Most & Itt

Gazemberország

Giró-Szász András azt mondta a televízióban, hogy a Quaestort gazemberek vezették. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nem fejtette...

Giró-Szász András azt mondta a televízióban, hogy a Quaestort gazemberek vezették. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nem fejtette ki részletesen, hogy konkrétan kikre gondolt, de feltételezhető, hogy nem Orgován Bélára, aki isten, vagy valamely földi hatalmasság kegyelméből néhány napig a brókercég vezérigazgatójának tudhatta magát. Valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha azt gondoljuk, hogy Giró-Szász a most előzetesbe helyezett Tarsoly Csabát és társait, köztük a feleségét tartja gazembernek.


Azt a Tarsoly Csabát, akivel korábban Szijjártó Péter és Orbán Viktor is előszeretettel mutatkozott együtt. Nyilván azért, mert nem tudták róla, hogy gazember. Mint ahogyan Giró-Szász András sem tudta róla, hogy kicsoda valójában - ha néhány héttel ezelőtt kérdezik, hogy mi a véleménye Tarsoly Csabáról, biztosan kedvezően nyilatkozik vele kapcsolatban.

Tarsoly Csabáról és társairól ezek szerint minden felelős érintett azt gondolta, hogy rendes, tisztességes emberek, akik olyan céget vezetnek, ahol biztosan jó helyen van a Szijjártó Péter által vezetett minisztérium és mások pénze. Ha Szijjártó és Orbán tudta volna, hogy Tarsolyék gazemberek, biztosan  nem mutatkoznak együtt vele, nem mosolyognak közösen a kamerákba.

Amennyiben elfogadjuk a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár minősítését, akkor azt kell mondanunk, hogy Tarsoly Csaba titkára is gazember. Közeli munkakapcsolatban állt a főnökével, az összes svindlijéről, trükkjéről tudhatott, ezért bizonyára rá is vonatkozik a megfogalmazás. Mikuska Zoltánnak hívják ezt az embert, aki, azon kívül  hogy Tarsoly Csaba titkára, s ebbéli megközelítésben Giró-Szász szerint gazember, Polt Péter lányával jár együtt. Polt Péternek, aki jelenleg legfőbb ügyészként szolgálja a jogállamot, eddig nyilván fogalma sem volt arról hogy lánya egy kígyót melenget a keblén, választottja egy gazembernek a titkára, vagyis, valamilyen szinten szintén gazember.


Senki nem tudott semmit, mindenki gyanútlan volt és jóhiszemű. Szijjártónak, Orbánnak és társaiknak persze nem csak Tarsoly Csaba, de más fontos emberek embere is barátai. Politikusok, vállalkozók, mindenféle emberek. Egyikük sem gazember, legalábbis ma még nem jött hivatalos közlés arról, hogy azok lennének. Holnapra persze lehet, hogy ők is gazemberek lesznek, Giró-Szász András majd elmondja a tévében, hogy ki a gazember, és ki az, akiben feltétel nélkül megbízhatunk. Kitől vásárolhatunk nyugodt lélekkel lakást, használt autót, ki az, akire rábízhatjuk a pénzünket, az életünket, lányunk szívét.

És Győr városa is alaposan meg lett vezetve, amiért ők is azt gondolták, hogy Tarsoly Csaba nem gazember, hanem olyan kiválóság, aki méltó a város díszpolgári címére. Egy emberként gondolhatták ezt a győriek, mert legjobb tudomásunk szerint nem szólt senki, amikor Tarsoly Csaba megkapta a mostanra visszaadott magas kitüntetést.

Ezért tartunk ma itt. Olyanok vezetik az országot, akik gazemberekkel vannak körülvéve. Ezen az alapon persze mi többiek is gazemberek vagyunk. Nem csak azért, mert gyanútlanul megválasztottuk ezeket a gazemberekkel körülvett embereket, hanem azért is, mert akkor sem szóltunk, amikor már látni lehetett, hogy választott vezetőink nem azok, akiknek mondják és mutatják magukat. Nem a haza üdvéért dolgozó, a nemzet felemelkedésén munkálkodó polgárok, hanem olyanok, akik nem különböznek azoktól, akikkel körülvették magukat.

Giró-Szász András majd ezt is elmondja nekünk a tévében, ha úgy látja, hogy eljött az ideje.

Most & Itt
2015.03.30 09:03

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.