Most & Itt

Forradalmi Mókás-Paraszt Kormány

A Forradalmi Mókás Paraszt Kormány örök és megbonthatatlan vezetője bejelentette, hogy négy százalékkal csökkentjük az államadósságot...

A Forradalmi Mókás Paraszt Kormány örök és megbonthatatlan vezetője bejelentette, hogy négy százalékkal csökkentjük az államadósságot, 81 százalékról 77 százalékra, és ezzel a magyar emberek világrekordot érnek el, de európai csúcsot biztosan.

Épp ideje volt: idejét sem tudjuk, mikor örülhettünk utoljára magyar rekordoknak. Ráfér a vígság erre a népre, a lakosságról most nem is szólva. 1340 milliárd forintot szántak erre a célra az emberek, s amint az várható volt, ezt is jó előre megbeszélte a kormány az állampolgárokkal. Egyenként odament mindenkihez, és mind a kétharmad egy emberként azt mondta: igen, csökkenteni szeretnénk az állam adósságát, bármi áron!

Ami persze érthető, nem kis pénzről van szó, máshol is lett volna helye. Például ott, ahol eredetileg is volt.

Mert azt a Forradalmi Mókás-Paraszt kormány vicces kedvű vezetője csupán most közölte az emberekkel, hogy ez a pénz, amivel most világrekorderek lettünk, valójában a polgárok megtakarításaiból származik. Tőlük vették el a nyugdíjak megvédésének ürügyén, de nyilván a haza élcsapata nem akarta az embereket idő előtt keseríteni.

Most tehát az a helyzet, hogy a kormány a saját sikerének és nagyszerűségének tudja be, hogy az emberektől lenyúlt pénzből csökkenti az államadósságot.

Ráadásul, van itt más is: a haza és a haladás élcsapata nem csak azt szeretné, ha kevesebb lenne az államadósság, hanem azt is, hogy a magyar emberek egészségesebben táplálkozzanak, mint eddig. Szép és nemes gondolat, ha egy szociális konzultáción megkérdezik az embereket, egészségesen akarnak-e táplálkozni, vagy inkább egészségtelenül, nem kérdés, hogy mi lenne a válasz. Nincs ezzel baj, legföljebb a megvalósítás fura valamelyest. Mert ezt lehetett volna úgy is csinálni, hogy olcsóbbá tesszük az egészséges ételeket, teszem azt a zöldséget, a gyümölcsöt és a tejtermékeket, vonzóbbá a fogyasztásukat, de ez nyilván túl egyszerű lett volna, és tudjuk jól, hogy a kormány nem kedveli a mindenki számára járható utakat.

A kormány a szokatlan megoldásokat szereti, ezt maga Matolcsy György mondta még tavaly, néznek majd a világban, hogy a magyarok megint feltaláltak valamit. A hamburger-adó persze nem magyar találmány, az viszont már igen, hogy a szórásból kimarad a névadó - amúgy zsíros ételnek számító - hamburger, valamint sok más húsféle, drágulni fognak viszont a szénhidrátban gazdag üdítők, a különféle csipszek, és egyes édességek. Eredetileg persze a hamburger és a húsfélék is benne lettek volna a szórásban, de azután valamiért kimaradtak - ha elvetemültek volnánk, akár azt is gondolhatnánk, azért lett  így, mert az Orbán-közeli Csányi Sándornak nagy, és meglehetősen jövedelmező húsüzletei vannak.

Zajlanak hát a dolgok, dübörög a fülkeforradalom, és igen visszafogottan fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a java még csak ezután következik. A Forradalmi Mókás-Paraszt Kormány feje ugyanis nem árul zsákbamacskát. Azt is bejelentette, hogy nem érjük be a mostani világrekorddal, ősszel újabb csúcsokra törünk, azaz, ismét csökkentjük majd az állam adósságát. Igaz, akkor már csupán 2 és fél 3 százalékkal, de ez is világcsúcs lesz. (Ha meg mégsem az lenne, majd kinevezzük annak).

Lesz hát megint ok a vidámságra, csapataink harcban állnak, a harcban pedig, tudjuk, nincs megállás. Minden óra egy új kihívás, minden nap egy új háború.

Egyszer már győzni is jó lenne persze, nem csak mindig a szélmalmokkal csatározni.

Most & Itt
2011.06.22 07:06

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.