Most & Itt

Házinyúlra nem lövünk

Ez érdekel mindenkit: hogy melyik híresség kivel kavar. Kivel fekszik és kivel kel? Milyen lakásban hajtják álomra a fejüket, mi a kedvenc ételük...

Ez érdekel mindenkit: hogy melyik híresség kivel kavar. Kivel fekszik és kivel kel? Milyen lakásban hajtják álomra a fejüket, mi a kedvenc ételük, és mi az, amivel ki lehetne őket kergetni a világból. Ki főzi reggel a kávét, melyikük kezdi veszekedés után a békülést, ki sétáltatja a kutyát?

Pedig az is érdekelhetné a nézőt, hogy vajon mi van a szomszédban lakó Kovács nénivel. Kijön-e nyugdíjából, látogatják-e az unokái, hogy bírja a lába a lépcsőzést, elfogadta-e az orvosa a hálapénzt?

Érdekelhetne bennünket ez is, de nem érdekel. Nem azért, mert mi nézők, rideg, a más bajával mit sem törődő gonosztevők lennénk, hanem mert Kovács néni, szemben például Liptai Claudiával, nem televíziós személyiség. Ha Kovács néni félrelép – nem a lépcsőn – arra senki sem kapja fel a fejét. Bezzeg, ha a TV2 normál üzemmenetben vörös hajú műsorvezetője teszi ugyanezt, az nézettséget generál a tévének, példányszámot hoz a bulvárlapnak.

Ez történt most is: Liptai Claudia munkahelyi kalandba keveredett. Nem valamelyik műsorvezető társával esett testi szerelembe, bár ez sem lett volna meglepő, hanem a főnökével, a Mokka szerkesztőjével. Aki persze nem ismert figura, nem képernyős ember ő, hogy tudjunk róla bármit is. Egyszerű főnök, ráadásul, legalábbis a sajtóhírek szerint, a jobbik változatból. Kedves, szerény, megértő, intelligens.

És családos is, ahogyan kell. Egy kisgyerek készen, másik még az anyuka pocakjában.

Itt kezdődik a történet. Merthogy botrány lett az ügyből, össznépi perpatvar. Még azok is elítélték a szerelmeseket, akik máskülönben oda voltak Liptaiért. Balhé lett az ügyből, a csapodár műsorvezető tetszési indexe soha nem látott mélységekbe süllyedt.

Aztán a férfi lépett. Ezúttal nem félre, hanem előre. Ha hinni lehet az Egyik Bulvárlapnak, visszatért a családjához. Az asszony visszafogadta, mert jó volt elhinni, hogy nem kapcsolat volt, hanem csupán egy meggondolatlan kaland. Meg aztán, mi mást is tehetett volna?

A stúdióban rém kellemetlen volt az egész, mert egy bajból más bajok is lehetnek. Példának okáért, jön a Megasztár 5, ahol Liptai az egyik műsorvezető. Mit szólnak majd a nézők, mit szól majd Magyarország?

Úgyhogy Másik Bulvárlap szerint már fel is vettek egy műsort, ahol a vörös démon mindent megmagyaráz. Hogy nem a szexről szól ez a történet, hanem a lélekről, az érzelmekről, a romantikáról. (A szex csak hab a tortán).

Olyan ez a sztori, mint az élet: szép és megható. És persze, gyomorforgatóan szirupos. Forgatókönyvnek émelyítő, valódi életnek vérszegény.

Tanulság persze, szokás szerint nincs – a történetek ugyanis nem mindig azért vannak, hogy okuljunk belőlük. Inkább azért, hogy megtörténjenek. Velünk, vagy másokkal.

A szomszédban lakó Kovács nénivel, vagy éppen Liptai Claudiával.

Ez az élet, a többi csak mese, amelyből műsort lehet készíteni. Műsorvezetővel, felelős szerkesztővel. Ha kutya, vagy kisgyerek is szerepel a történetben, az jó, ha az Élet egy születendő gyereket is beleírt a forgatókönyvbe, az még ennél is jobb. Ha megcsalt feleség is belekeveredik a sztoriba, az már ő balszerencséje. Rosszkor volt rossz helyen.

A cikk eredetije a Metropol Online-on jelent meg.

Most & Itt
2010.09.25 09:09

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.