Most & Itt

Így üldözd a keresztényedet!

Üldözik a keresztényeket Európában, és Magyarországon is. Ezt mondta Pálffy István képviselő a parlamentben, és ha valaki, ő aztán tudja...

Üldözik a keresztényeket Európában, és Magyarországon is. Ezt mondta Pálffy István képviselő a parlamentben, és ha valaki, ő aztán tudja, mit jelent e honban üldözöttnek lenni. Őt magát is számos esetben üldözték, néhány évvel ezelőtt például Friderikusz Sándor személyesen rendezett ellene hajtóvadászatot, s az üldözés odáig fajult, hogy azt állította róla: ittasan vezetett műsort a tévében. Pálffy kikérte magának, úgy tűnt, per lesz a dologból, aztán mégsem lett, mert az ítélet előtt a mára kereszténydemokratává avanzsált tévés visszalépett.


Pállfy képviselő megrendítő szavait követően Rétvári Bence államtitkár is a keresztények üldöztetését említette a t. Házban. Szerinte összehangolt politikai támadás indult ellenük, amin persze nincs mit csodálkozni, a keresztényeket mindig is üldözték, amióta világ a világ, számkivetettség az osztályrészük.

Az ember csak kapkodja a fejét, lelki szemeink előtt felrémlenek a menekülő keresztények, akik hamis papírokkal kénytelenek élni, ott keresnek menedéket, ahol tudnak, még jó, hogy vannak az országban tisztességes nem-keresztény emberek, akik bújtatják az üldözötteket.

A keresztények újkori üldözői ezúttal Semjén Zsolt doktoriját és diplomamunkáját találták meg, ezeket illették a plágium vádjával. Ám hiába az üldöztetés, ahogyan egy kereszténydemokrata képviselő kolléga fogalmazott a minap, nem más ez, mint egy egynapos történet. Maga az érintett nevetségesnek nevezte a vádat, Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy lezártnak tekintik az ügyet.

Nem is oly régen Schmitt Pál ügye is egynapos történetnek indult, Szijjártó Péter akkori szóvivő bulvárkacsának minősítette az államfő ellen felhozott plágiumvádat. (Szép kis ország, ahol a keresztényeket annyira üldözik, hogy az államfőnek egy bulvárkacsa miatt kell megszégyenülten elkullognia posztjáról.)

Semjén Zsolt, aki számos fontos és felelősségteljes közéleti funkciója mellett az Országos Magyar Vadászati Védegyletnek is elnöke (s ebbéli funkciójában mintegy másfél évvel ezelőtt síkra szállt a védett madarak vadászatáért) első körben a teológián megvédett doktorija miatt vált üldözötté - a hvg.hu információi szerint dolgozatának mintegy negyven százalékát idegen forrásból merítette. Ráadásul úgy, hogy e forrásokat vagy nem, vagy pontatlanul jelölte meg, mindemellett még német nyelvű irodalomból is merített, ami azért is szignifikáns, mert ezen a nyelven állítólag egyáltalán nem beszél.

Ha ezek után azt gondolnánk, hogy ennyi szenvedés és meghurcoltatás még egy keresztény embernek is sok, sajnálattal közöljük, hogy hősünk hányattatásai ezzel még nem értek véget. A nemtelen támadások tovább folytatódtak, kiderült, hogy Semjén úr egy évvel a doktori sikeres megvédése után az ELTE szociológia tagozatán is beadott egy szakdolgozatot, nagyjából ugyanazt, amit a Pázmány egyetemen már doktoriként elfogadtak. Mindez nem csupán új megvilágításba helyezi a keresztények európai és magyarországi üldöztetését, de arra is rávilágít, hogy Semjén úr univerzális dolgozatot írt: olyat, amely nem csupán teológiai tanulmány, de szociológiai értekezés is egyben. Nem csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy unortodox gazdaságpolitikájának megalkotásakor Matolcsy miniszter is merített egyet, s mást Semjén úr téziseiből.

Ráadásul, és ez már talán több is egyszerű keresztényüldözésnél, kitudódott, hogy a szociológia-dolgozat egyik opponense kifejezetten gyengére értékelte Semjén úr munkáját, nem is javasolta, hogy beadják. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy vannak még jó emberek, akik kinyújtják a kezüket az üldözöttek felé: találtak egy másik opponenst, akinek tetszett a dolgozat, s innentől kezdve már nem volt akadálya, hogy Semjén úr egy évvel korábban teológiai tanulmányként funkcionáló dolgozata szociológiai diplomamunkaként is megállja a helyét.

Jelenleg itt tartunk, s csak remélhető, hogy az Európai Unió nem hagyja szó nélkül, hogy a keresztények és az egyházak üldözése Magyarországon korábban soha nem látott magasságokba hágott.

Most & Itt
2012.11.20 11:11

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.