Most & Itt

Hajrá Albert-házaspár, hajrá Magyarország...

Lapértesülések szerint Sólyom László még júliusban kitűzheti az újabb népszavazás időpontját. Jó lehet lapértesülésnek lenni, a lapértesülések...

Lapértesülések szerint Sólyom László még júliusban kitűzheti az újabb népszavazás időpontját. Jó lehet lapértesülésnek lenni, a lapértesülések mindig megtudnak valamit. Talán még a következő heti lottószámokat is ismerik a lapértesülések, de a holnapi időjárást biztosan.
A mi köztársasági elnökünk minden valószínűség szerint szeptember 7-re, vagy 14-re tűzi ki az újabb népszavazás időpontját. Kitűzhetné későbbre is, de ismerve a mi köztársasági elnökünk népszavazással kapcsolatos, pártokon felül álló véleményét, nem lenne meglepő, ha az államfő a lehető legkorábbi időpontot választaná, mert neki az az elve, hogy a kampánnyal nem szabad terhelni az amúgy is leharcolt állapotban lévő társadalmat.
Ha valaki már nem emlékezne rá, az Albert-házaspár lényegében arról rendelt meg egy népszavazást az országtól, hogy ne lehessen magántőkét bevonni az egészségügybe. Ha tehát bejön az Albert-házaspár számítása, és érvényes, valamint eredményes lesz a voksolás, akkor a népítélet szerint Magyarországon magántőke nélkül kell majd működtetni az egészségügyet. Nem csak most, amikor még Gyurcsány Ferenc kabinetje kormányoz, de még legalább három évig, tehát akkor is, ha már nem ők, hanem - ha csak nem jön közbe valami – a Fidesztől nagyon független Albert-házaspár által is kedvelt párt vezeti az országot.
Ezzel nyilván az új többség is egyetért majd, Semjén Zsolt magyarul imádkozó pártjáról nem is szólva. Más kérdés, hogy jelenleg a szocialisták sem akarnak magántőkét az egészségügyben, aminek a fényében kissé okafogyottnak látszik a Fidesztől nagyon független Albert-házaspár népszavazási cécója.
Állítólag nincs ember, aki mostantól leállíthatná népszavazást, talán még Kossuth Lajos Reinkarnációjának sem sikerülne, pedig ő már kordont is bontott, következmények nélkül. (Ne mi bontsuk a legtöbbet...)
Úgyhogy, kerül amibe kerül – néhány milliárdot kóstál ez az új fajta magyar népszokás - most már akkor is szavazni kell, ha senki sem akarja, hogy szavazzunk. Nincs ebben semmi rendkívüli, a hülyeség, ha elszabadul, megállíthatatlan. Először csak kicsi, apró gömböc formájában mutatja magát, később nagy, otromba golyóvá alakul, végső formájában pedig kezelhetetlen lavinaként válogatás nélkül maga alá temet mindenkit.
Ilyen a hülyeség természetrajza, amivel csak az a baj, hogy azokat is sújtja, akik nem hülyék. Az igazi kérdés persze nem is ez, hanem hogy ki fog kampányolni, és miről? Mert ezzel a fáradsággal a Fidesztől nagyon független Albert-házaspár azt a kérdést is a társadalom mellének szegezhette volna, hogy akarjuk-e, hogy Magyarország fővárosa Budapest legyen? És ha elég sokan igennel szavazunk, akkor mostantól legalább három évig Budaspest lesz az ország fővárosa. Nem lesz visszaút, hiába is szeretnénk, ha például Felcsút lenne a centrum, vagy Sárazsadány.
De megkérdezhető az is, hogy mi magyarok akarjuk-e, hogy a tavasz után nyár következzen? Ez távolról sem annyira nevetséges, meg nem is annyira szomorú, mint amilyennek elsőre látszik. Egy csomó embernek munkát adna egy ilyen kezdeményezés, alkotmánybírák, választási szakemberek értelmezhetnék ezt a hülyeséget, a politológusok pedig sokat szerepelhetnének a tévében.
De ne szaladjunk ennyire előre, hitvány és gyarló átlagemberként ragadjunk le a mi mindennapjaink rögvalóságánál, vagyis inkább arra fókuszáljunk, hogy a parlamenti párok hogyan kampányolnak majd a nyári rekkenőben.
Ne legyen magánpénztárak az egészségügyben, mondják majd a szocialisták, szemben a Fidesszel, amely persze ugyanezt mondja, csak hazafiasabban, és polgárabbul. Dávid Ibolya mindkét nagy párttól egyenlő távolságba helyezi a véleményét, vagyis azt mondja, hogy nem ért egyet sem a szocialistákkal, sem pedig a Fidesszel. (Vagyis szerinte vagy ne legyenek magánpénztárak az egészségügyben, vagy ne legyenek!) Semjén Zsolt és magyarul imádkozó pártja még egy kis klerikális színt is belevisz majd a vásári forgatagba, egyedül Kókáék lesznek más állásponton, vagy Fodorék, ki tudja, ki kit győz le addig a szabad demokratáknál - a pártot közös erővel leamortizálták, a többi meg már senkit sem érdekel.
Szóval, ha minden igaz, már csak alig néhány hónapot kell aludnunk a következő népszavazásig. Ezt már féllábon is kibírjuk, addig is foglaljuk aranyba a Fidesztől nagyon távoli Albert-házaspár nevét. Vagy ha ez nem megy, mert minden aranyunkat a népszavazásra költöttük, kezdeményezzük az akadémia illetékes bizottságánál, hogy a jövőben születendő gyerekeink az Albert-házaspár nevet is használhassák keresztnévként.

A Klubháló- www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata




Most & Itt
2008.05.22 15:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.