Most & Itt

Győzike - Fotóval!!! 18+++

Nem győzelem volt ez, legföljebb egy nagyon kicsi győzike.Győzike győzött. Egyébként meg minden úgy lett, ahogyan gondoltam: március 10-én reggel...

Nem győzelem volt ez, legföljebb egy nagyon kicsi győzike.
Győzike győzött.



Egyébként meg minden úgy lett, ahogyan gondoltam: március 10-én reggel egy egészen más ember lett belőlem. Felemelt fejjel járok a világban, arcbőröm kisimult, mozgásom rendezett. Nem úgy, mint tegnap, amikor még nyomasztott a múlt, a három díj formájában természetesen.
Már a reggel sem volt piskóta: kinyitottam az újságot, megnéztem a halálozási rovatot, láttam, nem vagyok benne, így hát elindultam dolgozni. Sokan vagyunk így március 10-én - mások lettünk, mint amilyenek tegnap voltunk.
Pedig már tegnap sem voltunk olyanok, amilyenek.
A szomszéd néninek még az enyémnél is jobban kezdődött a napja. Négy általánosa van, de most vitustáncot járt örömében. Ha jövőre egyetemre megy, nem kell majd tandíjat fizetnie. Hál’ istennek, ezt is megéltük. Kérdés, hogy ő megéli-e?
Mert négy ember nem élte meg. Meghaltak vasárnap - szavazás előtt, közben utána. Persze, nincs harc áldozatok nélkül, úgyhogy elmondhatjuk: a vasárnapi halottak Orbán Viktor népszavazásának első áldozatai.
És bizonnyal lesznek még más hősök is, hiszen újabb népszavazási hullám várható. Mostantól ugyanis mindenki írathat ki magának népszavazást. Jár ez nekünk, mint egy falat kenyér. Úgy leszünk vele, mint az egyszeri cigányzenekarban a brácsás, aki kevesli a műsor után neki osztott lóvét. Több jár, mondja a prímásnak, aki a pénzt osztja. Mire a válasz: az lehet, hogy több jár, de mit csináljunk, ha nem jut.
Ipari-agrár-népszavazási nagyhatalom leszünk. Bár a svájciakat nehéz lesz leköröznünk, egy sor országot magunk mögött hagyhatunk.
Az alattunk lakó bácsinak meg az jött jól, hogy nem lesz kórházi napidíj. Most majd annyit fekszem a kórházban, amennyi csak jólesik, hencegett a mellettünk lakó néninek, akinek viszont az lesz az öröme, hogy ősztől nem fizet majd tandíjat. És tényleg, már össze is pakolta a cókmókját.
Nem elég betegnek lenni, annak is kell látszani.
Kérdés persze, hogy mi lesz majd azzal a megannyi vizitdíj-automatával. Négy és félmilliárdba kerültek annak idején, épp annyiba, mint a mostani népszavazás. Könnyen jött pénz könnyen megy.
Át kellene képezni a vizitdíj-automatákat, mint a rendszerváltáskor az orosz nyelvet okító tanárokat. Talán egy gyorstalpaló tanfolyamon még válhat belőlük megbízható hálapénz-elfogadó automata. Amelyik különböző címletű papírpénzeket lesz képes az orvosok zsebébe csúsztatni. Kis műtét húszezer, nagy műtét száz rongy.
A jövő erősen kezdett. És ha már a kezdet ilyen félelmetesen nagyszerű, akkor, ami utána jön, az valószínűleg még ennél is hátborzongatóbban csodálatos lesz.
Talán a beléptető rendszer annyival jobb, hogy abba nem halt bele senki. Sőt néhányan talán még jól is jártak.
A most vasárnapi négy halott családját meg majd saját zsebből kárpótolja Kossuth Lajos Reinkarnációja. Futja majd neki a három igennel megspórolt díjakból.



A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata



Most & Itt
2008.03.10 11:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.