Köztársaság törvényei, ebben az esetben több megoldás is elképzelhető. Szélsőséges esetben lehet egy olyan országot választani, ahol a Jobbiknak tetsző törvények uralkodnak. Elvileg feltételezhető, hogy létezik a Földön olyan ország, amelynek benne van az alkotmányában, hogy a törvényeket nem muszáj betartani. Lehet rájuk fittyet hányni, semmibe venni, oszt jó napot.
Persze, ez csak elméleti lehetőség, járhatóbb út alkotmányos módon, vagyis a már említett Magyar Köztársaság parlamentje által megváltoztatni a számunkra elfogadhatatlan a törvényeket.
Vagy népszavazást kezdeményezni: Egyetért-e Ön azzal, hogy a törvényeket csak akkor kell komolyan venni, ha azok egyeznek a mi érdekeinkkel? Volt már ilyenre példa – a háromszáz forintos napidíjtól is milyen szépen megszabadultunk…
Amíg azonban jogerős határozat mondja ki, hogy a XII. kerületi Turul szobor felállítása és léte törvénytelen, a szobrot el kell távolítani a jelenlegi helyéről.
Előtte persze, mégegyszer, és sokadszorra fel kell hívni az állampolgárok figyelmét arra, hogy a szobor törvénytelenül áll a helyén, ezért aki az eltávolítás ellen mozgósít, az törvénytelenséget követ el.
Erre azért van szükség, nehogy úgy járjunk, mint a tojásdobálók esetében. Amikor az ítélkező bíró, nyilván elfogulatlanul, úgy gondolta: a tojásdobálók nem tudták, hogy amit tesznek, az nem törvényes.
Ha másképp nem megy, néhány alapvetést ki is lehetne plakátolni,  vagy fizetett hirdetésekben megjelentetni.
Például: nem kötünk el tankot az utcán, mert nem szabad.
Nem gyújtjuk fel az MTV székházat, és a jövőben senki se hivatkozzon arra, hogy nem tudta, hogy ez szabálytalan. Kirakatot betörni, autót felgyújtani, betondarabokkal rendőrre támadni  szintén törvénytelen.
És egy jogerős bontási határozat végrehajtását megakadályozni ugyancsak törvénytelen.
Ha ezzel mind megvagyunk, akkor már tényleg nincs más hátra, mint eltávolítani a Turul szobrot a mostani helyéről.
Nem éjszaka, titokban, ahogyan annak idején feálállították, hanem fényes nappal, sajtótájékoztató keretében.
Hogy minél többen lássák: Magyarország jogállam. És ily módon az is kiderüljön, kik azok, akik támogatják jogállamot, és kik azok, akiket zavar.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt ckk írott változata

Most & Itt
2008.07.17 13:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.