Most & Itt

George és Vujity

Már napokkal korábban beharangozták nekünk a műsort: a Napló riportere, mondták, olyan zártkörű fogadásra jutott be, ahova csak nagyon keveseknek...

Már napokkal korábban beharangozták nekünk a műsort: a Napló riportere, mondták, olyan zártkörű fogadásra jutott be, ahova csak nagyon keveseknek sikerült. Mi, tévénézők, akik nem szoktunk hozzá a zártkörű fogadások világához, soha nem látott csemegében reménykedtünk. Volt, aki arra gondolt, magához a magyar köztársasági elnökhöz jutott be a stáb, de ez akkora képtelenségnek látszott, hogy kénytelenek voltunk valami hihetőbb dologra gondolni.
Aztán, ahogy teltek a napok, egyre több részlet tisztázódott. Ha nem is könnyen, de kiderült: a mi száguldó riporterünk Trvko Vujity nem kisebb vadat cserkészett be, mint a jelenlegi amerikai elnök édesapját, aki arról híres, hogy őt magát is elnök úrnak kell szólítani. Egy időben ugyanis ő maga is az Amerikai Egyesült Államok elnöke volt. Ebbéli minőségében ő hozta vissza a magyar népnek a koronát, amelyről akkor még úgy tudta, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban lel örök nyugodalomra. Nem sejtette, hogyan is sejthette volna, hogy jön majd a rendszerváltozás, s 1998-tól négy éven át egy olyan miniszterelnök kormányozza Magyarországot, aki a koronát áthajóztatja az Országházba, hogy mindig kéznél legyen, ha hirtelen uralkodhatnékja támadna.
Trvko Vujity tehát elintézte nekünk, magyaroknak, hogy láthassuk az idősebb Bush elnököt, aki jelenleg 83 éves, ám előrehaladott kora ellenére igen aktív életet él. Utóbbit azzal is bizonyította, hogy még Trvko Vujity-nak és a stábnak is integetett a jachtjáról. Pedig, akkor még bizonyára nem sejtette, hogy hamarosan valóra válik élete egyik nagy álma: este is összefut a neves riporterrel!
Egy jótékonysági koncerten találkozott Trvko és Bush, mutatta a kamera, ahogyan kezüket előrenyújtva, mosolyogva közelednek egymáshoz. Szerintem a képernyőről is nagyon jól lejött, hogy mindketten nagyon örülnek ennek a találkozásnak. Trvko-nak ráadásul az az előnye is megvolt, hogy ő, szemben partnerével, tudta, hogy ki az, aki közeledik felé.
Ám az idősebb Bush elnököt nem abból a fából faragták, mint a sok tréfás történet nem túl okos hőseként szereplő fiát: nagyon elegánsan és igen amerikaiasan kivágta magát a szorult helyzetéből, megelőzte Trvko Vijuty-t, és azt kérdezte a magyar sztárriportertől: hogy van? Mire a riporter azt válaszolta, hogy jól. A CNN, vagy más kevésbé jelentős tévétársaság talán ennyivel is beérte volna, ám a mi stábunk, élén a száguldó riporterrel, érezte, hogy ennél többet kell kihozni az anyagból. Nem azért szervezték hónapokig az újvilági kirándulást, nem azért ment ki annyi jó műsorkészítő, hogy torzó maradjon az ígéretesen indult beszélgetés. Jó is hogy nem érték be ennyivel, s hogy Trvko szakmailag ennél is többre vágyott! Még a vártnál is mélyebb interjú kerekedett a beszélgetésből, aminek következő – és egyben utolsó fejezetét – egy kérdés alkotta: hogy érzi magát elnök úr? – kérdezte a 83 éves embert Trvko.
Nagyszerűen, felelte Bush, és látszott rajta, hogy ezt meggyőződésből mondja.
Ez valószínűleg még a CNN-nek sincs meg, feltéve persze, ha Trvko Vujity és a stáb azóta el nem adta a tévétársaságnak. Ami viszont biztos, az az, hogy igen emlékezetes este volt - legalábbis Bush szempontjából mindenképpen. Ha másért nem, már csak ezért is érdemes volt Bush-nak egykoron elnöknek lennie. Ha annak idején másként alakul az élete, s nem elnök, hanem bankár, vagy ügyvéd lesz belőle, akkor nagy valószínűséggel kimarad az életéből az a semmivel sem pótolható élmény, hogy találkozhasson Trvko Vujity-val és a Napló stábjával.

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára készült cikk írott változata


Most & Itt
2007.07.30 11:07

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.