Most & Itt

Hallgass a zsebedre! (Plusz fotó, felnőtteknek!)

Győzelemnek mondták azok, akik a több szavazatot bezsebelték, bár én győzelemnek azért nem nevezném. Legföljebb talán egy kis győzelmecskét...

Győzelemnek mondták azok, akik a több szavazatot bezsebelték, bár én győzelemnek azért nem nevezném. Legföljebb talán egy kis győzelmecskét, magyarul: győzikét könyvelhetett el Orbán Viktor, akit Széles Gábor nemrégiben Kossuth Lajos Reinkarnációjának nevezett.



Nem a szívére, hanem a zsebére hallgatott az ország, győzött a kereskedelmi televíziók által lebutított bozótlakó szemlélet, a háromhatvanas kenyér illúzióját visszasíró népakarat. Elsodorta a népharag a háromszáz forintos vizitdíjat, amivel nem az a fő baj, hogy a háziorvosok szegényebbek lettek havonta közel kétszázezer forinttal. Majd pótlódik valahonnan ez a pénz, ha máshonnan nem, összejön a hálapénzből, a zsebbe csúsztatott borítékokból. Mert kedvenc háziorvosunknak is meg kell majd élnie valamiből, és fejlesztenie kell a rendelőjét.
Nagyobb baj, hogy egy hatalomvággyal elegy szűklátókörű buta politika foglya lett az ország. Az az ország, amelyről néhány évvel ezelőtt még azt állapíthatta meg az erre járó, hogy normális emberek lakják, olyanok, akik tovább látnak az orruk hegyénél, és akiket még a legpopulistább politikusok sem tudnak egymás ellen uszítani.
Mostanra ennek a paradicsomi állapotnak lőttek, új frontok nyíltak, folytatódik az egymásra mutogatás korszaka, hogy honnan kell majd pótolni a népszavazás által elvett milliárdokat. Mert ez a pénz bizony hiányozni fog az egészségügyből és a felsőoktatásból. A most elvett összeget pedig valakinek le kell tenni az asztalra, és már most van egy fogadásom, hogy nem egy nagyvonalú amerikai nagybácsi kanyarítja alá a nevét egy biankó csekkre, hanem nekünk, tízmillió Magyarországon élő magyarnak kell majd összedobnunk.
Adó, vagy felemelt járulék formájában természetesen. És ez az összeg jóval több lesz, mint háromszáz forint.


Az amerikai magyar Népszava Szabadság - www.nepszava.com - számára írt cikk írott változata


Most & Itt
2008.03.12 21:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.