Most & Itt

Ha a Feri nem akarná megváltoztatni az országot...

Ha nem megy feleségül Gyurcsány Ferenchez. Vagy feleségül megy hozzá, de a férjéből nem lesz miniszterelnök. Ha a férje megmarad vállalkozónak...

Ha nem megy feleségül Gyurcsány Ferenchez.
Vagy feleségül megy hozzá, de a férjéből nem lesz miniszterelnök. Ha a férje megmarad vállalkozónak, és ül a pénzén, vagy „dolgoztatja”, közben meg jótékonykodik, ahogyan az az ő köreikben szokásos. Nyugodt, gondtalan, pazar életük lehetne. Az Apró villa lakója, egy milliárdos vállalkozó férj oldalán, kedves és jól nevelt gyerekekkel – miről álmodhat egy lány a huszonegyedik században, Magyarországon?
Dobrev Klára és férje, a miniszterelnök, nem ezt az életet választották. Néha persze így is jut idő egy családi nyaralásra, kirándulás kettesben Velencébe, mozi a gyerekekkel, vagy nélkülük.
De minden más lehetett volna, ha a Feriből – ő nevezi így a férjét az interjúkban – nem lesz miniszterelnök.
Vagy ha a Feri nem akarja mindenáron megváltoztatni Magyarországot.
Ha nem megy neki a bevett szokásoknak, nem üzen hadat a mutyizásnak.
Ha nem igyekszik elhitetni az emberekkel, hogy semmi sincs ingyen. A legkevésbé az, amiért látszólag nem kell fizetni: merthogy gyakran az kerül a legtöbbe.
Ha a Ferinek nem ilyen ellenzéke lenne…
Ha nem lenne a sok „ha” az életükben – az életünkben - akkor ma Dobrev Klárának sokkal jobb élete lenne. Igaz, így sem rossz az az élet, ami neki van. Legalábbis, még soha senki nem hallotta panaszkodni. Mondjuk, szép is lenne, egy gazdag és befolyásos férj oldalán…
Persze, nem lehet könnyű ennyiszer szembesülni a rosszindulattal. Látni és hallani a gyűlöletet. Jó idegek kellenek hozzá, és még ennél is jobb természet.
Dobrev Klárában mindez megvan. Jó lenne persze tudni, hogy milyen lehet akkor, amikor mi, közönséges halandók nem látjuk. Nem a hálószobatitkokra lennénk kíváncsiak, az ilyen jellegű érdeklődésünket bőségesen kielégítik a sztárvilág jelesei. Hanem arra, hogy amikor nem szerepel, vajon akkor is ilyen mosolygós és bizakodó?
Legújabban egy tanár kollégájával közösen elköltött vacsora okán szerepel a médiában. Mindketten ugyanazon az egyetemen tanítanak, Klára pénzügyi jogot, Tibor politológiát. A tanár kollégát Navracsics Tibornak hívják, őt hívta meg Klára öt évvel ezelőtt a házukba, ismerkedjenek össze a Ferivel. Hogy beszélni tudjanak, ha beszélni kell.
Mintha a vörösingesektől ment volna át valaki titokban a Pál utcaiakhoz! És most, öt év elteltével, a Tibor nevű kolléga azt állítja, hogy nagyon kínos volt az az este. Klára szerint meg nem volt semmi baj, még az étek is ízlett a mára frakcióvezetővé avanzsált vendégnek.
Nem voltunk ott, nem tudhatjuk. Még az is lehet, hogy hidegtál volt, ahogyan Navracsics állítja. És hogy a „Feri” tényleg nem volt kedves házigazda, mert állandóan le akarta rúgni a Tibor fejét, és csak a testőrök közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem tett kárt a vendégében.
Minden lehet. De azért nem valószínű. És - Navracsics részéről - főként nem elegáns. Másnap kellett volna gyomorfájásra, hasmenésre panaszkodni. Világgá kürtölni, hogy száraz volt a süti, pimpós a bor, és az előszobában levetették vele a cipőjét.
Dobrev Klárát élőben egyszer hallottam beszélni, interjút többet is láttam, hallottam, olvastam tőle. Ezek alapján azt hiszem, hogy Dobrev Klára kedves, és okos asszony. Még azt is bölcs derűvel viseli, hogy a férjéből miniszterelnök lett.


A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.05.11 18:05

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.