Most & Itt

Ha Magyarországra jössz…

Mégsem Afganisztánban és Szíriában terjeszkedik a kormány gyűlöletkampánya - a legújabb információk szerint Szerbiában, Macedóniában és...

Mégsem Afganisztánban és Szíriában terjeszkedik a kormány gyűlöletkampánya - a legújabb információk szerint Szerbiában, Macedóniában és Görögországban kívánják távol tartani hazánktól a menekülteket. Az első hírek még a távoli országokról szóltak, ám kiderült, hogy az erre illetékes magyar szervek inkább a hozzánk közelebb eső területeken plakátolnak.


A kampány szövege egyelőre nem ismert, de az üzenetet nem nehéz kitalálni: aki idejön, annak be kell tartania a törvényeinket. (Aki itt van, azok közül nem mindenkinek.)

És talán arra is rájöttek az illetékesek, hogy nem elég magyarul írni a plakátokra, mert az afgánok, és a szírek közül viszonylag kevesen beszélik a mi nyelvünket. Meg lehet tanítani őket erre, de ez idő- és költségigényes, és néhány plakát elolvasásának reményében nem biztos, hogy megéri a pénzt, s a fáradságot.

Mert a törvényeinket tényleg be kellene tartania mindenkinek.

Ha nem szabad az aszfaltra rajzolni, mert rongálásnak minősül, akkor ne rajzoljunk az aszfaltra!

Látta már valaki a Rogán gyerekeit az aszfaltra rajzolni? Na ugye! A Lázár-gyerek sem firkálja össze az aszfaltot.

Az Orbán-gyerekekről nem is beszélve. Van olyan köztük, amelyik már a saját lábán áll, a többi még csak készül erre. De már most mind betartja a törvényt. Teszem azt, egyik sem lépi át illegálisan a határt Ásotthalomnál, és nem gyalogolnak előtte száz kilométereket. Nem menekülnek a biztos halálból, a nélkülözésből, a kilátástalanságból.

Tudják, mi a törvény.

A törvény a következő: csókos családba születni, gazdagodni, gyarapodni.

Így lesz valaki törvénytisztelő, rendes ember. Látta már valaki a Semjén Zsoltot, vagy valamelyik rokonát pályaudvaron aludni? Andy Vajnát tranzitzónában tisztálkodni? Ezek nem tesznek ilyet, mert egytől egyig törvénytisztelő emberek. Nemcsak azt tudják, hogy mi a törvény, de azt is, hogy a paragrafusok csak azokra vonatkoznak, akik betartják azokat.

Úgyhogy még egyszer és nyomatékosan minden migránsnak: ha Magyarországra jössz, ne vedd el a magyarok aszfaltját!

Most & Itt
2015.08.16 12:08

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.